Vi er på på cruise i Middelhavet med MSC Seaview. Et cruise gir ofte mulighet til å utforske de beste destinasjoner, og vi angrer ikke på at vi besøkte de 3 perlene Camogli, Portofino og Santa Margherita.

Rivieraen i Nord-Italia

Det vi liker så godt med cruise er å våkne opp på et nytt sted hver dag. Enten du vil melde deg på organiserte utflukter eller utforske byene på egen hånd, er det gode muligheter for å oppleve havnebyene. De 3 perlene langs rivieraen i Nord-Italia kommer høyt opp på listen for vår del.

Camogli

MSC Seaview legger til i Genova, og vi kjøres i buss til den koselige lille middelalderlandsbyen Camogli. Dette er et nydelig lite fiskevær som ligger på vestsiden av halvøya Portofino. Byen må sies å være en av de mest fotogene i Nord-Italia, med sine fargerike bygninger opptil åtte etasjer, tett på kysten.

Camogli

Hovedgaten ligger nede ved stranden som er fri for biltrafikk. Trapper og bratte gater tar deg ned til det koselige området. Her finnes også en trivelig bystrand.

Camogli, Nord-italia

Foccaciaens hjemsted

Det påstås også til vår store overraskelse at dette skal være Focacciaens hjemsted. Det yret av små lokale bakerier som selger det særegne brødet i mange forskjellige varianter. Klassiske, med ost, løk eller oliven. Selv testet vi ut foaccacia med ost, og det smakte herlig.

Camogli, Nord-italia

Havnen

De fleste havnebyene i Nord-Italia driver med eller har drevet med sjøfart og fiske. Også i dag foregår det mye fiske fra landsbyen. Fra gammelt av ble byen kalt la città dei 1000 velieri, som betyr byen med de 1000 seilskuter.

Camogli ligger åpent til ut mot havet. En solid molo er bygget for å beskytte byen og havnen mot dønninger.

Camogli, Nord-Italia
I havnen ligger mange av de typiske fiskebåtene, gozzi.

Beste attraksjoner og ting å gjøre i Camogli

 • E-sykkeltur
 • Vinsmaking
 • Havneområdet
 • Kirken Chiesa di San Giorgio
 • Bukten Golfo Paradiso
 • Borgen, il castello delle Dragonara

Borgen eller slottet il castello delle Dragonar ligger i sentrum av Camogli og ble oppført i det trettende århundre, for å forsvare landsbyen. Kirken Chiesa di San Giorgio ble bygget på et av svabergene i det tolvte århundre.

Overnatting i Camogli

Camogli har en rekke overnattingsteder i de fleste standarder. Prisene er forholdvis høye.

Hvordan komme seg til Camogli

 • Lokaltog fra Genova, Pisa eller Milano
 • Dagstur med ferje fra Genova
 • Open-Top-buss langs Geovas kyst
Camogli, Nord-Italia

Portofino

35 km sør for Genova ligger Portofino, gjemt i en beskyttet hesteskoformet vik omgitt av frodige åser. Den lille fiskelandsbyen er kjent for sine sjarmerende fargerike hus og koselige marina.

Tilbake i tid var Portofino relativt fattig, men etter at britiske turister oppsøkte stedet på 1800-tallet, tok det seg etter hvert opp til å bli et populært feriested for kjendiser, skuespillere og jetsettere. Det ligger ofte gigantiske yachter ankret opp rett utenfor.

Portofino, Nord-italia

Portofino er av de mest attraktive stedene i Nord-Italia, med mange designerbutikker, suvernibutikker, barer og restauranter. Prisnivået er høyt, og det anbefales å sjekke prisene før man bestiller i barene.

Har du lyst på en gåtur er det mange muligheter i området. Selv gikk vi opp til Chiesa De Sand Giorgio, og fikk en storslagen utsikt over bukten og byen.

Portofino skyves opp på listen over våre topp 3 fineste byer i Europa!

Portofino, Chiesa di San Giorgio i Nord-Italia
Chiesa De Sand Giorgio
Portofino, Nord-Italia

Beste attraksjoner og ting å gjøre i Portofino

 • Piazzaen og havneområdet
 • Turstiene i nasjonalparkens områder
 • Slottet Castello Brown med terassen over Portofino
 • Fyret Faro di Portofino
 • Kirken Chiesa di San Giorgio

Overnatting i Portofino

Det er relativt kostbart å overnatte i Portofino. Beregn over kr. 2000,- pr. natt.

Hvordan komme seg til Portofino

 • Med tog fra Milano, Genova eller Pisa. Portofino har ingen stasjon så du må ta/bytte til regionaltog til Santa Margherita, så lokalbuss til Portofino (ca. 10 minutters tur). 
 • Dagstur med ferje fra Genova
 • Rutebåt
 • Open-Top-buss langs Genovas kyst
 • Det er også mulig å vandre fra Santa Margherita

Det anbefales ikke å kjøre egen bil til Portofino. Det er lite parkeringsplasser.

Portofino
Vi ankom sjøveien.

Santa Margherita

Den siste av disse tre perlene er den litt større byen Santa Margherita. Lokalisert midt på den italienske rivieraen viser det seg også å være en sjarmerende by, men med en kombinasjon av gammelt og nytt.

St. Margarita

Strandpromenaden er forholdsvis stor, og det er ofte markedsboder langs promenaden. Det er også fint å spasere langs havnen, sjekke ut marinaen eller ta et strandhugg på bystranden.

Her lærte vi også mer om den særegne arkitekturen, som går igjen i disse små havnebyene i Nord-Italia. Hva alle disse små byene har til felles er den særegne arkitekturen. Stilarten heter trompe l’oeil, som betyr å bedra øyet, hvilket er akkurat hva de fargerike bygningene gjør. Fra avstand virker det som bygningen er utsmykket med vakre stukkaturer, men det viser seg at de egentlig bare er dekket med illustrasjonsmalerier. Dette har vi ikke sett maken til før, og det er med på å gi alle disse byene sjarm. 

Overnatting i Santa Margherita

Santa Margherita har et godt utvalg overnattingsteder. Det er betraktelig billigere å bo her enn i for eksempel Portofino, men ikke mindre vakkert.

Best attraksjoner og ting å gjøre i Santa Margherita

 • Villa Durazzo, et palass fra 1600-tallet som ligger i en park. Vel oppe kan du nyte en vakker utsikt over havnen.
 • Basilica di Santa Margherita.
 • Vandre til Portofino. Det er cirka 6 kilometer mellom Santha Margherita og Portofino.
 • Andre fine dagsturer fra Santa Margherita er Rapallo, Genova og landsbyene Cinque Terre.
 • Det går ferger til kystdestinasjoner fra Piazza Martiri della Liberta.

Santa Margherita har ikke så mange imponerende kirker og bygninger, men byen ligger i et vakkert område som er verdt å få med seg.

Hvordan komme seg til Santa Margherita

 • Tog fra Milano Centrale til Genova P.Principe. Bytt til regionaltog til Santa Margherita
 • Regionaltog fra Genova P.Principe til Santa Margherita
 • Tog fra Pisa Centrale til La Spezia Centrale. Bytt til regionaltog videre til Santa Margherita

Kart over byene

Til info

Vi har besøkt Camogli, Portofino og Santa Margherita i regi av en kombinert testreise med Reisemagasinet Vagabond, og en pressetur med MSC Cruises. Aktiviteten, reise, cruise og opphold ble dekket, men det er ikke lagt føringer for hva vi skal skrive om.

MSC Seaview

Les mer om hvordan vi hadde det på cruiset her:

På cruise i Middelhavet med MSC Seaview

Andre opplevelser i og rundt Middelhavet


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.