Vi ankom Zurich lufthavn i god tid for å teste ut Swiss First Class Lounge på terminal E. De fleste av langdistanseflyene går fra denne terminalen, inkludert vår flight til Dubai.

Innsjekking og sikkerhetskontroll går raskt og effektivt og vi tar Skymetroen ut til terminal E. Videre følges skiltingen til Swiss First Class Lounge i tredje etasje, rett ved gate E27.

Vi tar heisen opp og kommer rett ut i resepsjonsområdet hvor vi hilses velkommen av en hyggelig resepsjonsansatt. Boardingpasset scannes og fri Wifi tildeles. Spørsmål om vi har behov for hvile avslås, da vi kommer rett fra hotellet. 

Swiss First Class Lounge

Vi vises inn i loungen for en omvisning og det første som møter oss innenfor dørene er en champagnebar og rikelige skap med vin. Loungen tilbyr over 1000 forskjellige flasker vin, fra hele verden. 

Swiss First Class Lounge
Loungen er ikke av de aller største vi har vært i men er elegant med moderne treverk. Den er delt opp med skinnsalonger i den ene delen av loungen og spisebord i den andre delen.

Swiss First Class Lounge

Det er også en stor utendørs terasse hvor man kan få servering eller bare spotte flyene.

Swiss-First-Class-Lounge-Zurich terminal E_124
Swiss-First-Class-Lounge-Zurich terminal E_126

Swiss First Class Lounge

Swiss first class lounge har en femstjerners restaurant med á la carte meny, som tilbyr et utvalg av alt fra kalde og varme foretter til middager og desserter. Det meste i denne loungen serveres  “on demand” og det er mange servitører som stadig tilbyr sin tjeneste.

Dessverre var vi forholdsvis mette etter frokosten og gikk for Cesar-salat og dessert. Begge deler smakte upåklagelig.

Swiss First Class Lounge

Champagne og en kakevogn sto tilgjengelig slik at man kunne hente selv.

Swiss First Class Lounge

Fasiliteter i Swiss first class lounge

Av andre fasiliteter finner man toaletter, dusj suiter med alt man måtte trenge og konferanserom for de som har slike behov. Det finnes også to dagrom, som er designet som femstjerners hotellsuiter. Begge med flott utsikt over flyplassen. 

Swiss First Class Lounge

Les om vår First Class flight her: Swiss First Class fra Zurich til Dubai

Les hvor vi bodde her: Innsjekking på Burj al Arab

Konklusjon

Swiss leverer et gjenomført tilbud og dette er uten tvil en av de aller beste loungene vi har besøkt. Det er lite som kan måle seg med alt fra velkomst, personale, mat og drikke til fasiliteter og utsikt. Det eneste som trekker litt ned at det ikke ble tilbudt Limousin-service, da gaten lå så nærme loungen. 

Loungen er tilgjengelig for passasjerer som flyr First Class på SWISS og Lufthansa, samt deres HON Circle-medlemmer.

Swiss-First-Class-Lounge-Zurich terminal E_121
Swiss-First-Class-Lounge-Zurich terminal E_120

Les mer om First class her

Andre artikler av interesse:


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

16 Comments

Anne Bente · 9. February 2019 at 12:35

Kjekt å få se hvordan de priviligerte har det. Moro med litt luksus i ny og ne.

Rundt Ekvator · 9. February 2019 at 12:37

Ja, artig en gang i blant 🙂

Mette | Urbantoglandlig · 9. February 2019 at 14:20

Snakk om luksus. Det aner meg at det må ligge noen kroner i reiseliv. Sikkert gøy å prøve?

annebe · 9. February 2019 at 18:16

Ser jo helt supert og delikat ut det her… <3

Rundt Ekvator · 9. February 2019 at 22:01

Takk skal du ha, Anne. Det var en herlig opplevelse. Det blir vel med første og siste gang 🙂

SaraK · 10. February 2019 at 01:37

Veldig lekkert, og helt sikkert deilig med skikkelig luksus! ^^ Skulle gjerne tatt meg en reise til varmere strøk nå, høye brøytekanter og sur vind er liksom ikke det beste som finnes xD

Har du forresten noen tanker om Dubai som reisemål? Du veit jo sikkert hvordan ting er der nede, og fikk kanskje med deg debatten som florerte i media tidligere i år? Så lurte på om slike ting er med på å påvirke hvor du reiser? 🙂

Rundt Ekvator · 10. February 2019 at 08:48

Takk for tilbakemelding, det var en opplevelse 🙂

Når det gjelder ditt andre spørsmål. Ja, jeg fikk med meg debatten. Dubai står ikke øverst på ønskelisten min og jeg støtter absolutt ikke regimet der. Når det er sagt synes jeg det er blitt mye bedre med likestilling, utdanning og religionsfrihet siden jeg var der første gang, i 2005. Regjeringen har f.eks. som mål at det skal være 50% andel av kvinner i regjeringen i 2019 (det er 30% andel nå). Det som er veldig negativt er alle gjestearbeiderne som lever under dårlige kår og behandlingen av lesbiske og homofile. Dubai har likevel mye positivt å by på av kultur og opplevelser og jeg tror ikke ting blir bedre av at man lar være å reise dit.

Jeg reiser til land som Tyrkia (brudd på menneskerettighetene), Mexico (korrupsjon), Russland (negativt syn på homofile) og Thailand (barneprostitusjon/prostitusjon) selv om jeg ikke støtter regimene der. Nord-Korea f.eks., er et land som står høyt opp på listen min over fremtidige reisemål…. Jeg tror at det heller blir bedre enn værre av at reisende besøker disse landene, snakker om det, skriver om det og bryr seg.

Så jeg lar meg i liten grad påvirke av regimet i det landet jeg velger som reisemål. Det tok riktignok veldig lang tid før jeg dro til Thailand (des. 2018). Mye av grunnen til det er at regimet der ikke gjør noe med barneprostitusjon og jeg rett og slett ikke har hatt lyst til å reise dit på grunn av det.

Rundt Ekvator · 10. February 2019 at 08:57

Ja, det var artig å prøve og en herlig opplevelse 🙂

SaraK · 10. February 2019 at 22:32

Godt svar 🙂 Var bare nysgjerrig på hvordan du som reiser en del ser på slike ting. Bra du ikke tok det som kritikk, for det var det absolutt ikke ment som 🙂
Den debatten som har foregått er jo på mange måter litt dobbeltmoralsk, for som du sier er det jo mange andre land med kritikkverdige forhold som aldri blir snakket om.

Rundt Ekvator · 11. February 2019 at 06:56

Takk 🙂 Jeg tok det absolutt ikke som kritikk. Jeg er enig at det blir litt dobbeltmoralsk for det er ikke bare Emiratene som har litt å “gå på”. USAs president som nekter innreise av muslimer fra en rekke land (burde vi andre i solidaritet boikotte?) og hva med våpenloven i USA, du har afrikanske land, Hviterussland og Burma med sine diktatorer og regimer. Rekken er lang.

Ha en fin dag videre 🙂

Tina Reiser · 13. February 2019 at 09:17

Så gøy å teste ut First Class Lounge å få oppleve litt luksus. Kan ikke være så aller verst om du har en mellomlanding hvis du kan tilbringe den her 🙂

Rundt Ekvator · 13. February 2019 at 16:22

Det var absolutt en opplevelse som ga mersmak 🙂 🙂 Men det blir vel ikke så ofte det kommer til å skje fremover tenker jeg 😉

Renates Reiser · 16. February 2019 at 13:14

Hvilken herlig luksus! Dette er et stort steg opp fra hvordan jeg reiser, haha. xD Sikkert herlig å kunne unne seg dette også iblant!

Rundt Ekvator · 19. February 2019 at 06:59

🙂 Det var helt klart en herlig opplevelse. Ikke hverdagskost akkurat og det blir vel med den ene gangen 🙂

OnTrip.dk · 17. March 2019 at 17:54

WOW hvor ser det dejligt ud. Det er jo det rene luksus. Den kunne jeg godt tænkte mig at besøge en dag. Tak for nyttig tip.

/Annette

Rundt Ekvator · 19. March 2019 at 05:41

Det var absolutt en deilig opplevelse. Takk for tilbakemelding 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.