Mindre enn to timers flygning fra Oslo befinner du deg i en internasjonal og pulserende by. Det er mange attraksjoner i Frankfurt, og er du glad i shopping er det store muligheter. 

Med kun 24 timer til rådighet rekker man ikke all verden. Frankfurt har mye å by på så hvis tiden er knapp, må man velge ut det viktigste. Denne gangen tester vi ut noen kjente landemerker samt området rundt Zeil, som er et kjent shoppingområde ved finansdistriktet.

Frankfurt, finansdistriktet
Finansdistriktet “by night”

Vi ankommer på kvelden. Etter en rask innsjekking på hotellet bærer det ut for å spise middag. Denne nytes utendørs. Selv om det var litt kaldt gjorde varmelamper susen. Prisnivået i Tyskland er langt lavere enn i Norge, og du kan fint få en enklere middag til 10 euro.

Attraksjoner i Frankfurt

1. De alte Oper

Neste dag er det mye som står på programmet. Vi starter med Frankfurt Gamle Opera (kjent som De Alte Oper) som var byens første opera konsertsal, og innviet i 1880. Hovedsalen har seter til over  2000 personer og mange spektakulære operaer ble oppført her for første gang. Den tok syv år å bygge og Keiser Wilhelm var en av de mest prestisjefylte gjestene. Operaen ble ødelagt av allierte styrker i 1944, og bare noen yttervegger og fasaden gjensto. Bygget ble gjenreist over flere tiår, før det endelig gjenåpnet i 1981. 

Den rekonstruerte operahuset inneholder nå en stor hall med 2500 seter og en mindre sal, kjent som Mozartsaal, med seter til 700 personer.  Det er ca. 50 arrangementer her årlig, så det burde være muligheter for å få med seg en forestilling når man er i Frankfurt. 

De alte oper, Frankfurt

2. Den europeiske sentralbanken

Neste stopp er besiktigelse av Den europeiske sentralbanken (ECB). Bygningen ble ferdigstilt i 2014 og ble offisielt åpnet mars 2015. I henhold til EU-traktaten er ECB påkrevet å ha sitt hovedsete innenfor bygrensen av Frankfurt, som er det største finansielle sentret i eurosonen. 

Den europeiske sentralbanken (ECB)

3. Elven Main og skylinen

En spasertur langs elven Main med utsikt mot skylinen, hører med. Det er også populært å ta en båttur på Main. Både middagscruise og kortere båtturer tilbys.

Frankfurt er en av de få byene i europa som har en stor klynge av skyskrapere. Det meste av Frankfurt sentrum ble ødelagt under 2. verdenskrig, og kun et fåtall av byens landemerker ble gjenoppbygd. Byen møtte derfor mindre motstand mot å bygge høyhus enn i andre europeiske byer, hvor man var redd for den historiske verdien av de eksisterende bygningene. Det er nå over 300 høyhus i Frankfurt.

Frankfurt

4. Main Tower

Main Tower er den fjerde høyeste bygningen i Tyskland og den eneste skyskraper i Frankfurt med et offentlig observasjonsdekk. Tårnet stiger 56 etasjer opp, og med antennespiret er det 240 meter høyt. Bygget har 26 heiser og mer enn 2500 vinduer.

Frankfurt
Gulvarealet er på ca 100.000 kvadratmeter og fungerer som hovedkvarter for Landesbank Hessen-Thüringen, samt kontorlokaler for andre store merker og TV-studioer

Høydepunktet er en tur opp på observasjon dekk hvor du kan se byen fra høyest mulige punkt. For å identifisere de ulike severdighetene er det siluettbilder rundt kanten av observasjonsdekket.

Under dekk finner du Main Tower Restaurant. Det er et perfekte sted å nyte en middag i solnedgangen, eller godt drikke over en av de beste utsikten i byen. Restauranten har vunnet flere priser og er verdt et besøk, ikke bare for utsikten, men også for sine kulinariske opplevelser.

6. Shopping i Frankfurt

Deretter er det shopping som står for tur. Området rundt Zeil byr på noe for enhver lommebok. Alt fra designerbutikker som Prada og Dior til Hilfiger og Zara. Shoppingsenteret MyZeil har et utvalg av alle de kjente kjede-butikkene.
 

7. Gamlebyen

Har du tid til overs er en tur i gamlebyen verdt å få med seg. Her finner du en samling av 1500 til 1800-talls hus, Ostzeile og St. Leonard kirken. I hjertet av gamlebyen finner du Romerberg torget, med sine fine bygninger og koselige butikker. Gamlebyen topper listen over attraksjoner i Frankfurt.

Området har flere koselige spisesteder, kafeer og restauranter.

Attraksjoner i frankfurt, gamlebyen
Gamlebyen
©Istock/SeanPavonePhoto

8. Ebbelwei Expreß – Frankfurt

Apfelweine er en lett og syrlig drikk av gjærede epler. Denne kan nytes på en rundtur til byens viktigste steder på den morsomme trikken Ebbelwei Express. Trikken er organisert av den lokale transportmyndigheten og stopper ved 29 store landemerker.

Billetten er gyldig hele dagen, slik at du kan gå av og på så mye du vil, og ta turen i ditt eget tempo. Nedlasting av den medfølgende podcasten gir deg en oversikt over monumentene og minneverdige steder underveis. En flaske eplevin og en pose med Bretzel er inkludert i billettprisen.

Priser
€ 8.00 Voksen 
€ 3.50 Barn (fra 4 år opp til 14 år)

Trikken kjører lørdager, søndager og helligdager. Turen tar omtrent en time og er absolutt på listen over attraksjoner i Frankfurt som kommer høyt opp på listen.

Andre artikler du kan ha glede av å lese

Fakta Frankfurt

  • Femte største byen i Tyskland
  • I overkant av 730 000 innbyggere
  • Den viktigste finansbyen på det europeiske kontinentet
  • En av Europas rikeste storbyer (BNP)

Ankomst: Fly med SAS eller Lufthansa
Forslag til bosted: JW Marriott Hotel Frankfurt

Likte du artikkelen? Del den gjerne ved hjelp av knappene under.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

4 Comments

OnTrip.dk · 30. December 2017 at 10:15

Sikke spændende 24 timer i Frankfurt, Laila. Jeg har egentligt aldrig set byen, den er kun blevet brugt som mellemlanding. Næste gang tror jeg, at jeg vil bruge tid på at opleve byen. Tak for inspiration.
/Annette

Rundt Ekvator · 30. December 2017 at 11:29

Hei Annette, Ja, Frankfurt har lett for å bli en by hvor man mellomlander, men den har faktisk mye å by. Absolutt verdt å prøve. Takk for hyggelig tilbakemedling 🙂

Renates Reiser · 30. December 2017 at 12:32

Artig å se litt mer av byen enn jeg fikk på mine 14 timer der i desember. Fine bilder! Da jeg besøkte snødde det tett, og det var så vidt lyset fra toppene av skyskraperne var synlige oppe i tåkeskyene på kvelden. Julemarkedet i gamlebyen var utrolig koselig da, og jeg er veldig glad for at jeg gjorde et stopp der på veien tilbake til Norge. 🙂

Rundt Ekvator · 31. December 2017 at 08:07

Takk for tilbakemelding. Ja, Frankfurt er en fin by. Har hatt gleden av å være der mye i forbindelse med jobb og dermed blitt godt kjent i byen 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.