sov i hengekøye
Etter en tur til Sør-Amerika fikk vi virkelig smaken på livet i hengekøye. Planen er å overnatte mye i disse fremover. Det er lettvint å slippe telt men også deilig å sove under åpen himmel. Finner man et sted med god utsikt er det en ekstra bonus.

 

Denne hengekøyen er fra Ticket to the Moon og er utrolig lett å henge opp. Enkel stropping rundt  treet og deretter er det bare å feste carabin-krokene i tauet.

hengekøye

 Avhengi av avstanden mellom trærne er det flere alternativer for hvor du fester krokene. Unngå at hode blir liggende for lavt i hengekøya. Det er lurt å  feste tauet så hodeenden kommer litt høyere enn fotenden.

Enkel eller dobbel

Dette er enkel hengekøye men det finnes også dobbel og king size. Planlegger man for vinterturer kan det være greit å velge stor køye da man lettere holder varmen ved å ligge to i samme hengekøye. Vinterstid er det viktig å ha god isolasjon å ligge på. Det kan fort bli kaldt når kulden kommer krypende. Saueskinn blir både mykt og varmt men tar selvfølgelig plass hvis du skal gå langt.

 

I tillegg til selve hengekøyen må man ha stropper. Jeg har valgt de som er trevennlige (vist under). Man får også kjøpt myggnetting og regnbeskyttelse.

Vi bestilte alt på Fjellsport.no men DNTog andre aktører fører Ticket to the Moon-køyene. Det finnes også andre lignende køyer på markedet som jeg antar er av samme kvalitet.

hengekøye - Ticket to the moon    hengekøye - Ticket to the moon

Er du glad i turlivet er dette helt klart et godt alternativ til å velge å slå opp teltet. Er det trær i nærheten er dette en sikker vinner og det er spennende for både store og små.

Du trenger ikke nødvendigvis dra på tur for å sove i hengekøye. Heng opp hengekøye på balkongen eller i et par trær hjemme.

Les her hvordan vi fikk smaken for å sove i hengekøye: 

Amazonas – Eventyr og opplevelser i 3 dager


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

4 Comments

annebe.blogg.no · 22. October 2017 at 18:00

Hengekøyelivet ser prefekt og behagelig ut… Flotte bilder :)) Annebe <3

Rundt Ekvator · 22. October 2017 at 19:36

Takk skal du ha, Anne. Det er befriende å ligge ute ?

FREEDOMtravel · 26. October 2017 at 06:49

Det där ser bekvämt och härligt ut! I varje fall så länge det är fint väder 😉

Rundt Ekvator · 26. October 2017 at 06:56

Det er sant:-) ikke like koselig hvis det regner. Da bør man ha investert i regnskydd 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.