Det er spennende å plukke med seg oppskrifter fra reiser rundt om i verden. Kremet kinkål med pølser er en østeninspirerte rett av kinakål, modererert til norske forhold.

Kremet kinakål


Course Lett middag eller lunsj
Total Time 25 minutes
Servings 4 personer

Ingredients

  • 2 stk kinakål
  • 1 ss havsalt
  • 2 ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl melk
  • pepper
  • 8 stk bratwurst
  • 1 pk bacon
  • sennep

Instructions

  1. Vask og finsnitt kålen. Kok opp en stor kjele med vann og tilsett havsalt. Gi kålen et oppkok (2-3 minutter). Sil av vannet. 

    Kremet kinakål med pølser
  2. Smelt smør, tilsett mel og rør godt. Spe med melk og fløte til en tykk saus. Smak til med salt og pepper. Hell sausblandingen over kålen og vend.

    Kremet kinakål
  3. Stek bacon og pølser.

    Kremeet kinkål med pølser
  4. Strø forsiktig med havsalt over retten før servering.

    Kremet kinakål

Om kremet kinakål

Kremet kinakål er en god og lettlaget rett som passer til hverdags, eller i helgene med godt øl til. Vil du gjøre retten lettere kan du bytte ut kremfløte med melk.

Kinakål kan brukes på mange måter. For å få en mer østeninspirert rett kan man tilsette revet ingerfær i kålen, og lage den med kokosmelk. Bytt for eksempel ut pølsene med skinke.

Kremet kinkål med pølser - oppskrift

Visste du dette om Kinakål?

Kinakål (napa) er ikke en salat men en kålsort. Det fine med denne kålen er at den både kan dampes, wokes og kokes. Den er også fin som råkost eller i salater. For kineserne ble kinakål en viktig ingrediens for å lage suan cai, som er kinesisk surkål. Det sies at i Korea utviklet dette seg til Kimchi.

Bok Choy er en annen type kål som er populær i Kina og som har de samme egenskapene.

Kinakål har vært dyrket i Kina siden 1300-tallet og har vært dyrket i europa siden 1950-tallet. Kinakål tåler kulde godt og i norge dyrkes kinakål sør i landet og opp til Frosta.

Inne på Bama sin hjemmeside kan du sjekke når de forskjellige råvarerne er i sesong. 

Andre reiseinspirerte oppskrifter

Når jeg er ute å reiser prøver jeg å notere ned spennende retter som jeg kan prøve ut hjemme. Er du glad i å lage mat fra andre deler av verden?
Prøv ut noen av mine andre oppskrifter!

Mezze - småretter fra midtøsten

Arabisk brød med Mezze




Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Vi sender jevnlig ut reise- og turinspirasjon i vårt nyhetsbrev. Du vil alltid kunne melde deg av denne e-postlisten når som helst.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.