Mary-Ann´s Polarrigg ble åpnet i Longyearbyen på Svalbard i 1999 av Mary-Ann Dahle (1948-2020). Det er gradvis blitt forvandlet fra gruvearbeiderbrakker til det spennende hotellet vi ser i dag. Mye av dekorasjonen er fra de gamle kullgruvene i området, og skaper et hjemmekoselig miljø. Hotellet ligger innerst i et industriområdet, men med vakker utsikt til fjellene, og kort gåavstand til sentrum av Longyearbyen.

READ IN ENGLISH

Mary-Ann´s Polarrigg

Innsjekking på Mary-Ann´s Polarrigg

Vi ankommer på kvelden, og blir tatt godt i mot av en vennlig resepsjonist. Vi får vite at hotellet tilbyr hjelp til bestilling av turer, vaskeritjeneste og har dagligstue med gratis te og kaffe. Det er også tilgang til et felles kjøkken, hvis man ønsker å lage lunsj/middag selv.

Resepsjonen er døgnåpen med mulighet for å kjøpe blant annet kalde drikker.

Rommene på Mary-Ann´s Polarrigg

Mary-Ann´s Polarrigg har fire separate bygninger med 40 rom. Det tilbys overnatting for de fleste behov og prisklasser. Rimelig ovenatting med delt bad på gangen, familierom, dobbeltrom med bad, og suiter for de som ønsker litt ekstra. Frokost er inkludert for alle romtyper.

Vi fikk rom i Luksusriggen, som ligger skrått over gårdsplassen for resepsjonen. I denne bygningen er det 9 rom som alle har eget navn på døren. Rommet vårt hadde bad, dobbeltseng, sofa og skrivepult. I tillegg var det et pluss at det var et lite kjøleskap. Det hadde gode senger, var enkelt dekorert og renholdet var bra.

Mary-Ann´s Polarrigg

Frokostbuffé i Shang-Po-Lar

Shang-Po-Lar er et rom som ble laget for å vise hvordan gruvedriften forløp på Svalbard. Her er det mange gjenstander og fotografier som viser hvordan det en gang var.

På grunn av Corona-restriksjoner ble frokosten lagt opp av servitøren. Utvalget var bra og det ble tilbydt alt fra kornprodukter, eggerøre, bacon, pølser og bønner, til kjøttpålegg og salat. Godt nybakt brød hørte med. Frokosten bæres med ut i Vinterhagen.

Mary-Ann´s Polarrigg

Vinterhaven – Svalbards grønneste sted

Restauranten til Mary-Ann´s Polarrigg er i et herlig lokale. Her kan du nyte et bedre måltid i en vinterhage full av grønne planter og trær. Det er en fantatsisk utsikt mot fjellene gjennom glassvindu og tak, og det hender at man kan se reinsdyr eller andre arktiske dyr utenfor.

Det må være fantastisk å sitte her mens nordlyset danser over himmelen.

Vinterhaven, Mary-Ann´s Polarrigg

Menyen er sesongbasert og kortreist. Spesialiteten er arktisk mat som rein og sel, men det er også asiatiske innslag på menyen. Ønsker man vegetar/vegansk kosthold, eller porsjonsstørrelser for barn, er det ingen umulighet.

Vi gikk for reker i mangosaus, selbiff med gratinerte poteter og reinfileet med potetmos. Til dessert valgte vi den mektige Peanøtt paien og iskrem.

Maten smakte utsøkt og det hyggelige personalet sørget for at opplevelsen ble ekstra bra.

Vinterhaven er en populær restaurant for både de lokale og for turister som ikke bor på Mary-Ann´s Polarrigg. Så her bør man bestille bord.

Vinterhaven, Svalbard
Vinterhaven, Svalbard
Peanøtt smør pai – den smakte himmelsk

Vinterhaven er nok det rommet som er finest dekorert, med alt fra isbjørn til polarrev, og bilder med historie og effekter fra gruvetiden.

Isbjørn på Polarriggen
En av flere isbjørner på hotellet

Innenfor restauranten ligger trivelige Peisen Bar hvor man kan nyte godt drikke etter middagen.

Dagligstue med kjøkken

I tilknytning til resepsjonen finnes en koselig dagligstue med tilgang til kjøkken. Her kan man slappe av etter en lang dag med aktiviteter. Hotellrommene er forholdsvis små, så her er det fint å sosialisere med andre gjester. Det finnes også wifi og tv her, og et fyldig bibliotek med litteratur fra Svalbard.

Andre fasiliteter

Det er ikke bare innendørs man finner dekorasjoner og effekter. Det første som møter oss når vi går igjennom porten er en gruvearbeider som speider mot den gamle gruvebussen.

Her finnes også båten Mary-Ann´s Ark som man kan gå ombord i, og som helt sikkert er et populært innslag for barn.

Alle de ytre bygningene er kledd med materialer fra gruver som ikke lenger er i bruk.

Vi må si at vi er svært imponert over måten Mary-Ann´s Polarrigg gjenbruker materialer og effekter som ellers ville ha blitt kastet. Dette er med på å gjøre stedet helt unikt!

Praktisk info om Mary-Ann´s Polarrigg

Mary-Ann´s har en veldig gjestfri atmosfære og kan minne om en blanding av vandrehjem og hotell. Her har man mulighet til å bo rimelig og ordne seg selv med mat, eller man kan velge et oppgradert rom og spise godt på restauranten.

Renholdet var det heller ingen ting å utsette på og alle de ansatte var svært hyggelige. Det er også kort vei å gå til sentrum, og et pluss at flybussen stopper rett utenfor hotellet.

Polarriggen er absolutt et spennende og eksotisk sted å bo, som anbefales!

Om oppholdet

Til info fikk vi dekket oppholdet på Mary-Ann´s Polarriggen men uten føringer for hva vi skulle skrive om. Alt som er skrevet er basert på egne opplevelser og oppfatninger.

Andre artikler

Litt flere bilder

Mary-Ann´s Polarrigg

Sharing is caring

Del gjerne artikkelen på sosiale medier


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.