Planlegger du en weekendtur eller er på utkikk etter et spennende sted å feire nyttår, har Dublin mye å by på. Destinasjonen er bare drøye 2 timer unna Oslo med fly, og er kjent for sin rike kultur og historie. Dublin er også stolte over whiskey-tradisjonene sine, og man kan besøke destillerier og museer for å lære mer. 

Grand Canal ligger sentralt i Dublin

Hva kan man gjøre i Dublin?

Jameson destillery

Jameson distillery ligger sentralt i Dublin. Her tilbys det omvisning på destilleriet, cocktail-making kurs, premium whiskey smaking og muligheten til å blande din egen whiskey. Det er også en bar hvor du får servert de mest smakfulle drinker med whiskey rett fra kilden! Les mer her.

Vi var med på whiskeysmaking og syns dette var en bra opplevelse. I tillegg til å smake på 4 forskjellige whiskey’er lærte vi om prosessen på en veldig kreativ og spennende måte. Neste gang prøver vi gjerne ut cocktail-making kurset!

Guinness Storehouse

Dette er stedet for å lære mer om Irlands mest ikonisk øl. Gjennom de 7 etasjene tas du med på en historisk tur og lærer alt som er verdt å vite om ølmerket stiftet allerede i 1759. I Guinness Storehouse kan du også smake ulike typer Guinness og ikke minst få et bilde av ansiktet ditt printet i skummet på ølen. Vi syns det var en kul opplevelse, men stedet kan også virke litt “gimmik-aktig”. På toppen finner man Gravity bar, som gir 360 grader utsikt over hele byen. Utsikten var vakker, men det var også her mye folk og litt bråkete etter vår mening.

Les mer om Guinness Storehouse

National Famine Way – Stokestown til Dublin

The National Famine Way er en historisk rute som strekker seg 165 km fra Stokestown i Roscommon til Dublin. Ruten følger fotsporene til leietakerne fra Strokestown som mislyktes i å betale leia si under hungersnøden. Da de ankom Dublin ble de fraktet videre med båt til Liverpool, før reisen gikk videre med “coffin ships” til Nord-Amerika. Mange overlevde ikke den lange turen, og er kjent som “The Missing 1490”.

Ruten er full av historie og kultur. Dersom man ønsker å gå hele veien fra Stokestown til Dublin kan man få et diplom ved National Famine Museum, der ruten ender. Du kan lese mer og laste ned kart over hele ruten her.

Arkitektur og street art

Kreative innslag dekker mange av Dublins bygninger og blanke fasader. Radikale og politiske budskap, portretter og hyllester, og konseptuell kunst i alle regnbuens farger er hva du kan forvente å finne. Temple bar er et område kjent som “Dublin’s cultural quarters”. I tillegg til å være et område fult av liv om kvelden, er dette et godt utgangspunkt for å se gatekunst. Andre steder som er verdt å få med seg er Camden Street, The Liberties og Smithfield.

Det anbefales å melde seg på en “Street Art Crawl”, hvor man tas med på en innholdsrik runde og får informasjon om kunsten og kunstnerne.

Arkitekturen i Dublin er også en stor del av hva som gjør byen verdt å reise til. Gatene er ikke bare preget av georgiansk stil, men også lokale arkitekter og internasjonale firmaer. Dette gjør Dublin til en spennende arkitektonisk by og noen av stedene du bør avlegge et besøk er St. Patrick’s Cathedral, Dublin Castle and The Custom House. På den andre siden kan du også se mange interessante bygninger bare ved å vandre rundt i sentrum.

Viator tilbyr mange aktiviteter i og rundt Dublin og kan være et godt alternativ (affiliatelenke).

Nyttår i Dublin

Det arrangeres årlig en New Year’s festival som vi deltok på da vi feiret nyttår i Dublin i 2019. Arrangementet finner sted ved Custom House Quay, og lar deg ringe inn det nye året med live musikk, opptredener og fyrverkeri. Festen fortsetter utover natta på byens utallige barer og nattklubber, men vær oppmerksom på at man må ha billett til mange av stedene.

The Marker Hotel Dublin

Under oppholdet i Dublin bodde vi på The Marker Hotel Dublin, som ligge sentralt plassert ved Grand Canal. Hotellet lever i stor grad opp til forventningene, med bra service og fint interiør. I tillegg til fine restauranter og rooftop bar har hotellet også et spa område.

Bildene er lånt fra The marker sin nettside.

Viator tilbyr mange turer i Dublin, og kan være et godt alternativ.

Andre artikler for inspirasjon

Categories: Irland

Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.