Åpne torg, utsmykkede katedraler, vakre templer og sjarmerende brosteinsgater. Kvinner i tradisjonelle drakter tilbyr håndarbeide til gibortpris. Du finner markeder med lokale håndlagde varer hånd i hånd med eksklusive butikker, som tilbyr bredt utvalg i alpacha-ull.

Hvis du ankommer Cusco med fly er det en vakker opplevelse med Andesfjellene i fokus. Selve innflyvningen til byen som ligger på 3400 meters høyde, passeres rundt et fjell og kan være skremmende for selv den mest hardbarkede flyer.

Cusco

 Cusco på UNESCOS verdensarvliste

Cusco kom på UNESCOS verdensarvliste som det første peruanske kulturminne allerede i 1982. Armasplassen eller Plaza de Armas er et naturlig sentrum i byen og mange viktige bygninger er å finne her. Omkring plassen lå byens fineste palass under inkatiden og flere av dagens bygninger er bygd på palasset. Cusco har også et inka-museum som ligger i her.

Cusco

På toppen av åsen ligger kristusstatuen. Nær denne finnes ruinene av Sacsayhuaman som tilbyr fantastisk steinarbeid laget av inkaene. Ved å kjøpe billett kommer man inn i mange av områdene og ruinene rundt Cusco og Sacred Valley.

Suntur Huasi var under inkatiden et palass med en stor hall. Den østre delen av palasset ble ombygd til hovedkatedralen i Cusco.

Cusco

Compañía-kirken – åpen for publikum og med vakker utsmykking. Kirken er bygget på Armaru Cancha-palasset.

Markeder og salg av lokale varer

De lokale solgte håndarbeid langs gaten. Vi kjøpte luer og sokker av alpacka-ull. Det var så billig at vi trodde prisen for 3 luer og ett par sokker var for en av tingene. Det meste av strikkevarene som tilbys er ull men det finnes også fabrikklagde varer som er syntetiske.

Forhandlinger må til. Selv om vi ikke prutet så mye virket det som det var muligheter for det.

Luefine. Kveldstemperaturen var kun et par grader så det varmet godt.

Cusco

De lokale damene tilbød holding og fotgrafering av et lam for en liten slant.

Cusco

I og med at man befinner seg i 3400 meters høyde kan man fort merke høydesyke og hodepine. Te laget på coca-blader drikkes av de lokale og ble tilbydt overalt.

Hvor skal man bo?

Vi bodde på Hilton Garden Inn som lå opp i åsen for byen men i grei gåavstand til sentrum. Lokale damer i fine drakter har utsalg på hotellet. Her var prisene dog litt høyere en nede i sentrum.

Hilton Garden Inn, Cusco

Cusco kan absolutt anbefales. Få reisende til Peru vil hoppe over å besøker denne byen som også inngangsporten til Machu Picchu.

Cusco

Les mer om hvordan du kommer deg til Machu Picchu og Aguas Calientes her.

Her kan du lese mer om våre andre opplevelser i Peru.

Fakta Cusco, Peru

innbyggere: Ca. 300 000

Høyde over havet: 3400 meter

Reise hit: det er flere daglige flighter både innenlands og fra utlandet. I tillegg er buss en mulighet.

Overnatting: Cusco tilby alt fra hostell til USD 10,- pr natt til 5 stjernes hoteller til i underkant av USD 500,- pr. natt

Turistinformasjon: Klikk her


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

10 Comments

Renates Reiser · 4. February 2018 at 11:16

Cusco er en flott by! Jeg ble også overrasket over hvor utrolig billig det var for strikkeproduktene som ble solgt av kvinnene der. Prisene var så lave at det var ingen vits i å skulle prute de ned enda mer. Og så var alt så fargerikt og fint. 🙂 Koka-te ble det mye av, og jeg husker at jeg var fullstendig utslitt av å gå bare et par trappesteg den første dagen i byen. Heldigvis bedret det seg etterhvert, haha.

Rundt Ekvator · 4. February 2018 at 12:03

Ja, et artig sted høyt oppe i fjellet og en utrolig spennende by. Husker en dag hvor vi var på vei ned til sentrum og så en familie som lagde middagen sin ute i gata. Det var litt fattigdom kan man si. Høyden var en liten overgang for meg også 🙂

Iselin Renée · 4. February 2018 at 12:04

Så mange fine bilder derfra 🙂

Rundt Ekvator · 4. February 2018 at 13:04

Takk skal du ha. Et flott og fargerikt sted 🙂

OnTrip.dk · 4. February 2018 at 13:33

WOW sikke en fin by. Cusco ser bestemt ud som en by jeg gerne vil besøge en dag. Tak for inspiration, Laila.

/Annette

Reiselykke · 4. February 2018 at 17:42

Hei! Jeg har ikke vært her, men har veldig lyst å se både Cusco og Machu Pichu. En dag, håper jeg!

Hilsen Mette

Rundt Ekvator · 4. February 2018 at 18:07

Absolutt verdt et besøk, Annette 🙂 Takk for hyggelig tilbakemelding.

Rundt Ekvator · 4. February 2018 at 18:09

Ja, det er utrolig flott. Mange fine steder å dra Mette. 🙂

Coral Bielefeldt · 23. February 2018 at 07:39

Hey there! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the excellent work!|

Rundt Ekvator · 23. February 2018 at 13:38

Thank you 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.