Tiden er inne for å oppsummere reiseåret. Det startet rolig men tok seg opp utover året.

Januar og februar var det lite som skjedde på reisefronten. Noen turer i skog og mark ble det og vi begynte også å legge planer for årets store tur, som gikk til Nepal.

Mars – Risør

Påsken tilbringes i Risør. Været viste seg fra sin beste side og det ble flere turer i skog og mark i tillegg til den vanlige hyttekosen. Langfredagstur til Sletthei måtte selvfølgelig tas og ellers ble det god mat og drikke i tillegg til brettspill.

IMG_1203
IMG_1181
Mars – Phuket, Thailand

I mars var Sandra på bartenderskole i Phuket. Her ble det bestått barkeeper eksamen og knyttet mange hyggelige bekjentskaper. Området rundt Phuket har også en del attraksjoner som bør oppleves.  

Phuket
Phuket_bartender_course
April – Frankfurt

2 timer flytur fra Oslo ligger den tyske byen Frankfurt. Det blir gjerne en tur hit i året og 2018 var intet unntak. Kort flytid, bra shopping og lavere prisnivå enn i Norge, er ingen ulempe.

De Alte Oper

Juni – Risør

Sommerferien starter i Risør. Med den strålende sommeren vi hadde i år var det perfekt å tilbringe litt tid sørover i landet. Fine turer ut med båten samt god mat og drikke er alltid hyggelig. Risør by er trivelig og et besøk til jettegryta på sild får vi alltid lagt inn.

Risør 1
risør3
risør2
stangholmen
Juli – Nepal

Hovedturen i 2018 gikk til Nepal. Trekking samt besøk i mange av Nepals byer sto på programmet. 

Det er spennende å legge opp slike turer og vi startet med å fly fra Oslo til Istanbul før vi landet i Nepals hovedstad. Etter et par dager i Kathmandu dro vi videre til Bandipur, en koselig nesten isolert landsby i fjellene. Ferden videre gikk til Pokhara, som regnes som inngangsporten til Annapurna. Vi la så ut på noen dager trekking, hvor vi fulgte ruten Ghandruk. Dette er en rute som er fin å gå hvis du ikke har så mange dager til rådighet. Deretter kjørte vi videre til Lumbini, kjent som buddhas fødested. Her finnes noen av de vakreste templer og stupaer vi har sett. Siste post på programmet var Chitwan hvor vi hadde booket oss inn på safari. Høydepunktene her kan vel sies å være safai på elefantryggen samt bading med elefanter. Deretter gikk turen tilbake til Kathmandu.

Vi fikk også lagt inn en flytur over verdens høyeste punkt på jorden, Mt. Everest

September – München

Munchen har vi besøkt flere ganger og i september tilbragte Marcus en uke her. Da ble det oktoberfest i tillegg til annet Munchen kan by på. Prisnivået er fordelaktig sett opp mot Norge og det går daglige flyavganger fra Norge til Munchen.

Her kan du lese mer om hva du kan se og oppleve i Munchen

Oktober – Dubai

I oktober sto noen varme gode dager i Dubai sto på programmet. Vi har vært i Dubai før så denne gangen var det bading, shopping og et besøk på Burj al Arab – kjent som verdens beste hotell, som skulle utforskes. Har du lyst til å være med på innsiden av Burj al Arab kan du lese mer her 

IMG_9016
Burj Al Arab, 5-stjernes hotell
IMG_9199
dubai42
November – Kiel

Den årlige turen til Kiel med gode kolleger ble avviklet i november. Det er alltid hyggelig med en tur på Color Line sine flotte båter og på Color Magic får man virkelig følelsen av å være på et cruise-skip. Båten ligger kun 4 timer i land i Kiel men er man rask kan må få med seg både litt shopping og et besøk på Löwenbräu.

Desember – Bangkok og Hua Hin

En drøy uke ble tilbrakt i Thailand. Bangkok har mye å by på både når det gjelder kultur, mat og shopping. Templene i Bangkok er bare helt fantatiske og er du glad i bygninger og arkitektur er det mye å få med seg her.  De siste 4 dagene av oppholdet var vi i Hua Hin, ca. 3 timers kjøring sørover fra Bangkok. Hua Hin er kjent for å være Thailands eldste badeby, hvor selveste kongen har sitt feriested. 

Les mer om Bangkok
Les mer om Hua Hin
Bangkok1ab
Bangkok1o
Bangkok1j
Bangkok1z

Vi er nå på årets nest siste dag og planer for 2019 skal legges. En tur er allerede booket og den går med tog fra vest til øst. Mer om dette i eget innlegg. Ellers drømmer jeg om Japan, Oman, Kiev og Bangladesh. Tiden vil vise hva vi får til i 2019.

En stor takk til alle lesere og følgere av Rund Ekvator. Riktig godt reise nyttår! Bruk gjerne kommentarfeltet og fortell om hvilke reiseplaner du har for 2019!


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

18 Comments

Jørn - Bilivoka · 30. December 2018 at 18:54

For et spennende år! Var ikke klar over at det er en jettegryte ved Risør, det må jo besøkes en gang. Synes Chitwan ser veldig fint ut og har hatt lyst til å besøke nasjonalparken selv. Hadde ikke tid da jeg var i Nepal i år, men det er jo en unnskyldning for å reise tilbake igjen 🙂

Godt nyttår til dere også 🙂

GlobetrotterElisa · 30. December 2018 at 19:28

Dette var virkelig året for Asia dette! Så mange spennende opplevelser dere har hatt! Gleder meg til å følge deg videre! Ønsker deg et riktig godt nytt reiseår!

Renates Reiser · 30. December 2018 at 21:34

Så mange herlige reiseopplevelser dere har hatt i år, Laila! Turen til Nepal virket jo helt fantastisk. 😀 Det blir spennende å se hva 2019 byr på, og jeg har en liten anelse hva den togreisen fra vest til øst er. 😉 Isåfall kan dere glede dere veldig, for det var en magisk opplevelse! Riktig god nytt reiseår til deg og familien!

Anne Bente · 31. December 2018 at 01:04

Så mange fine opplevelser dere har hatt. Gleder meg til å følge med på neste års reiser.

Rundt Ekvator · 31. December 2018 at 06:57

Takk, litt har det jo blitt i 2018. Jettegryten bør du absolutt besøke. Den er utrolig spesiell. Chitwan er forøvrig et fint sted. Skal du til Nepal igjen er det verd et stopp 🙂 Kos dere i det nye året 🙂

Rundt Ekvator · 31. December 2018 at 06:58

Ja, hehe. Mange som har vært i Asia i 2018 🙂 Takk skal du ha og riktig godt nyttår til deg også 🙂

Rundt Ekvator · 31. December 2018 at 07:06

Takk skal du ha, Renate. En del reiser har det blitt i 2018 og Nepal var høydepunktet. Ja, gleder meg til togreisen 🙂 Du vet nok hva det gjelder 🙂 Tror aldri jeg delvis har booket en reise så lenge i forkant som vi har gjort nå, så det er en ny opplevelse 🙂 Riktig godt reisenyttår til deg 🙂

Rundt Ekvator · 31. December 2018 at 07:07

Takk skal du ha, Anne Berit. Litt spenning har det blitt i 2018. Takk for at du følger med og for hyggelige tilbakemeldinger. Godt nyttår 🙂

Nann Karin · 31. December 2018 at 09:45

Det er så hyggelig å følge deg, det får det til å rykke i reisefoten . Jeg gleder meg til å lese om deres turer i 2019, og jeg håper at jeg får mulighet til å komme meg på noen ferder. Ha en forrykende fin nyttårsaften, – og så ønsker jeg deg og dine alt godt for 2019

Rundt Ekvator · 31. December 2018 at 13:46

Takk skal du ha, Nann Karin 🙂 Håper dere også får dere en fin tur til New York og at alt går fint med deg og dere 🙂

OnTrip.dk · 2. January 2019 at 10:13

Sikke mange dejlige rejseoplevelser, Laila? Jeg har nydt at følge alle jeres eventyr rundt om i verden og glæder mig til at følge dem i 2019.

Godt nytår?

/Annette

Bente Hoffmann * Bentes rejser · 3. January 2019 at 14:55

Hvor har I oplevet meget i 2018. Det virker fint med blandingen af lange og korte rejser, sådan et rejseår kan jeg også godt lide 😉 Det er dejligt bare at komme væk hjemmefra et par dage eller 4 nu og da.
Godt nytår – glæder mig til at læse med i 2019.

Desirée travels · 3. January 2019 at 22:11

Så mange fine reiser du hadde i 2018! Nepal er definitivt på ønskelisten min, og jeg tror faktisk jeg skal komme meg til Tyskland en tur i 2019, samt Thailand. Er spent på å høre mer om togturen! 😀

Godt nyttår – gleder meg til å følge deg også i år. 🙂

Rundt Ekvator · 4. January 2019 at 07:58

Takk skal du ha, Annette. Riktig godt nyttår til deg og dine 🙂

Rundt Ekvator · 4. January 2019 at 07:59

Ja, det er sant. Det må ikke være så lange turer alltid 🙂 Riktig godt nyttår til deg 🙂

Rundt Ekvator · 4. January 2019 at 07:59

Ja, 2019 blir et spennende år. Riktig godt nyttår til deg 🙂

Tina Reiser · 6. January 2019 at 13:23

For et flott reiseår du har hatt! Mange ulike opplevelser 🙂

Forhåpentligvis drar vi til Japan i år, og det gleder jeg meg masse til. Ellers står Dubai på min bucket-list, og forhåpentligvis et par helgeturer rundt i Europa 🙂

Rundt Ekvator · 6. January 2019 at 18:19

Takk, litt har det blitt. Japan høres helt utrolig ut og er et sted jeg gjerne vil reise til. Ellers så er Dubai en sikker vinner 🙂 Det høres ut som du får et bra reiseår 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.