På tur i skogen eller på bilferie har man ikke tillgang til et velutstyrt kjøkken, men det trenger ikke hindre deg i å lage god mat! De deiligste retter kan tilberedes på stormkjøkken, det er faktisk bare fantasien som setter grenser! Vi har testet ut Quesadillas med kylling.

Utstyret du trenger for å lage Quesadillas er stormkjøkken (enten gass eller rødsprit) med stekepanne og en stekespade. Hvis du skal tilberede hele retten på tur bør du også ha med skjærebrett, kniv og noen bokser med lokk.

Handleliste:

  • Kylling i strimler eller terninger
  • Stekesmør
  • Tacokrydder
  • Rømme eller kesam
  • Tortillalefser (små nok til å passe i stekepannen din)
  • Ost
  • Paprika i forskjellige farger og mais (eller annet ønsket fyll, bruk det du har!)
  • Evt. salt og pepper
Quesadillas

Slik gjør du:

Turmat

1. Skjær grønsakene i biter. Her er det praktisk å bruke bokser for midlertidig oppbevaring. Dersom du er på dagstur kan dette forberedes hjemme!

2. Stek kyllingen i litt stekesmør. Tilsett tacokrydder og noen spiseskjeer rømme, og bland det godt inn i kyllingen. Pass på at kyllingen blir gjennomstekt. Dette kan også gjøres hjemme.

Turmat
Quesadillas

3. Legg en tortillalefse i stekepannen. Fyll på med ost, kylling og grønnsaker. Start og slutt med ost, på den måten blir quesadillas’en lettere å håndtere. Legg en ny tortilla på toppen og stek på hver side til osten er smeltet. Ha gjerne et lokk over mens du steker, og pass på å ikke ha for høy varme.

4. Skjær ferdige Quesadillas i biter og server!

Quesadillas

Quesadillas er enkelt å lage, og fungerer som snacks eller en fullverdig middag. Dette kommer vi til å prøve igjen senere! Matlagingsutstyret er sponset i samarbeid med addnature.no

Her finner du link til hvordan produkttesten gikk.

Følg oss også gjerne på Instagram. Du finner igjen oppskriften på Quesadillas under høydepunktet “oppskrifter”Historier • Instagram. Her finner du også en video av fremgangsmåten.

Ferdig quesadillas!

Her finner du flere oppskrifter på turmat:

Hvis du vil lagre oppskriften til senere kan du pinne den på Pinterest.

Turmat, Quesadillas med kylling

Hvis du likte oppskriften på quesadillas, så del gjerne ved hjelp av knappenen nedenfor 🙂


Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.