Frister det med strandpromenade i tillegg til god mat og drikke? Torremolinos ligger tett på Malaga, og det er kort avstand fra flyplassen og til kulturtilbudene.

Torremolinos, stranden

Torremolinos

Dette var vårt første besøk i Torremolinos, som sies å være  det første feriestedet som ble etablert på Costa Del Sol. 

Her finner du et godt tilbud av barer og puber, men også muligheten til å nyte strandlivet. Malaga er kun 8 km unna, og nås enkelt med taxi. Føler du for å nyte et utvidet tilbud med museer og bedre shopping, er dette stedet å dra.

Torremolinos, sandskulpturer på strandpromenaden

Strandpromenaden

I Torremolinos er det to strender med en klippe i mellom. La Carihuela ligger ved den opprinnelige fiskerbyen, og har en avslappet og rolig stemning. På den andre siden av klippen ligger Bajondillostranden. Vil du drive med vannsportaktiviteter er dette rette stedet. 

Torremolinos - strandpromenaden

Langs strandpromenaden finnes det flere hyggelige restauranter, som egner seg for både lunsj og middag. Flere av restaurantene server lunsj og drikke ned til strandstolen, for de som ønsker det.

Torremolinos, servering på strandpromenaden

Costa del Sol, stranden

Benalmádena

Ta gjerne en middag i Benalmádena, naboområdet til Torremolinos. Byen har en hyggelig marina med restauranter og butikker.

Vi valgte å ta taxi til Benalmádena, men spaserte langs strandpromendaden tilbake til hotellet. På dagtid finner man mange salgsboder. På kveldstid er det et godt tilbud av puber, restauranter og barer.

Middag i Benalmádena

Middag i Benalmádena

Plaza San Miguel

Har man behov for noe annet en strandpromenaden er en tur opp til Plaza San Miguel, et godt valg. En bratt stigning med trapper svinger seg oppover. Det er salgsboder og butikker på rekke og rad. På veien oppover passeres også kulturminnet Torre De Pimentel. Den åpne plassen på toppen har mange koselige restauranter og bodegaer.

Det er ganske bratt oppover, men når man kommer til toppen, er det vel verd turen. 

Veibeskrivelse

Fra strandpromenaden tar man av ved Calle Rio Esera. Følg denne til der Calle del Bajondillo begynner.  Ta deretter trappene opp til venstre, og følg disse til toppen. 

Hvor skal man bo i Torremolinos?

I området finnes det overnattingstilbud i alle prisklasser.  Uansett om du vil bo langs promenaden eller lenger inn i byen så er det stort utvalg.

Melia Costa del Sol er et 4* hotell som ligger ved strandpromenaden. Hotellet har god frokost, store fine rom med balkong, basseng og ellers fine fasiliteter.

Hotel Melia Costa Del Sol, Torremolinos
Melia Costa del Sol
Bassengområdet, Melia Costa del Sol

Her kan du sjekke priser og tilgjengelighet på Hotel Melia Costa Del Sol 

Torremolinos, utsikt fra Hotel Melia

Attraksjoner i nærheten av Torremolinos

Om Torremolinos

For å konkludere, det er kort flytid og lett tilgjengelighet fra flyplassen i Malaga. I tillegg får du varme og strandliv. Spansk mat og drikke er det heller ingen ting å utsette på. Når prisnivå i tillegg er mer fordelaktig enn i Norge, gjør det Torremolinos til et godt valg.

Torremolinos er også et godt utgangspunkt for å ta dagsturer til andre steder på solkysten. Både Rhonda og Gibraltar er verd et besøk. Fra Gibraltar er det mulig å ta en dagstur med ferje til Marokko. Ønsker man å se litt glamour og luksus er Marbellas havn Puerto Banus verd et besøk. Etter å ha sett på lekre båter og biler, er det deilig å sette seg ned med forfriskninger. Det koselige Appelsintorget som ligger i gamlebyen anbefales!

SAS og Norwegian har daglige direkteflygninger fra Oslo til Malaga. I tillegg flyr Ryanair fra Torp.

Les om noen av våre andre opplevelser

Hvis du likte reisetipset til Torremolinos kan du pinne det, så har du det til senere.

Torremolinos, Costa del Sol

Hvis du har hatt glede av artikkelen, del den gjerne ved hjelp av knappene under.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.