Høsten holder seg fortsatt bra og vi la derfor opp til en skogtur i Østmarka, nærmere bestemt til Nordlistykket, på åsen over  Østbyputten.

Selv om det hadde regnet hele natten hadde vi været på vår side, og våknet opp til strålende solskinn. Sekken ble pakket og en snartur innom nærmeste butikk sikret pølsene. I forkant hadde vi bestemt oss for å gå til en utkikksplass som ligger oppe på åsen, ovenfor Østbyputten. Jeg hadde ikke vært der på årevis og var spent på om jeg ville finne igjen plassen.

Bårlids plass, Østmarka ovenfor Østbyputten

Rute opp mot Østbyputten og Nordlistykket

Vi parkerte ved parkeringsplassen på Østbytunet. Så følges Østbyveien inn mot skogkanten og skogsveien videre, som fører opp til Østbyputten. Oppe ved vannet tar vi til høyre over demningen og finner stien som går opp på åsen over Østbyputten. Stien følges et lite stykke før man ganske enkelt ser plassen, på venstre hånd. 

Baarlids plass – Nordlistykket

Plassen har “krakker” og bålplass, og ligger med utsikt over Østbyputten. Sist jeg var der var det mye bedre utsikt, men trærne har vokst en del på disse årene. “Krakkene” har også blitt tæret av tidens tann. Det er likevel en fin plass. Jeg mener å huske at dette kalles “Baarlids plass”, oppkalt etter han som anla den.

Vi går i gang med å finne emner til bålet, men på grunn av regnet som har vært er det vanskelig å finne tørr nok ved. Etter litt iherdig jobbing blir det imidlertid fyr på bålet. Grenene nederst på granbartrærne er som regel tørre nok.

Østbyputten
Østbyputten
Østbyputten

Etter bålkos og avslapping legger vi turen tilbake mot bilen. For å få en rundtur går vi ikke ned til demningen igjen, men følger stien nedover som etterhvert går over til å bli en kjerrevei. 

Fakta

Østbyputten ligger 238 moh og er et oppdemmet vann vest for sørenden av Åmotdammen. Vannet ble oppdemmet i 1936 og har vært drikkevannskilde. Åsen over vannet ligger på ca. 278 moh.

 • Rute
  • Østbytunet
  • Østbyputten
  • Nordlistykket
 • Ankomst
  • Bil til Østbytunet eller
  • Buss 110 fra Lørenskog Sentrum. Gå av på stoppested Østliveien
 • Lengde 
  • Ca. 5 kilometer
 • Vanskelighetsgrad
  • Enkel
Østbyputten
Klikk på bildet for å se kart.

Her finner du andre turtips i Østmarka


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

6 Comments

OnTrip.dk · 30. September 2018 at 22:25

Det ser og lyder som en dejlig dag, Laila ?

/Annette

GlobetrotterElisa · 2. October 2018 at 08:13

Så flott turtips! Østmarka er jeg mye i, men akkurat denne delen har jeg faktisk aldri vært i. Min neste kortreiste hyttetur går faktisk til Østmarka 😉 Gleder meg til å utforske mer av denne delen av Oslomarka!

Marianne - Glimt av verden · 2. October 2018 at 22:44

Det høres ut som en koselig liten tur! 🙂

Rundt Ekvator · 3. October 2018 at 06:07

Det var det absolutt 🙂

Rundt Ekvator · 3. October 2018 at 06:10

Ja, det er mange fine steder og plasser i Østmarka 🙂 Det blir spennende å lese om hytteturen din 🙂

Rundt Ekvator · 3. October 2018 at 06:11

Det var det absolutt 🙂 Det skal ikke så mye til alltid. En times gange, sol og bål 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.