Kolonien av afrikanske pingviner på Boulders Beach teller mer enn 2100 fugler. Området er flott tilrettelagt med gangveier og plattformer, slik at du kan du komme tett på pingvinkolonien.

Boulders beach - pingvinkolonien

Pingvinkolonien er del av Table Mountain National Park. Besøkende oppfordres til å besøke den delen av stranden hvor de hevede gangveier holder folk vekk fra pingviner og reir. Gangstiene er bare noen få meter fra bakken, så man får fortsatt en flott utsikt til fuglene. Stranden som heter Boulders Beach (og hvor navnet på hele området er tatt fra) er åpent for fritidsaktivitet, så lenge folk holder seg borte fra pingvinkolonien.

Boulders beach - pingvinkolonien

Hva kan du gjøre på Boulders Beach?

Området består av uberørte strender, 2 pingvinutsikter og 3 forskjellige gangveier. Det anbefales å gå på alle tre da man kommer i nærkontakt med pingviner på alle sammen. Det er strengt forbudt å røre pingvinene og dette kan gi en klekkelig bot. 

Annet en å komme tett på pingviner og se de vakre strandene med store bølger og turkis hav, er det ikke så mye annet å gjøre her. Men pingvinene er både  morsomme og søte, og man kan fort tilbringe noen timer her. Stranden ved siden av kolonien kan friste til en dukkert etterpå, så husk badetøy.

Boulders beach - pingvinkolonien

Om pingvinkolonien på Boulders Beach

Pingvinkolonien er beskyttet og ble etablert i 1983. Antall pingviner økte til neste 4000 i 2005, før det nå er redusert til ca. 2100 fugler. Årsakene til reduksjonene er dårlig tilgang på mat på grunn av overfiske, oljeutslipp, uansvarlig turistaktivitet, lokale råvdyr og miljøfaktorer. Boulders Beach er hjemmet til en veldig spesiell landbasert koloni av pingviner og det er dessverre bare noen få av disse igjen i verden. Denne arten pingviner blir 60 cm høye og kan veie opptil 3,6 kilo.

Tips 

  • Gå så tidlig som mulig på morgenen (parken åpner kl. 07.00 i høysesongen) eller gjør turen  i lavsesong. Det blir ellers veldig mye folk, i tillegg til at det er veldig varmt. Vi var der i lavsesongen (høst) og fikk tatt mange fine bilder.
  • Utenfor området er det en del turist-butikker, isboder og restauranter.
  • Gjør det gjerne til en dagstur og legg turen innom den koselige småbyen Simon´s Town og Cape Point


La oss ta et bad…              Nei, forresten –                     Jeg snur…                            Kommer du?

Hvordan komme seg til Boulders Beach?

Vi fulgte motorveien N2 den ene veien og kystveien tilbake. Boulders Beach ligger i Simons Town, som ligger på False Bay-kysten. Bergen 45 minutters kjøring fra Cape Town.

Kart - Cape Town til Cape Point

Priser

Inngangsbilletten er R70 for voksne og R35 for barn (okober 17), og dette gir deg en full dagspass med tilgang til strandpromenaden og stranden.

Boulders beach - pingvinkolonien Boulders beach - pingvinkolonien Pingvinkolonien ved Simons Town

Boulders beach - pingvinkolonienPingvinkolonien ved Simons Town

Les mer om våre opplevelser i Sør-Afrika her

LagreLagre

LagreLagreLagreLagre


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

9 Comments

OnTrip.dk · 5. November 2017 at 13:47

Sikke en skøn oplevelse du har fået Laila 🙂 Elsker pingviner de er bare så søde – tak fordi du delte disse skønne billeder.

/Annette

Renates Reiser · 5. November 2017 at 19:24

Neimen, så gøy! For et flott sted. Pinginer er skikkelig søte skapninger. 🙂

Rundt Ekvator · 5. November 2017 at 19:31

Ja, de er utrolige søte 🙂 <3

Rundt Ekvator · 5. November 2017 at 19:31

Takk 🙂 Ja, de var utrolig søte. Morsomt sted 🙂

Jørn - Bilivoka · 12. November 2017 at 14:31

Mange fine bilder her 🙂 Boulders Beach er et kjempeflott sted! Var der i januar og likte det veldig godt. Er alltid artig noen som blir overrasket når man snakker om dette stedet også, pingviner i Afrika høres jo ikke helt riktig ut 🙂

Rundt Ekvator · 12. November 2017 at 22:28

Ja, det var utrolig morsomt å se disse pingvinene. Sant, ikke helt riktig med pingviner i Afrika 😉 😉

Tamera Pankratz · 29. May 2018 at 12:01

We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site given us with valuable information to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

Katharina Wiig · 7. December 2019 at 20:32

Besøket på Boulders Beach var ett av høydepunktene på reisen min også 🙂 Pingvinene er så utrolig søte der de tusler rundt. Så mange flotte bilder du har tatt 🙂

Rundt Ekvator · 8. December 2019 at 07:55

Ja, det var utrolig koselig å se pingvinene. Jeg ble litt overrasket for jeg hadde trodd de var mye større 😉 Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.