Knossos Palace er et av de mest populære turistmålene på Kreta, og kan lett nås med bil eller buss. Palasset ble først bygget i løpet av den neolitiske perioden, mens den største utvidelse ble gjennomført under den minoiske perioden. Den minoiske perioden er oppkalt etter den legendariske kong Minos, som sies å ha styrt øya Kreta i løpet av denne tiden.

Knossos var det største og viktigste palasset i den minoiske sivilisasjonen. Et besøk her gir mulighet til å utforske ruinene av dette fascinerende eldgamle palasset, samt lære om dets historie og betydning.

Her er litt nøkkelinformasjon om Knossos-palasset:

  1. Minoisk Sivilisasjon: Knossos var det største og mest betydningsfulle palasset i den minoiske sivilisasjonen, som eksisterte på Kreta fra omtrent 3000 f.Kr. til 1100 f.Kr. Minoerne er kjent for sitt avanserte samfunn, arkitektur, kunst og maritime handel.
  2. Beliggenhet: Palasset ligger nær hovedstaden i oldtidens Kreta, Knossos, omtrent fem kilometer sør for dagens by Herlakion.
  3. Arkeologisk Utgravning: Utgravninger ved Knossos startet på begynnelsen av 1900-tallet av den britiske arkeologen Sir Arthur Evans. Han arbeidet på stedet i flere tiår og rekonstruerte deler av palasset for å gi besøkende en bedre forståelse av dets opprinnelige utseende.
  4. Arkitektur: Knossos-palasset hadde en imponerende arkitektur med flere etasjer, store saler, trapper, lagerrom og et intrikat system av korridorer. Minoisk arkitektur var preget av sin kompleksitet og avrundede former.
  5. Legender og Myter: Knossos har blitt knyttet til den greske mytologien, spesielt historien om Kong Minos, Daidalos, Ikaros og Minotauros. Ifølge myten ble labyrinten bygget av Daidalos under palasset for å huse Minotauros, en skapning med en menneskekropp og et tyrehode.
  6. Fresker og Kunst: Knossos-palasset inneholdt en rekke imponerende fresker som gir innsikt i minoisk kultur og dagligliv. Noen av de mest kjente freskene inkluderer “Dolphin Fresco,” “Prince of the Lilies,” og “The Bull-Leaping Fresco.”

Little Palace of Minoan Knossos

Liljenes prins – antatt prestekonge som ledet dyrene til ofring

Liljenes prins

Åpningstider og priser

Åpningstidene varierer etter sesong, fra kl. 08:00 til 19:30 / 17:30. Siste inngang er en halv time før stengetid. Billetter kan kjøpes elektronisk på forhånd. Det anbefales å ta guidet omvisning.

Pris for inngang: Kr. 130,- (november 2023)

Besøk nettsiden her

Besøket til Knossos gir mulighet til å utforske en viktig del av antikkens historie og oppleve den minoiske kulturen. Det er et populært reisemål for arkeologientusiaster og turister som er interessert i oldtidens historie.

Flere reisetips!

Categories: Hellas

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.