Ikke før jeg har satt foten utenfor flyplassen ser jeg den første katten. På det tidspunktet trodde jeg det bare var en tilfeldig katt, men det skulle snart vise seg at jeg var kommet til en katteelskers paradis!

Katter i Tunisia
En av mange katter i det historiske området Kartagos

I forkant av turen hadde jeg lest meg opp på et spennende land påvirket av arabisk, fransk og middelhavskultur. Forventningen min om historiske steder, ørken, interessant kultur og god mat levde Tunisia helt klart opptil. Den store overraskelsen var likevel alle de tunisiske kattene! Stor sett over alt hvor man så var det sjarmerende og imøtekommende katter.

Jeg ble fortalt at få katter adopteres som kjæledyr i Nord-Afrika, og de er i stor grad villkatter. Men de er vennlige og tillitsfulle. I medinaen og byene la jeg merke til at det sto skåler med vann. Tunisiere fyller nok ikke hjemmene sine med kjæledyrene, men det virker som kattene likevel blir tatt vare på.

Og med en matkultur som innvolverer mye fisk og sjømat er det kanskje ikke så rart at Tunisia er full av fornøyde katter som vil være frie.

Mange hoteller har også sine egne “in-house” katter. På hotellet vi bodde på i Tunis var det en egen hotellkatt som spankulerte fritt rundt. Her, fotografert på gulvet i baren.

Hotellkatten på hotel Recidense
Hotellkatten på The Residence, Tunis koser seg i baren!

Katter i den arabiske litteraturen

I arabisk litteratur blir katter ofte fremstilt som sårbare. Det er flere historier som berømmer omsorg for dyr. I den egyptiske Jalal al-Din al-Suyuti´s avhandling om dyr fra 1400-tallet, omhandles en historie om at en manns synder ble tilgitt fordi han en gang viste godhet mot en kattunge, og en kvinne gikk til helvete fordi hun hadde torturert katten sin.

Er du glad i katter bør du absolutt legge turen til Tunisia!

Tunis
Tillitsfull og nyskjerrig

Andre artikler som kanskje kan inspirere

Hvis du likte artikkelen, del den gjerne ved hjelp av knappene nedefor 🙂

Categories: Tunisia

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.