Arabisk brød er et naturlig tilbehør både til frokost, lunsj og middag når du er i midtøsten. Brødet smaker godt både til supper, salater og til mezze. Her viser jeg deg hvordan du går frem for å lage arabisk brød.
Ingredienser
  • 1 pakke gjær
  • 1/2 kopp varmt vann
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 1/4 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 kopp lunkent vann

Instruksjoner

  • Løs opp gjæren i 1/2 kopp varmt vann. (Tørrgjær kan også brukes)
  • Tilsett sukker og rør til det er oppløst. La det stå i 10-15 minutter til vannet er skummende.
  • Bland mel og salt i en stor bolle.
  • Gjør en liten fordypning i midten av mel og gjær. Hell i vannet sakte. Rør med slikkepott til deigen blir elastisk.
  • Legg deigen på melet bakebord og kna i 10-15 minutter. Når deigen ikke lenger er klebrig og er myk og elastisk, er den ferdig eltet.
  • Smør en stor bolle med olje og legg deigen i bollen. Snu deigen opp-ned slik at all deigen er dekket av oljen.
  • La det stå på et lunt sted i ca 3 timer, eller til den har doblet i størrelse. Når deigen har dobblet seg, rull den ut i et “tau” og klem ut 10-12 små biter. Plasser ballene på melet bakebord. La de stå tildekket i 10 minutter. Forvarm ovnen til 260 grader. Forvarm stekeplaten og sørg for at den er helt i bunnen av ovnen.
  • Kjevle ut hver ball av deigen i sirkler. Hver bør være ca 12-14 cm i diameter og 1/4 tommers tykke.
  • Bak hver sirkel i 4 minutter til brødet puffer seg opp. Snu og stek i 2 minutter.
  • Fjern hvert pita med en slikkepott fra stekeplaten og legg til flere pitabrød for baking.
  • Ta stekespaden og trykk forsiktig ned hevingen. Legges til lagring i poser med en gang.

Oppskriften har jeg fått på et hotell i Jordan. Brødet smaker kjempegodt til Mezze, som er småretter fra Midtøsten.

Se oppskrift på Mezze her:

Mezze – småretter fra midtøsten 

Arabisk brød og mezze, småretter fra midtøsten


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser.

10 Comments

Iselin Renée · 23. January 2018 at 14:12

Spennende! Det så veldig godt ut 🙂

    Rundt Ekvator · 23. January 2018 at 23:30

    Veldig godt brød, det 🙂

Masala Dabba - 7 nyttige krydder i en boks - Rundtekvator · 27. February 2019 at 08:05

[…] Arabisk brød […]

Focaccia - oppskrift på lettlaget brød - Rundtekvator · 3. March 2019 at 08:25

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Syltet rødløk - Rundtekvator · 15. March 2019 at 07:04

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Mezze - deilige småretter fra midtøsten - Rundtekvator · 15. March 2019 at 07:33

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Kremet kinakål med pølser - en østeninspirert kålrett - Rundtekvator · 15. March 2019 at 07:53

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Lag dine egne seigmenn til jul - her får du oppskrift - Rundtekvator · 16. March 2019 at 12:44

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Laksepakke som turmat - Rundtekvator · 16. March 2019 at 14:21

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Hummus - enkel og rask oppskrift - Rundtekvator · 30. May 2019 at 17:30

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.