Tasmania er en av Australias 6 delstater, en skjult perle som venter på å bli oppdaget. Adskilt av Bass-stredet er Tasmania lokalisert nesten 250 kilometer sør for Melbourne, og har vært isolert fra Australias fastland i over 10 000 år.

Dette avsidesliggende stedet vekket tidlig oppmerksomheten vår da vi planla å reise til Oseania. Øya byr nemlig på alt fra lange, hvite strender til helt unikt dyreliv, kilometer på kilometer med turstier i vakre fjellområder og hele 18 nasjonalparker. Dette er en guide til stedene du må få med deg i Tasmania!

Tasmania

Den beste måten å oppleve Tasmania

For å få mest mulig ut av oppholdet på Tasmania er det ingen tvil om at du bør leie bil. Alternativet er organiserte bussturer (da kollektivtilbudet er relativt “ikke-eksisterende”), noe vi har hørt mye negativt om. Ved å leie bil får man en unik frihet til å reise i sitt eget tempo og prioritere akkurat de stoppene man ønsker.

Tasmania
Vår reiserute på Tasmania

Tasmanias høydepunkter

1. Cradle Mountain

Cradle Mountain er et helt unikt fjellområde sentralt i Tasmania. Det er kjent for mektige fjelltopper, uberørte innsjøer og et rikt mangfoldig av flora og fauna. Nasjonalparken er hjem til flere av Tasmanias unike dyrearter, inkludert tasmansk djevel, pademelon og vombat. Besøkende kan utforske de mange turstiene som sprer seg gjennom området, og som tilbyr utrolig utsikt over landskapet. Dette er et sted du må få med deg!

Cradle Mountain ligger sentralt plassert i Tasmania

2. Hobart

Hobart er hovedstaden på Tasmania, og ligger på den sørøstlige kysten av øya. Byen er kjent for rik historie, fantastisk landskap og livlig kunstinnflytelse. Du finner en rekke museer, gallerier og kulturinstitusjoner, samt et utvalg av utendørsaktiviteter som fotturer, fiske og seiling. En interessant opplevelse å ha med seg er MONA (Museum of Old and New Art). Vi var også på Kunanyi, bedre kjent som Mount Wellington, som gir en magisk utsikt over byen. Ellers er Hobart kjent for mat og vin, med en blomstrende kulinarisk scene som viser det beste av Tasmanias lokale produksjon.

Hobart
Utsikt fra Mt. Wellington/Kunanyi

Museum of Old and New Art er et unikt og kontroversielt museum i Hobart. De omtaler seg selv som “A museum, or something”, og her garanteres du å se ting du aldri har sett før!

3. Bruny Island

Bruny Island er en liten øy utenfor sørøstkysten av Tasmania. Øya har vakre strender, fengslende kystklipper og et mangfoldig dyreliv, inkludert sel, delfiner og pingviner. Besøkende kan utforske øyas naturskjønne turstier, nyte fersk sjømat og innta den fantastiske utsiktene fra toppen av det ikoniske fyrtårnet. Øya kan besøkes som dagstur fra Hobart, men det finnes også overnattingsmuligheter.

Tasmania

Tasmania
Bruny Island er en liten øy like utenfor Hobart

4. Henty Dunes

Dette er en “lokal hemmelighet” du må stoppe innom dersom du er på vestsiden av Tasmania. Vi hadde verken lest eller hørt om dette naturfenomenet, men kjørte tilfeldigvis innom da vi så noen skilter langs veien. Henty Dunes består av en rekke sanddyner, 30 meter høye, som dukker opp av intet blant regnskogens tette trær. De strekker seg flere kilometer inn i landet og hele 15 kilometer langs med kysten. Om du vil nyte en fredfull spasertur langs stranden, pakke med deg piknikkurven eller klatre deg hele veien til topps er helt opp til deg. Er du på utkikk etter litt ekstra spenning kan du prøve å få tak i ett av akebrettene som er til utlån!

5. Bay of Fires

Bay of Fires er et kystområde i den nordøstre delen av Tasmania, kjent for uberørte strender, krystallklart vann og unike oransjefargede svaberg. Dette er et ypperlig sted for bading, fisking og camping, enten du ønsker å tilbringe flere dager eller bare gjøre et kort stopp. Bay of Fires er også hjem for et mangfoldig utvalg av dyreliv, deriblant sel, pingviner, delfiner og en rekke fuglearter. Kanskje du er heldig å få øye på noe spennende!

Tasmania

6. Freycinet National Park

Freycinet nasjonalpark er en annen ting du bør merke av på kartet hvis du skal til Tasmania. Du finner ikke bare den verdenskjente Wineglass Bay her, nasjonalparken er full av urørte strender, storslåtte fjell og begivenhetsrik natur. Du kan utforske område gjennom ulike fotturer, eller ta en rolig dag med bading og kajakkpadling.

Tasmania

Tasmania

7. Bridestowe Lavender Estate

Bridestowe Lavender Estate, er verdt å notere seg om man er på utkikk etter en annerledes opplevelse. Eiendommen har over 260 hektar med velduftende lavendel-enger, som er i full blomst fra desember til februar hvert år. Her kan du spasere gjennom feltene og nyte et nærmest uvirkelig landskap. Ønsker du å kjøpe med en gave selges det et bredt utvalg lavendel-produkter, fra essensielle oljer til kulinariske retter.

Tasmania, Lavender estate

8. Sheffield

Sheffield, som ligger i hjertet av Cradle Mountain-regionen, er en sjarmerende liten by kjent for sitt unike kunstpreg. Besøkende kan utforske byens gater, som er utsmykket med vakre veggmalerier og skulpturer laget av lokale kunstnere. I tillegg til sin kunst, gir Sheffield enkel tilgang til noen av Tasmanias mest spektakulære naturattraksjoner, inkludert Cradle Mountain National Park og Mount Roland.

Les mer her: Visit Australia

Andre artikler fra bloggen


Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.