Østmarka har mange fine innsjøer. I og med at vinteren glimrer med sitt fravær, tar vi den noe bratte turen opp til Endtjernet.

Bålkos ved Endtjernet

Endtjernet (264 moh) er et vakkert lite tjern som ligger lunt mellom åser, vest for Mønevann. Tjernet innbyr til både bading og fiske på rette årstid, og er et godt turtips!

Følg grusveien på høyre side av Losby Gods til bakenden av driving rangen.
Losby gods i all sin prakt.
Kart og kompass

Turen starter på utfartsparkeringen på Losby. Følg veien opp til Losby Gods. Ta grusveien til høyre for godset og følg stien videre mot høyre, slik at du kommer helt i overkant for driving-rangen.

Stien går bratt oppover åsen, og på veien opp passeres to gamle vannreservoar. Følg stien videre over åsen, og ned til Endtjernet.

Endtjernet

Nede ved vannet finnes flere plasser som egner seg til å raste eller telte. Ungdomsgruppa til Lørenskog Jakt- og Fiskeforening kultiverer Endtjernet og setter jevnlig ut ørret. Det er også en god abborbestand i vannet.

Bålkos og mat

Det er mange fine plasser for en rast rundt Endtjernet. Det er fortsatt lov å tenne bål i marka (15. september til 15. april). Plassen vi har funnet har allerede en bålplass, så vi starter med å sanke tørr kvist. Det ligger noen stokker tilgjengelig, og den portale sagen brukes til å dele stokkene.

Portabel sag og øks er alltid med ut på tur.

Når bålet er klart legges de medbrakte laksepakkene ned i glørne. Pølser er alltid godt, men det er fint med et sunnere alternativ også.

I Østmarka
Plassen vi har funnet liggger helt nede ved Endtjernet.
Laksepakke nytes ved Endtjernet
Medbrakt laksepakke.

Oppskrift -> Laksepakke som turmat

Østmarka
Praktisk bord til å nyte maten.
Fred og ro i Østmarka

For å gjøre det til en rundtur følger vi stien videre til østenden av Endtjernet, og tar Endtjernslia ned mot grusveien. Denne går ned til Mønevann. Deretter følger vi veien fra Mønevann til parkeringen.

Fakta – tur til Endtjernet

 • Rute
  • Losby utfartsparkering
  • Endtjernet
  • Mønevann
 • Ankomst
  • Bil til Losby utfartsparkering. Det går dessverre ikke lenger buss inn til Losby.
 • Lengde 
  • Ca. 5 kilometer
 • Vanskelighetsgrad
  • Middels
Rute inn til Endtjernet
Turen ble rundt 5 kilometer. Klikk på bilde for å se kartet.
Østmarka
Det er forholdsvis bratt.

Her finner du andre turtips i Østmarka


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.