Et opphold på Burj Al Arab ligger nok høyt på mange sin bucketliste. Det seilformede hotellet regnes som ett av de mest luksuriøse i verden. Bli med oss inn!

Dubai

Vi ankommer sjekkposten, som ligger før broen til den kunstige øya som hotellet ligger på. I motsetning til sist vi bodde her, var navnet vårt registrert, så taxien ruller videre over broen og frem til hotellet. Sjåføren var minst like entusiastisk som oss, for det er visstnok prestisje å frakte passasjerer til dette ikoniske hotellet.

Innsjekking på Burj Al Arab

Bilen ruller opp foran hotellet og vi blir ønsket personlig velkommen av en velkomstkomite på 4-5 personer i fjonge antrekk. Vi følges inn i lobbyen og får kalde oshibori (vått håndkle) og dadler, mens vi venter på å bli ført til suiten.

Burj Al Arab

Selv om hotellet er stort finnes kun 28 dobbelt-etasjer med plass til 202 suiter. Hotellet er bygget for å ligne seilet av en dhow, som er en type arabisk båt. To “vinger” spres i en V for å danne en enorm “mast”, mens mellomrommet omsluttet den 180 m høye lobbyen. Her finnes også en stor fontene utsmykket med 24 karat gullblad.

Burj Al Arab

Etter å ha slappet av i en sittegruppe i lobbyen en liten stund, blir vi hentet av en resepsjonsansatt og vist opp til suiten.  På dette hotellet praktiseres in-suite-innsjekking.

Bli med inn i suiten på Burj Al Arab

170 kvadratmeter over to etasjer møter oss. Denne gangen er vi bare 2 på tur og har en mindre suite enn sist, men  blir likevel begeistret. Ikke mye har forandret seg når det gjelder møbler og design på disse årene, men alt er ordentlig, rent og fint. Etter en kort stund i suiten dukker vår personlige butler opp. Han viser oss fasilitetene samt ordner resevasjoner til lunsj og middag.

Suitene er fullpakket med høyteknologiske detaljer, som 24 karat gull iPads for virtuelle concierge-tjenester, 21-tommers iMac, 42-tommers widescreen HD-TV og fjernstyrte gardiner, lydanlegg og lys. Vi får en rask innføring i dette.

Nede finnes salong, spisebord, bar, gjestebad og kontorområde. Trappen opp fører til et stort fint bad, walk-in-closet og et gedigent soverom. Alle rom har en fantastisk utsikt over den arabiske gulfen og byen.

Suiten er dekorert med gull, myke tepper, tykke gardin- og møbelstoffer og har en overdådig stil. Selv om denne stilen nok ikke ville blitt valgt hjemme, er det herlig luksuriøst. Det er vakre blomsteroppsatser her og vi har fått et stort fruktfat og en forfriskende frukt-champagne. Vannflasker er inkludert, men det finnes velfylte minibarer i hver etasje.

Burj Al Arab

Burj Al Arab

Burj Al Arab

Det overdårdige badet har regndusj og boblebad, dobbel servant, 24 karat gullkraner, fliser av mosaikk, marmorgulv og gratis Hermès bad og kroppsprodukter.

dubai9
dubai12
Burj Al Arab


Soverommet er stort og ligger i tilknytning til et walk-in-closet. I tillegg til en stor seng finnes minibar, tv, sittegruppe og gardiner som kan trekkes for med fjernkontroll.

Burj Al Arab

Burj Al Arab

Det finnes en resepsjonsdisk i hver etasje. Hotellet er så oppmerksomme på gjestenes behov at det har en 24-timers butler-tjeneste og et personale-til-suite-forhold på 8: 1.

Al Mahara – Burj Al Arab sin sjømatrestaurant

Tiden må utnyttes og vi starter med en lunsj på Al Mahara som er en sjømat-restaurant hvor den prisbelønte britiske kokken Nathan Outlaw, er ansvarlig. Fantastisk mat og god service, alt omgitt av et gedigent akvariet. .

Det var en fredfylt og rolig stemning i restauranten. Store fargerike fisk svømmer langsomt forbi bordet. En og annen hai og rokke var også å se.
IMG_8359
IMG_8369
IMG_8368
IMG_8357

Burj Al Arab Terrace

Etter den overdådige lunsjen går vi tilbake til suiten for å finne badetøy. The Terrace må prøves ut! I suiten finner vi en fin Burj Al Arab badeveske til odel og eie, og nyttige badesaker pakkes raskt ned

Dette området er nytt fra vi var her sist og i det varme gode været frister det å prøve det ut. Det 10 000 kvadratmeter store området er lekkert, med maritim designe og fin utforming. Selve terassen ble bygget offshore i Finland og transportert sjøveien til Dubai.

I tillegg til strandområde med solsenger finnes Scape Restaurant & Bar, to flotte basseng og cabanas som kan leies på halv- eller heldags-basis. Det var 38 grader så den kom godt med at vi fikk utdelt en kjølebag med kaldt vann. Vi fikk også kalde forfriskende frukt-shoter.

Ettermiddagen nytes helt til solnedgang i varme gode omgivelser.

Al Muntaha

Middagen inntas i Al Muntha – Arabisk for ‘The Ultimate’ eller ‘The Top’.  Med lokasjon i 27 etasje lever restauranten opp til sitt navn. Her er det en fantastisk utsikt samtidig som man kan nyte “fine dining”. Det serveres moderne fransk mat.

Burj Al Arab, Al Muntaha

Frokost på Bab Al Yam – med utsikt over Dubai

Vi hadde tre muligheter hvor vi kunne spise frokost og valget falt på Bab Al Yam. Her får du fin utsikt over  gulfen og sentrum av Dubai fra gulv til tak-vinduene, eller du kan velge å sitte ute, som vi gjorde. God europeisk mat og bra utvalg. En del av rettene er påvirket av smaker fra midt-østen.

Videre aktiviteter dag 2

Flyet vårt går ikke før på natten og vi er godt fornøyd med at vi har fått forlenget utsjekkingen til kl. 16.00. Formiddagen tilbringes på The Terrace. Deretter blir det en “in room pizza” til lunsj, før vi sjekker ut av suiten.

Burj Al Arab, The Terrace


Fortsatt skal vi tilbringe en del timer på hotellet og valget faller på en tur i boogey til stranden. Det er fint å se stranden og hotellet på avstand. Middagen nytes i The Scape før turen går mot flyplassen.

"det syvstjernes hotellet"
Stranden ble besøkt men ikke testet ut.

Myten om Burj Al Arab

Når besøkende kommer til Dubai for første gang, vil de fleste se to ting: Burj Khalifa, og “det syv-stjernershotellet”. Men, det viser seg at Burj Al Arab aldri har blitt sertifisert som et “syv-stjerners hotell”. Faktisk er det en myte som hotellet rolig har tatt i mot. I Forbes travel guide for 2018 er det beskrevet som et av de mest luksuriøse  5* hotellene i 2018. Selv refererer Jumeirah Burj Al Arab i sitt reklamemateriel hotellet som “det mest luksuriøse hotellet i verden”, og sier videre at det er “verdens eneste hotell som tilbyr syv-stjerners service”.

Er det verdt prisen?

Burj Al Arab lar ingen stener være usnudd for å få deg til å føle deg som en kongelig gjennom tjenester og fasiliteter som du ikke finner noe annet sted. Her er ingen ting umulig og har du  spesielle ønsker, fikses det raskt.

Så var det prisen da. Reiser man i lavsesong, for eksempel i juni eller juli og unngår helg kan man få den minste suiten som vi hadde, til rundt NOK 8500,-  I høysesong er prisene langt høyere og du må beregne 14-16 000,- NOK. Prisene er inkludert frokost.

Vi valgte å bruke en opptjent bonusnatt fra et av hotell-reisebyråene og fikk trukket fra en god slump på prisen, noe som gjorde at vi kom greit ut av det. Vi reiste også på slutten av lavsesongen da prisene er lavere.

Vær obs på at det er dyrt her og det kan være greit å begrense seg med mat og drikke på restaurantene og i barene.

Hvis du har råd til det, er det absolutt verdt det. Vi har bodd på mange flotte hoteller, men det var en opplevelse å bo på Burj Al Arab.

Vi besøkte Burj Al Arab i oktober 2018.

Sjekk hva det koster å bo her

Fakta – Dubai og Burj Al Arab

Hvor: Dubai, De forente Arabiske Emirater
Når reise: Beste tid å reise til Dubai er november -mars.  April – oktober kan fort bli veldig varmt. Ønsker du imidlertid er lav rate på overnatting, er april – oktober rette tidspunkt.
Hvordan reise hit:  Emirates flyr direkte (tar ca. 7 timer). Det er flere andre aktuelle flyselskaper som KLM, Areoflot, Turskish airlines og Swiss som flyr til Dubai med mellomlanding.
Priser ligger på rundt kr. 5-6000. Qatar Airways flyr til Dubai med en mellomlanding i Doha. Priser i underkant av kr. 3000,- hvis du er fleksibel på dato.

Andre opplevelser du kanskje vil lese om?

Flere bilder fra Burj Al Arab

Verdens eneste hotell med 7* service
Uteområdet "The Terrance er vakkert dekorert.
Burj Al Arab

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

20 Comments

OnTrip.dk · 11. November 2018 at 16:40

WOW sikke en vild luksus oplevelse at bo på Burj Al Arab. Vi har kun besøg restauranten øverst oppe hvor vi spiste frokost. Tak fordi du gav et indblik i hvordan en suite ser ud, det er super interessant. Måske en dag vi kommer til at prøve at bo på dette hotel for det må da være den ultimative luksus.

/Annette

Renates Reiser · 11. November 2018 at 17:56

Wow, her snakker vi luksus, ja! Luksus som jeg selv bare kan drømme om, haha! Suiten deres på 170 kvm er jo nesten fire ganger så stor som leiligheten min. Det ser og høres helt vanvittig ut, og har man råd virker det jo morsomt å teste ut. 😀

Linda · 11. November 2018 at 22:01

Hold da magle!!!! 😀
Tænk at en af de mindste suites er 170 kvm.
Det er lige 3 gange så stor som den lejlighed jeg bor i til daglig.
Men flot ser det ud og helt sikkert en oplevelse.
Jeg har ikke været i Dubai endnu, men en dag skal det da også prøves.

Rundt Ekvator · 13. November 2018 at 18:39

Takk for hyggelig melding, Annette. Det var absolutt en opplevelse å bo på dette hotellet 🙂

Rundt Ekvator · 13. November 2018 at 18:41

hehe, ja suiten er mer enn stor nok – det er sikkert 🙂 Ja, det går jo på bekosning av en lengere tur men uansett følte vi det var verdt oppholdet 🙂 Men hadde aldri valgt høysesong og full pris, nei 🙂

Rundt Ekvator · 13. November 2018 at 18:42

Hehe, ja suiten var mer en stor nok 🙂 Det var absolutt en opplevelse. Et herlig hotell 🙂

Jørn - Bilivoka · 18. November 2018 at 16:04

Wow! Som du skriver så står nok dette på de fleste sin bucket-list, ja. Husker jeg så Burj Al Arab i Dubai fra Jumeirah, man hadde definitivt ikke råd til å bo der. Har veldig lyst til å bestille én natt en gang i fremtiden for å ha opplevd det selv, men foreløpig må nok pengene prioriteres til noe annet! 🙂

Bente Hoffmann * Bentes rejser · 19. November 2018 at 17:23

Tak for et kig indenfor i Burj Al Arabs luksus og overdådighed! Jeg har kun set hotellet på afstand, den ene gang jeg har været i Dubai (det er ikke en by, jeg faldt for), men det var sjovt at smugkigge nu 😉 Det er lidt vildt med så meget plads i en (lille) suite – mit rækkehus er mindre end 170 m2 :O

Rundt Ekvator · 26. November 2018 at 05:58

Artig opplevelse men det er som du sier, det blir et spørsmål om prioteringer 🙂

Rundt Ekvator · 26. November 2018 at 06:01

Ja, størrelsen er det ingen ting å si på 🙂 Artig å ha bodd der 🙂

Tina Reiser · 30. November 2018 at 23:18

Wow, det ser jo helt fantastisk ut! Det må virkelig være en opplevelse man sent glemmer. Selv skulle jeg gjerne bodd på dette hotellet, men vet ikke om det er noe jeg kan ta meg råd til, hehe 🙂

Rundt Ekvator · 10. December 2018 at 05:13

Det var en opplevelse, det er sikkert 🙂

Anne Bente · 18. December 2018 at 08:21

Det var et hotell for minneboken. Vanligvis er jeg mer opptatt av det som skjer utenfor hotellet, men dette ser jo ut til å være et hotell i særklasse og en atraksjon i seg selv. Takk for omvisningen 🙂

Rundt Ekvator · 18. December 2018 at 16:51

Ja, det er artig å bo der og ingen grunn til å være for mye utenfor hotellområdet 🙂 Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

Iselin Renée · 31. January 2019 at 21:14

Det så helt fantastisk ut 😀

Rundt Ekvator · 2. February 2019 at 07:16

Ja, det var utrolig flott 🙂 Takk for besøket og ha en fin helg 🙂

World by Tina · 4. February 2019 at 20:31

Omg vilken lyx! Inte riktigt min grej, är mer av en cheap-stay-typ men det hade ju varit coolt att någongång lyxa till det. Även om jag troligtvis hade känt mig rätt obekväm haha.

Rundt Ekvator · 5. February 2019 at 06:18

hehe 🙂 Man venner seg fort til oppmerksomheten og fasilitetene ombord. Deilig å teste ut men det ble vel med første og siste gang på first class 🙂

Ligaya · 11. August 2019 at 14:12

WOW! For en opplevelse og for et herlig sted. Takk for at jeg fikk mulighet til å se det flotte hotellet. Jeg tror ikke jeg får råd til å bo på en slik hotell, men så artig å kunne oppleve det gjennom dine bilder:)

Rundt Ekvator · 17. August 2019 at 09:15

Takk for tilbakemelding Ligaya 🙂 Et flott hotell var det 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.