SAVE Foundation er en registrert ikke-profitt organisasjon. Ved hjelp av frivillige, sponsorer og ansatte har organisasjonen jobbet med 35 ulike prosjekter i 6 forskjellige land de siste 9 årene. Alle hvor du kan gjøre frivillig arbeide.

Cape Town regnes som en av verdens fineste byer med tanke på geografisk beliggenhet og det er et populært turistmål. I områdene rundt byene finner vi på den andre siden en rekke Townships der levekårene er betraktelig dårligere.

Frivillig arbeide i Cape Town

3 av totalt 8 uker i Sør-Afrika tilbrakte jeg i Table View like utenfor Cape Town, hvor jeg gjorde frivillig arbeide for SAVE. Prosjektet fokuserte på å hjelpe barna fra et Township kalt Dunoon. Det frivillig arbeide var i stor grad rettet mot ettermiddagene, og hva barna gjør etter skoletid. Miljøene i Township’ene er dårlige, og ikke minst farlige. Dop, narkotika og voldtekt er noe de aller fleste av barna er kjent med fra en ung alder, og møter på der de bor. SAVE jobber derfor med å gi disse barna et tilbud for å minske tiden som brukes her. Dette tilbudet innebærer aktiviteter med transport til og fra, i tillegg til mat og drikke.

Frivillig arbeide i Cape Town. Volunteering

Adventure Surf Club Project

SAVE tilbyr mange ulike prosjekter. Selv deltok jeg i ”Adventure Surf Club Project”. Vi fikk surfetimer og kunne videre tilby dette som en aktivitet vi gjorde sammen med barna på ettermiddagene. Andre aktiviteter vi også deltok på var skating, svømming og ulike idrettsaktiviteter.

Frivillig arbeide i Cape Town. Volunteering

Frivillig arbeide i Cape Town. Volunteering

Frivillig arbeide i Cape Town. Volunteering

På formiddagene ble vi plassert rundt på de ulike barneskolene og barnehagene, og arbeidet for det meste med yngre barn. Dagene gikk til å organisere leker med barna for å avlaste lærerne, og å hjelpe til der det trengtes.

Det å bidra til at barna lærer engelsk fra en tidlig alder er også svært viktig, i følge SAVE. Lærerne snakker ikke nødvendigvis så godt engelsk, og engelsktalende frivillige fra hele verden har derfor god innflytelse på språket. Dersom de ikke snakker engelsk når de blir eldre, er sjansen stor for at de blir værende i Township’ene resten av livet.

Frivillig arbeide i Cape Town. Volunteering

Cape Town. Volunteering

SaltyCrax Backpackers

De frivillige bodde i ulike frivillighetshus i Table View. Jeg ble plasser på “SaltyCrax Backpackers” der jeg bodde i et hus med omlag 20 andre. Dette var en utmerket måte å komme raskt inn i et nytt miljø, og treffe folk med samme interesser.

Frivillig arbeide med SAVE

Er du interessert i å lese mer om SAVE sine prosjekter eller å støtte deres arbeid gjennom en donasjon finner du nettsiden deres her: http://savefoundation.org.za/

Jeg bestilte reisen gjennom GoXplore. Er du interessert i en lik eller liknende reise kan du sjekke ut hva de tilbyr her: https://www.goxplore.no/

Link til Video finner du her: https://youtu.be/3Xp8NJuCWko

Her kan du lese mer om mine andre opplevelser i Sør-Afrika


Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

8 Comments

OnTrip.dk · 12. December 2017 at 20:21

Sikke dog en dejlig artikel som man bliver i godt humør af at læse 🙂 Tak Laila for din indsats og fordi du gør en forskel.
/Annette

Rundt Ekvator · 12. December 2017 at 20:34

Tusen takk, Annette men det var ikke meg denne gangen. Det er dattern min som har vært to måneder på forskjellige program i Sør-Afrika 🙂

Iselin Renée · 15. December 2017 at 20:16

Så fint du skriver om dette 🙂

Rundt Ekvator · 15. December 2017 at 23:03

Takk skal du ha, Iselin 🙂

Renates Reiser · 17. December 2017 at 13:56

For et bra tiltak! Regner med at dette var en utrolig givende opplevelse for datteren din. Kunne gjerne tenkt meg å jobbe frivillig selv! Man må jo nesten gi litt tilbake til de stedene man besøker også.

Rundt Ekvator · 17. December 2017 at 14:52

Det var helt klart et minne for livet i tillegg til at det var veldig givende. Vi burde alle gjort noe sånt, det er sikkert.
🙂

Florrie Crimin · 3. March 2018 at 08:47

A lot of thanks for your own efforts on this web site. My daughter take interest in engaging in investigation and it’s easy to understand why. I learn all concerning the lively tactic you produce priceless things through your blog and invigorate contribution from other people about this subject matter so our favorite child is really discovering a lot. Enjoy the remaining portion of the year. Your performing a tremendous job.

Sekk og Sandaler · 30. April 2019 at 21:09

For et flott og meningsfylt initiativ! Høres ut som en fantastisk opplevelse og en fin måte å gi tilbake når man reiser.

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.