Bergen – Inngangsporten til fjord og fjell! Reisen med Hurtigruten dag 1, starter i Bergen. Med innsjekking fra kl. 15.30 får vi noen timer i Bergen før avgang kl. 21.30.

Utvendig_richard_with

I og med at vi har sett vakre Bergen mange ganger før, tar vi et formiddagsfly fra Oslo. Fra Flesland tar vi Bybanen inn til sentrum, men denne viser seg å ikke være ferdigstilt helt inn til Byparken. Vi får derfor et godt stykke å gå med kofferter fra stasjon Nygård, og ned til Bryggen hvor vi har planlagt lunsjen.

En lunsj på Bryggen i Bergen før vi går ombord i Hurtigruten dag 1
Lunsj på Bryggen
Tips! Det er mulig å sjekke inn koffertene tidligere på Hurtigrutekaia. Planlegger du å oppsøke turistattraksjoner, er dette et godt tips.
Hurtigruten dag 1. Vi går ombord i Richard With.

Innsjekking – Hurtigruten dag 1

Vi finner Hurtigrutekaia ganske enkelt. I forkant har vi fylt ut Korona-skjema og går til innsjekkingen. Vi oppretter cruise-konto og får utdelt informasjonskonvolutt med faste spisetider (på grunn av korona) og nøkkelkort.

Lugaren

Vi hadde gått for en mini suite på øvre dekk. Disse har en grei størrelse og har vannkoker, minibar og en liten sittegruppe. I tillegg er det fin utsikt fra to store vinduer.

Lugaren. Hurtigruten dag 1 fra Bergen til Kirkenes
Velkomstgave på Hurtigruten Richard With
Koselig velkomstgave var inkludert.
Badet på Hurtigruten
Badet var litt trangt og lite…

Måltider – Hurtigruten dag 1

Vi hadde fullpensjon og 3 måltider daglig. Vi har fått vårt faste bord og bortsett fra første kveld, er det dette bordet vi skal ha fast.

Avreisedagen får vi servert en nydelig treretters, i god tid før skipet kaster loss.

Avreise – Hurtigruten dag 1

Kl. 21.30 kaster skipet loss. Først har vi et obligatorisk sikkerhetskurs. Senere blir det litt info fra ekspedisjonsteamet, bak på dekket.

Etter å ha gjort oss kjent på båten er det tid for å gå mot lugaren. I morgen kl. 06.30 runder vi Stadt, og det vil vi gjerne ha med oss.

Det skal vise seg at det blir vanskelig å gå og legge seg ombord på denne sjøreisen. 

Hurtigruten Richard With. Dag 1 starter i Bergen.
Ekspedisjons temaet deler ut flagg, slik at vi kan vinke til alle som følger Hurtigruten fra land og vann.

Les mer her -> Hurtigruten – verdens vakreste sjøreise

Følg med her på nettsiden for å se vårt dag-til-dag program.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.