Arabisk brød er et naturlig tilbehør både til frokost, lunsj og middag når du er i midtøsten. Brødet smaker godt både til supper, salater og til mezze. Er du glad i arabisk mat er dette brødet perfekt tilbehør.

Her viser jeg deg hvordan du går frem for å lage arabisk brød.

Oppskrift på arabisk brød. Smaker perfekt til arabisk mat.

 READ IN ENGLISH

Ingredienser
  • 1 pakke gjær
  • 1/2 kopp varmt vann
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 1/4 ts salt
  • 1ts sukker
  • 1 kopp lunkent vann

Instruksjoner

  • Løs opp gjæren i 1/2 kopp varmt vann. (Tørrgjær kan også brukes)
  • Tilsett sukker og rør til det er oppløst. La det stå i 10-15 minutter til vannet er skummende.
  • Bland mel og salt i en stor bolle.
  • Gjør en liten fordypning i midten av mel og gjær. Hell i vannet sakte. Rør med slikkepott til deigen blir elastisk.
  • Legg deigen på melet bakebord og kna i 10-15 minutter. Når deigen ikke lenger er klebrig og er myk og elastisk, er den ferdig eltet.
  • Smør en stor bolle med olje og legg deigen i bollen. Snu deigen opp-ned slik at all deigen er dekket av oljen.
  • La det stå på et lunt sted i ca 3 timer, eller til den har doblet i størrelse. Når deigen har dobblet seg, rull den ut i et “tau” og klem ut 10-12 små biter. Plasser ballene på melet bakebord. La de stå tildekket i 10 minutter. Forvarm ovnen til 260 grader. Forvarm stekeplaten og sørg for at den er helt i bunnen av ovnen.
  • Kjevle ut hver ball av deigen i sirkler. Hver bør være ca 12-14 cm i diameter og 1/4 tommers tykke.
  • Bak hver sirkel i 4 minutter til brødet puffer seg opp. Snu og stek i 2 minutter.
  • Fjern hvert pita med en slikkepott fra stekeplaten og legg til flere pitabrød for baking.
  • Ta stekespaden og trykk forsiktig ned hevingen. Legges til lagring i poser med en gang.

Oppskriften har jeg fått på et hotell i Jordan. Brødet smaker kjempegodt til arabisk mat.

Se andre reiseinspirerte oppskrifter her: 

Momos – nepalsk mat

Hummus – enkel og rask oppskrift

Mezze – småretter fra midtøsten 

Arabisk brød og mezze, småretter fra midtøsten




Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Vi sender jevnlig ut reise- og turinspirasjon i vårt nyhetsbrev. Du vil alltid kunne melde deg av denne e-postlisten når som helst.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

2 Comments

Iselin Renée · 23. January 2018 at 14:12

Spennende! Det så veldig godt ut 🙂

Rundt Ekvator · 23. January 2018 at 23:30

Veldig godt brød, det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.