Messina ligger nordøst på Sicilia, øya i Middelhavet der historie, kultur og natur smelter sammen. Med variert landskap, interessant historie, og rik kulinarisk arv mener vi at Sicilia noe å tilby enhver besøkende.

Du kan utforske alt fra antikke ruiner til livlige byer, fjelltopper og solrike kyster! Sicilia inviterer deg til å utforske sitt mangfoldige rike, og oppdage sjarmen som gjør denne øya til et spesielt reisemål. Vi har beøkt Sicilia tidligere, og fått med oss blant annet Etna, Taormina, flere fjellandsbyer, og Palermo. Denne gangen er vi på testreise for Vagabond Reiselyst og MSC Cruises, og skipet legger til i Messina. Byen har mye fint å tilby. I tillegg er det ett flott utgangspunkt for å ta dagsturer rundt på Sicilia. 

Her kan du lese mer om hele testreisen.

Messina

Messina

Beregnet ankomst til Messina var kl. 09.00. Vi sto klare med kamera når skipet gled innover bukten mellom Italias fastland, og denne spennende byen som er Sicilias tredje største. Båten legger til direkte i byen, noe som er både lettvint og behagelig. 

Messina har en lang og innholdsrik historie, og byen har vært vitne til ulike kulturer og sivilisasjoner gjennom tidene. Den har imidlertid gjennomgått ødeleggelser på grunn av jordskjelv og andre naturkatastrofer, men har alltid reist seg på nytt.

Messina

Nøkkelpunkter om Messina

Messina er strategisk plassert ved innløpet til Messinastredet, som skiller Sicilia fra det italienske fastlandet. Stredet har stor maritim betydning, og tilbyr vakre utsikter over havet og omkringliggende kystområder. I dag gir vi oss i vei på egenhånd og vi gleder oss til å se hva Messina har å by på.

Dette er noe av det du bør få med deg:

Duomo de Messina

Messina

Duomo di Messina, eller Messina-katedralen, er et betydningsfullt religiøst og arkitektonisk mesterverk som står som et symbol på Messinas historiske og kulturelle arv. Beliggende ved byens hjerte, like ved det livlige Piazza del Duomo, er katedralen et ikonisk landemerke som har overlevd århundrer av historiske begivenheter.

Messina

Bygget i normannisk stil på 1100-tallet, gjennomgikk katedralen senere omfattende rekonstruksjoner på grunn av ødeleggelser forårsaket av jordskjelv og branner. Resultatet er en imponerende blanding av stiler, inkludert gotisk, barokk og renessanse, som gir katedralen sitt unike utseende.

Bell Tower of the Annunziata Church

Plassert midt i byens hjerte, bare et steinkast fra katedralen, er dette et syn du ikke bør gå glipp av.

Det 60 meter høye klokketårnet er intet mindre enn verdens største astronomiske og mekaniske klokke, og det har trollbundet besøkende siden sin opprinnelse. Messinas klokketårn, med sin intrikate mekanikk, musikalske toner og blendende automater, er ikke bare et klokketårn. Det har også et unikt klokkespill med figurer som beveger seg og lager lyd. Vi fikk dessverre ikke dette med oss, men det spilles kl. 12.00 hver dag, og er nok artig å ha med seg om man avlegger byen et besøk.

Tips! Oppe i tårnet får man panaoramautsikt over Messina. Det er også et 
flott sted å beundre solnedgangen og byens skyline.

Sacrario di Cristio Re

Vi trasker videre innover i byen og opp i høyden. Neste post på agendaen er Sacrario di Cristio Re, som er en imponerende grav bygget for å huse døde fra verdenskrigene. Bygningen er oppført i barokk-stil og ser svært imponerende ut. Nedenfor graven er det et utkikkspunkt med panoramautsikt over Messina og havet.

Messina

Vi valgte å gå opp og ta tog ned, men på en varm dag vil vi nok anbefale motsatte! En mulighet er å velge citytoget, eller hop on – hop off buss.  Bussene stopper på alle de sentrale stedene i byen, i tillegg til å kjøre langs hovedveien, byens eldste vei. Det finnes også en alternativ rute langs kysten som kan være verdt å få med seg!

Regional Mat

Sicilia er kjent for sin deilige mat, og Messina er intet unntak. Man kan nyte lokale delikatesser som fersk sjømat, tradisjonelle pastaretter, pizza, og selvfølgelig herlig sicilianske dolci (desserter).

Messina

Lokal Atmosfære

Messina har en avslappet atmosfære, og det er flott å utforske de sjarmerende gatene, kafeene og butikkene. Lokalbefolkningen er vennlige, og byen gir en autentisk opplevelse av siciliansk livsstil.

Messina

Messina er også vertskap for forskjellige kulturelle arrangementer og festivaler gjennom året. Blant de mest kjente er “La Vara,” en tradisjonell religiøs prosesjon som feires hvert år i august.

Enten du er interessert i historie, arkitektur, mat eller bare ønsker å nyte den vakre kysten, har Messina mye å tilby besøkende.

Dersom du er på cruise og ønsker å bruke dagen på en utflukt tilbyr MSC Cruises dagstur både til vulkanen Etna og til Taormina. 

Viator tilbyr også mange spennende aktiviteter på Sicilia, og har et bra opplegg (affiliatelenke).

Hvis du flyr til Catania eller Palermo kan du få flybilletter fra rundt NOK 2200,- og oppover. Per nå er det kun muligheter med mellomlanding.

Andre reisetips!


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.