Arabisk brød er et naturlig tilbehør både til frokost, lunsj og middag når du er i midtøsten. Brødet smaker godt både til supper, salater og til mezze. Her viser jeg deg hvordan du går frem for å lage arabisk brød.
Arabic bread, Middle-East

 READ IN ENGLISH

Ingredienser
  • 1 pakke gjær
  • 1/2 kopp varmt vann
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 1/4 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 kopp lunkent vann

Instruksjoner

  • Løs opp gjæren i 1/2 kopp varmt vann. (Tørrgjær kan også brukes)
  • Tilsett sukker og rør til det er oppløst. La det stå i 10-15 minutter til vannet er skummende.
  • Bland mel og salt i en stor bolle.
  • Gjør en liten fordypning i midten av mel og gjær. Hell i vannet sakte. Rør med slikkepott til deigen blir elastisk.
  • Legg deigen på melet bakebord og kna i 10-15 minutter. Når deigen ikke lenger er klebrig og er myk og elastisk, er den ferdig eltet.
  • Smør en stor bolle med olje og legg deigen i bollen. Snu deigen opp-ned slik at all deigen er dekket av oljen.
  • La det stå på et lunt sted i ca 3 timer, eller til den har doblet i størrelse. Når deigen har dobblet seg, rull den ut i et “tau” og klem ut 10-12 små biter. Plasser ballene på melet bakebord. La de stå tildekket i 10 minutter. Forvarm ovnen til 260 grader. Forvarm stekeplaten og sørg for at den er helt i bunnen av ovnen.
  • Kjevle ut hver ball av deigen i sirkler. Hver bør være ca 12-14 cm i diameter og 1/4 tommers tykke.
  • Bak hver sirkel i 4 minutter til brødet puffer seg opp. Snu og stek i 2 minutter.
  • Fjern hvert pita med en slikkepott fra stekeplaten og legg til flere pitabrød for baking.
  • Ta stekespaden og trykk forsiktig ned hevingen. Legges til lagring i poser med en gang.

Oppskriften har jeg fått på et hotell i Jordan. Brødet smaker kjempegodt til Mezze, som er småretter fra Midtøsten.

Se oppskrift på Mezze her:

Mezze – småretter fra midtøsten 

Arabisk brød og mezze, småretter fra midtøsten


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

10 Comments

Iselin Renée · 23. January 2018 at 14:12

Spennende! Det så veldig godt ut 🙂

    Rundt Ekvator · 23. January 2018 at 23:30

    Veldig godt brød, det 🙂

Masala Dabba - 7 nyttige krydder i en boks - Rundtekvator · 27. February 2019 at 08:05

[…] Arabisk brød […]

Focaccia - oppskrift på lettlaget brød - Rundtekvator · 3. March 2019 at 08:25

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Syltet rødløk - Rundtekvator · 15. March 2019 at 07:04

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Mezze - deilige småretter fra midtøsten - Rundtekvator · 15. March 2019 at 07:33

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Kremet kinakål med pølser - en østeninspirert kålrett - Rundtekvator · 15. March 2019 at 07:53

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Lag dine egne seigmenn til jul - her får du oppskrift - Rundtekvator · 16. March 2019 at 12:44

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Laksepakke som turmat - Rundtekvator · 16. March 2019 at 14:21

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Hummus - enkel og rask oppskrift - Rundtekvator · 30. May 2019 at 17:30

[…] Arabisk brød, lettlaget brød fra midtøsten […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.