Vi ankommer vårt favoritthotell i Bergen, Clarion Collection Hotel Havnekontoret. Klokken er bare 18 og vi ser at vi kan rekke litt shopping før stengetid. Høyer som ligger sentral plassert ved Bryggen blir det naturlige valget, og vi rekker en times tid handling, før dørene stenges.

Utsikt

Topp attraksjoner og opplevelser i Bergen

Bergen har mye å by på. Både barnefamilier og andre vil finne mange fine opplevelser.

1. Fløyen

Fløyen er et av byfjellene i Bergen. Fløibanen går fra sentrum og tar deg 320 meter over havet. Fløibanen går fra sentrum og det tar 6 minutter å komme seg til topps. Fløyfjellet er et av De syv fjell og er startpunkt for mange flotte turer i Byfjellene.

Hvis du ikke vil gå i fjellene kan du følge grusveien ned til sentrum. Det er en fin løype på ca. 3.5 km. Fløibanen er forøvrig en av Norges mest populære turistmål, med sin nydelig utsikt over byen. .

2. Ulriken

Ulriken er det høyeste av De syv fjell i Bergen. Gondolbanen Ulriksbanen frakter deg enkelt til toppen. Her er man 643 meter over havet og har en fantastisk utsikt over byen og fjellheimen.

Ulriken er et godt utgangspunkt for fine turløyper av varierende lengde og vanskelighetsgrad.

 De syv fjell.

3. Bryggen i Bergen

Bryggen i Bergen omfatter den gamle trehusbebyggelsen i den historiske bykjernen i Bergen. Den ble anlagt i år 1070, og ble etter hvert det sentrale knutepunkt for handelsvirksomhet i Norge. Bryggen i Bergens ble inkludert i UNESCOS veredensarvliste i 1979.

Dette er en av Bergens mest populære attraksjoner og vel verd et besøk.

4. Fisketorget

Ett av de mest kjente og berømte fiskemarkeder i Norge. Fisketorget har bestått siden 1200-tallet og i tillegg til fisk- og sjømat kan man få kjøpt lokalprodusert gårdsmat, frukt, grønnsaker og blomster.

Fisketorget. Opplevelser i Bergen

5. Akvariet i Bergen

Det ble åpnet i 1960 og består av fisk, vannlevende dyr som pingviner og sel samt en tropiska avdeling som har edderkopper, slanger og andre eksotiske dyr. Akvariet settes jevnlig opp spennende utstillinger. Det tilbys guidet omvisning.

Sel. Opplevelser i Bergen.

Mat

Bergen har mange gode spisesteder både for lunsj og middag. Jo nærmere Bryggen jo høyere er prisene. Vi valgte å ta middagen på restaurant Boha –  restauranten hvor vi alltid prøver å legge inn et måltid når vi er i Bergen.

Her får man gourmetmåltid inspirert av italiensk og fransk kjøkken og restauranten tilbyr blant annet fulle menyer. Valget vårt denne kvelden falt på en 3-retter meny med kamskjellcarpaccio til forrett, lammerygg med marrokansk kryddersaus til hovedrett og kokos-panacotta i rabarbrasuppe til dessert.  

Uteliv

Pubtilbudet må også prøves ut. Første stopp blir Zachariasbryggen. Her er det mye folk og stor stemning, men forholdsvis høy prisklasse på ølen. Med kr. 85,- for 0,4 blir det kun 1 her.

Bryggen. Opplevelser i bergen

Så er det tilbudet på andre siden av gaten som må prøves ut. Først blir det fotballpuben, deretter et irsk alternativ. 

Sist men ikke minst ble det en tur på Sjøboden pub. Her var det flott live-musikk og god stemning. Stedet kan absolutt anbefales, selv med noe stive priser. Lokalene er veldig koselig med stil fra svunnen tid. Kl. 01.00 var det tid for å sette kurs mot hotellet.

bryggen I bergen

Overnatting i Bergen

Bergen har mange overnattingssteder å by på, alt fra de dyreste til under kr. 500,- pr. natt. Vi valgte å bo på Clarion Hotel Havnekontoret. Et sentralt hotell på enden av Bryggen.

Les mer om andre oppplevelser i inn og utland

Transport – Bergen

Fra flyplassen er det lettvint å bruke Bybanen for å komme seg inn til sentrum. I Bergen brukte vi Hop on – hop off bus for å bevege oss rundt. Byen er forøvrig kompakt og man kan ta seg til fots over store deler av sentrum.

Vi fløy med SAS fra Oslo til Bergen, men det er også muligheter for å ta tog.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

2 Comments

Iselin Renée · 30. December 2017 at 19:34

Bergen er en fin by 🙂

Rundt Ekvator · 31. December 2017 at 08:12

Ja, Bergen har mye å by på 🙂 Riktig godt nyttår til deg 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.