Focaccia er et ganske flatt ovnsbakt brød som ligner pizzadeig i stil og tekstur. Den opprinnelige oppskriften sies å ha kommet fra grekerne, men i dag assosierers det mye med Italia.

Oppskrift på Focaccia

Vi blir inspirert av mat fra alle verdens hjørner. Focaccia er veldig lett, raskt og billig å lage. Du kan tilpasse mengden med salt og olivenolje etter egen smak. Fetaost eller oliven kan eventuelt tilsettes. Brødet passer til alt, og smaker like godt til tapas som til supper, salater, sandwich og til matpakken.

Her i huset er det et veldig populært innslag mot den vanlige brødskiva.

Focaccia, oppskrift

Focaccia ferdig laget.

Ingredienser

1 kg hvetemel
1 pose tørrgjær
2 ts salt
6 dl vann
2 dl oliven olje
Rosmarin

Slik lager du Focaccia

  • Bland salt med tørrgjær og hvetemel.
  • Tilsett cirka 6 dl vann og 0,5 dl olivenolje.
  • Rør deigen raskt sammen uten å elte. Deigen skal være klissete.
  • Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med plastfilm og setter den til heving et par timer i romtemperatur.
  • Smør en ildfast form med 0,5 desiliter olivenolje, ha i deigen og trykk den godt ut i formen. Lag små hull jevnt over i deigens overflate, og fyll hullene med den siste desiliteren med olivenolje.
  • Dryss over havsalt og rosmarin. La brødet heve litt før du steker det ved 220 grader i 20-25 minutter, eller til brødet er akkurat gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Focaccia kan gjerne fryses. Del den opp i mindre biter før frysing. Ved tining kan du varme bitene litt i ovnen. Da blir focacciaen som nystekt igjen.

Prøv gjerne noen av våre andre oppskrifter: 

Del gjerne innlegget ved hjelp av knappene nedenfor 🙂


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

4 Comments

Iselin Renée · 13. February 2018 at 15:24

Jeg har faktisk aldri smakt sånt brød før, men det ser utrolig godt ut. Tror nesten jeg må prøve på det en dag 🙂

Rundt Ekvator · 18. February 2018 at 10:26

Brødet er både godt og lettlaget 🙂

Nann Karin · 1. April 2018 at 18:52

Jeg bruker foccacia noen ganger med godt pålegg og andre ganger bare som godt brød ved siden av suppe. Like vellykket hver gang.
Da jeg tok master for noen år siden så arbeidet jeg i en kafe for å få litt å leve for, – og det var der jeg fikk fullstendig sansen for focccia. Der ble den alltid servert med pålegg ..

Rundt Ekvator · 7. April 2018 at 08:28

Ja, utrolig godt med focaccia. Har fått mer og mer sansen for det 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.