I forbindelse med reisefølgets utmatrikulering fra NTNU var det en ypperlig anledning til å teste ut fasilitetene på 5 stjernes Britannia Hotel.

Det ærverdige hotellet er opprinnelig fra 1870, og har en rik historie. Etter en treårig omfattende renovering oppsto hotellet med 5 stjernes luksus i 2019.

Britannia Hotel

Innsjekking på Britannia Hotel

Jeg ankommer rett før kl. 20 med et forsinket ettermiddagsfly fra Oslo. Vel ute av taxien blir jeg møtt av Britannias flotte fasade, og en velkledd portier som hilser med hatten.

Resepsjonsområdet er elegant i marmor og de profesjonelle resepsjonistene ønsker meg vennlig velkommen. Jeg får beskjed om at reisefølget mitt har sjekket inn tidligere på dagen, og får nøkkelkort og tilbud om å få bragt bagasjen til rommet.

Profesjonelle og vennlige resepsjonsansatte.

Rommene på Britannia Hotel

Vi hadde bestilt en suite og er blitt tildelt en 46 m² stor Deluxe suite som går over to etasjer. I første etasje kommer man inn i en gang med dør inn til et lekkert toalettrom i marmor, og trapp opp til andre etasje. Innenfor gangen er det et elegant salongområde med tv.

Salongområde Delux suite
Friske blomster, velkomstkort og kjeks hører med.

Trappen opp til andre etasje fører til et romslig soverom. Rommet er stilfullt dekorert, og har en myk behagelig seng fra Hästen. Her er også en rikholdig minibar, kaffemaskin og vannkoker, og skap med blant annet badekåper. Gardinene trekkes enkelt for med fjernkontroll. Rommet har også en stor TV.

Jeg var i kontakt med Britannia i forkant og ba om rom med balkong, noe de ordnet uten problem. Denne hadde flott utsikt over byen.

Delux suite

Myk seng og masse herlige puter.

rikholdig minibar

Se film av suiten her:

Disse suitene har mulighet til å ha flere gjester enn to. Den komfortable sofaen i stuen er også en sovesofa av ypperste kvalitet.

Det er videre Turn-down service og inkludert flaskevann. Det var godt renhold og hyggelig personale som kom med påfyll av vann og håndklær.

Skal vi trekke for noe må det være at vi savnet en skrivepult for denne romtypen.

Badet

Innenfor soverommet ligger badet, også dette i lekker marmor. Det er riktignok ikke av de største vi har sett og vi savnet to vasker, men det fungerte helt greit for vårt behov. Her er også tykke håndklær, velværeprodukter fra Maison Francis Kurkdjian, og et rikelig utvalg med “amenity” produkter.

Bad i marmor, delux suite

Frokost i Palmehaven

Vi starter dagen med en deilig frokost under stjernehimmelen i staselige Palmehaven. Britannia Hotel skilter med de beste råvarene fra Trøndelag.

Behagelige omgivelser i Palmehaven

 Man kan bestille fra den fristende frokost á la carte menyen uten ekstra kostnad. I tillegg er buffeten innholdsrik, fristende og elegant lagt opp. Vi kunne ikke finne noe som manglet. Kokkene var dessuten hyggelige og serviceinnstilte ved de mange stasjonene. 

Søtt i Palmehaven
Mange søte fristelser i Palmehaven.

Varme drikker ble bestilt ved bordet. Kalde drikker henter man selv ved dispensere. Fint å se at hotellet hadde nok ansatte. Det var aldri lenge å vente på å bestille eller få levert mat og drikke under frokosten. Både lokaler, mat og servitører holdt høy standard.

Palmehaven

Fasiliteter

Britannia Spa viser seg å være en oase. Her tilbys en rekke avslappning- og velvære behandlinger som f.eks. massasje, ansiktsbehandling og manikyr. Det er også basseng med stjernehimmel, badstuer, mulighet for isbad, og ikke minst et stort treningsrom med moderne apparater.

For vår del testet vi ut treningsrommet og en herlig massasje. Lokalene er vakre og gjennomførte. Flaskevann og håndklær er til fri disposisjon i treningsrommet. Det er også et behagelig sitteområde med varme drikker og flaskevann i spaområdet. Britannia Spa levde absolutt opp til våre 5 stjernes forventninger!

Mat og drikke på Britannia Hotel

Hotellet har hele 6 restaurant- og drikkekonsepter, alt fra fine dining i Michelin-restauranten Speilsalen, til mer uformelle spisesteder. Selv testet vi ut frokost i Palmehaven, Jonathan Grill, Brasserie og Britannia Bar.

Britannia Bar

Her får man servert lekre signaturcoctails som reflekterer Britannia og Trondheims histore. Med servitører som også var veldig kunnskapsrike ble dette en spennende aften. Det var ganske fullt den ene av kveldene vi var her, så det kan være lurt å bestille bord.

Jonathan Grill – nesten Teppanyaki

Etter å ha testet ut Teppanyaki tidligere i år ville vi prøve ut konseptet med japanske bordgriller på Jonathan Grill. Her kan man selv grille kjøtt, sjømat og grønnsaker, og være sin egen Teppanyaki-kokk. Restauranten har også en à la carte meny, dersom du ønsker å få maten ferdig servert.

Vi gikk for Kjøkkensjefens anbefaling hvor det settes sammen en 3 retters meny av det beste de får tak i. Noe grillet vi selv og noe ble servert ferdig. Prisen på Kr. 735,- synes vi ikke det var noe å si på.

Maten var smakfull og vi likte godt konseptet. Vi fikk god veiledning av servitøren både med meny og teknikk ved selve grillingen. Vi kan absolutt anbefale et besøk på Jonathan Grill.

Konklusjon fra oppholdet på Britannia Hotel

Vi har bodd på noen av verdens mest ikoniske 5 stjernes hotell, og var derfor spente på om Britannia Hotel ville levere.

Stilfullt på Britannia Hotel

Vi kan helt klart si at forventningene våre ble innfridd, og vi fikk et herlig opphold. Det kan nevnes alt fra stilfulle fellesområder som oser kvalitet, elegante rom og suiter, til utsøkte mat- og drikke opplevelser!

Stilfullt på Britannia Hotel

Vår oppfatning er at det var tilstrekkelig med personalet, og ikke minst at de holder en høy standard når det gjelder service. Alt virket nytt, rent og fint. Kommunikasjonen med hotellet i forkant var veldig bra, og ønske om sen utsjekking ble ivaretatt. Britannia er helt på høyde med 5 stjernes hotell vi har bodd på rundt om i verden.

Vil du sjekke priser og lese mer om hotellet kan du besøk Britannia Hotel sin hjemmeside.

Vi bodde på Britannia Hotel 2. – 4. juni 2022.

Vi liker også godt at hotellet ligger så sentral plassert i Trondheim, med gangavstand til viktige attraksjoner.

Andre 5 stjernes hotellopplevelser

Likte du hotellforslaget? Du kan lagre den på Pintrest. Klikk på pinnen så har du den til senere.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.