Magnetic Island er en av de mest ettertraktede reisedestinasjonene i Australia, og tiltrekker seg reiseglade fra hele verden. Øya ligger like utenfor kysten av Townsville og er svært tilgjengelig med en kort ferjetur. 

Magnetic island
Magnetic Island sitt beste utkikkspunkt, Hawkings Point lookout

Bli kjent med Magnetic Island

Magnetic Island har en størrelse på 52 kvadratkilometer og huser ca. 2000 mennesker. Ferjene kommer inn ved Arcadia hvor man også finner butikk, restauranter og overnattingssteder. Vestsiden av øya og “West point” kan bare nås dersom man har bil med firehjulstrekker og området i nord fra Huntingfield bay til Lovers bay kan bare nås med båt. Resten av øya er mer tilgjengelig da det er gode veier og går buss. Dersom man ikke har med bil på ferjen, kan man også leie bil eller scooter på øya, noe som anbefales da bussen ikke går alt for ofte.

Kartet er lånt fra https://www.magneticislandguide.com.au/ Klikk på kartet for detaljer

Ting å gjøre på Magnetic Island

Øya er dekket av tropisk skog og vakre strender, det er mildt sagt et paradis for de som ønsker å oppleve Australsk natur og dyreliv. I tillegg til at øya byr på en rekke vakre gåturer kan man også utforske områdene rundt øya gjennom båtturer, snorkling og dykking.

dyreliv Magnetic Island
Late dager for Koalaen

Hiking

Det finnes mange ulike gåturer på øya, utfordringen er å finne de som er mest relevante for deg.

Jeg anbefaler turen opp til Hawkings Point lookout dersom du er ute etter et sted med god utsikt. Turen starter fra Picknic Bay (i enden av Picnic Street), tar ca. 30 minutter og byr på vakker utsikt over havet.

Magnetic Island

Dersom du ønsker å gå i skogen (og forhåpentligvis få med deg noe spennende dyreliv!) er det mange fine turer på nordøstsiden av øya. Vi gikk runden fra Horseshoe Bay og opp til The forts, og her var vi heldige å se Koalaer på veien. Denne ruten er også full av historie fra andre verdenskrig.

Alltid noe som lusker rundt deg!

Butterfly forest walk

Dette er en enkel og grei liten tur som bare tar 5-10 minutter, og som samtidig gir deg muligheten til å se wallabyer, koalaer, fugler, flaggermus og andre krypende ting! Hovedattraksjonen er på den andre siden “The blue tigers”, en vakker blå sommerfugl. Hver vinter besøkes skogen av tusenvis av sommerfugler som kommer fra hele Queensland. Vi fikk dessverre ikke med oss dette da vi besøkte øya på sommeren. Ønsker du å få med deg det spektakulære sommerfuglshowet bør du avlegge skogen et besøk mellom april og september.

Magnetic Island
Vi møtte på både to- og åttebeinte.

Snorkling og dykking

Store deler av kysten rundt Magnetic Island er dekket av rev, noe som gjør det til et ypperlig sted for snorkling og dykking. Det finnes også flere vrak i området for de som er lystene på et eventyr!

Vi testet ikke dette på Magnetic Island da vi hadde begrenset med tid på øya. Flere vi snakket med som hadde vært i vannet virket fornøyde og hadde sett både skilpadder, hai og masse fargerik fisk.

Magnetic Island
Vi så skilpadde da vi snorklet ved Green Island, et stykke lenger nord.

Båtturer

Det er flere muligheter derom man ønsker å utforske områdene rundt øya med båt. Aquascene tilbyr dagsutflukter til nordsiden av øya, turer til noen av vrakene eller avslappende kveldscruise for å se solnedgangen. Det er også mulig å dra på dagstur med seilbåt, leie vannskuter/kayak eller hoppe på en tur for å snorkle eller dykke.

Bildene er lånt fra https://www.aquascenecharters.com.au/

Viator tilbyr turer og aktiviteter over store deler av øya, og kan være et godt alternativ (affiliatelenke).

Dyreliv på Magnetic Island

Magnetic Island er et av de beste stedene i Queensland for å se ville koalaer, wallabyer og pungdyr. Øya er også hjem for 186 ulike fuglearter så her anbefales det å pakke med seg kikkerten!

Dyreliv Magnetic Island

Magnetic Island er kjent for Rock wallabies, en liten kenguru som bare finnes i Queensland. Mange av de holder til ved Geoffrey Bay, like ved Bremner Point. Selv om de er mest aktive på morgenen og kvelden er det stor sannsynlighet for å se de på dagtid også. Vi besøkte stedet på ettermiddagen, og ble på ingen måte skuffet.

Dersom det er den ikoniske koalaen som er målet med turen bør man sikte seg inn på The Forts Track. Den er 4km lang og med litt flaks har man mulighet til å se koalaer på veien. De er ikke enkle å få øye på, så det gjelder å være på vakt. De liker seg godt i høyden, men siden koalaen over lang tid har utviklet seg uten noen fiender, kan du også være heldig å se de slappe av på grener nær bakken.

Dyreliv, Magnetic Island

Det er også en rekke andre spennende arter du kan komme over. Pungrev finnes over hele øya, men de som mange andre australske dyr er nattdyr, og kan derfor være vanskelige å få øye på. Maurpiggsvin, flaggermus, utallige fugler, edderkopper og firfisler var også noe av det vi så i løpet av dagene på øya.

Maurpiggsvinet trives godt på øya!

Overnatting på Magnetic Island

Det finnes mange overnattingstilbud på Magnetic Island. De beste områdene er listet under:

  • Horseshoe Bay
  • Arcadia and Alma Bay
  • Nelly Bay
  • Picnic Bay

Vi bodde på Nomads Magnetic Island – Base, et hostell lokalisert ved Picnic Bay. Beliggenhet er god da det er rett ved stranden og det er kort avstand til ferjene og bussholdeplass. Overnattingsstedet har sjarm og levde opp til forventningene, og får plusspoeng for de små hyttene som fungerte som rom.

Kjekt å vite

Fra november til april er det “stinger-season”. Selv om det er maneter i vannet hele året, er det i denne periodene størst sjans for å møte på noe som vil brenne deg når du er ute på svømmetur. Det er derfor sterkt anbefalt å alltid ha på våtdrakt når man er i vannet. UV’en er veldig sterk i Australia, så våtdrakten får et ekstra plusspoeng da den også fungerer supert som solbeskyttelse.

Enkelt steder på øya er det også lagt ut nett i vannet slik at man trygt kan bade innenfor disse områdene.

Magnetic Island, som resten av Australia, er fullt av rare skapninger som alle er med på å holde balanse i det unike økosystemet. Vi så blant annet en St. Andrews Cross spider. På bildet ser man edderkoppen arbeider med å lage et mønster i spindelvevet, ofte et kryss (derav navnet). Den ser kanskje litt uhyggelig ut, men den er ikke aggressive ovenfor mennesker eller giftige for oss. Den er også ønsket av mange lokale i hagene deres da den er en mester på å fange andre innsekter.

Argiope aetherea, bedre kjent som St. Andrews Cross spider.

Hvis du ønsker å lære mer om livet på Magnetic Island eller andre steder i Australia finner du en database her

Tips til andre eksotiske reisemål


Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.