Midt inne i regnskogen finner du Manaus – hovedstad i delstaten Amazonas. Veier er en mangelvare og man kommer seg hit enklest med fly eller båt. Manaus er stedet der reisen alltid starter (eller går igjennom), når du skal på tur i Amazonas regnskog.

Manaus ligger lokalisert ved bredden til elven Rio Negro, 93 moh og 15 kilometer fra utløpet i Amazonas-elven. Byen står for 90 % av BNP i delstaten og omfatter bryggerier, slakterier, skipsverft og oljeraffinerier. Rundt år 1900 var byen verdens ledende gummiprodusent og en av de rikeste byene i verden. Dette er også  stedet hvor du får kjøpt det du glemte å pakke og hvor du kan fylle opp med en pub-tur, internett og øl etter en uke i regnskogen. Byen myldrer av overnattingsmuligheter, utesteder og restauranter.

City center, manaus

Vakker og velholdt bebyggelse rundt parkområde. Dog litt mer “ruskete” i resten av byen.

City center, Manaus, Rio Negro 

Byen Manaus

Byen byr ellers på internasjonal flyplass, universitet, en stor fotballstadion, ett vakkert operahus, en flott kirke samt en zoologisk hage. Manaus er det viktigste handelssenteret i Amazonas og her, 1500 km fra havet, finnes også en stor havn for havfartøy. Det meste i Manaus er fraktet sjøveien eller ved fly. Utenfor byen finnes også en fin strand og noen museer.

Hva kan man gjøre her?

Byen kryr av operatører som tilbyr turer i regnskogen, vanligvis 3 til 6 dagers turer. Dette innbefatter både overlevelsesturer i regnskogen, jungelturer med overnatting  og cruise hvor man gjerne sover i hengekøyer på dekk og går i land forskjellige steder med lettbåt –  alt fra budsjett til luksus. Det er også en del dagstur-muligheter som tur til “Meeting of water”, utflukt til vannliljene, city-turer, svømming med delfiner, møte med indianere, dovendyr-safari, historisk tur i byen, omvisning i operahuset,  med mere. Men vær obs på at selv om de fleste aktørene er seriøse, er det noen som ikke er det. 

Amazonas river, shlot
Delfiner i Amazonas river
Meeting of water
Water Lilly
amazonas river
amazona river

Operahuset

er fra 1896 og er i drift den dag i dag. Vi fikk en omvisning i teatersalen samt i de gamle garderoberommene, hvor alt var i autentisk stand. I over 30 grader og høy luftfuktighet skal det sies at det var en prøvelse.
The Opera house, Manaus 

img_0959-1869216-8-1496673091474-n700
img_0968-1869216-8-1496673220549-n700

Meeting of waters

Elvene Amazonas og Rio Negro møtes. Elvene renner ved siden av hverandre i mer enn 6 kilometer og grunnen til at de ikke blandes, er en miks mellom forskjellige temperaturer, hastighet og ph-verdi.
Meeting of water, Manaus, Rio Negro

Rio Negro-broen

Broen sto ferdig i 2011 og forbinder Manaus med Iranduba. Broen gjorde at det var mye lettere å kjøre mellom nord- og sør Amazonas. Under bygging var det flere av dykkernes liv som gikk tapt. Grunnet den lave pH-verdien i Rio Negro er trykket mye større enn normalt og dette gjør at dykkerne ikke kan gå like dypt, som under normale omstendigheter. Broen er 3,5 kilometer lang og lengste spenn er 400 meter. Båter opp til 55 meters høyde kan passere under broen

Parken i sentrum av Manaus har brostein inspirert av “Meeting of water” og Domkirken er vakkert belyst på kveldstid.

City center Manaus

Synes du dette ser spennende ut kan du lese mer om vårt Manaus-opphold og Amazonas-cruise  her
 


 

Fakta Manaus, Brasil

Hovedstad i delstaten Amazonas og en av inngangsportene til Amazonas regnskog.
Innbyggere: Ca. 3 millioner
Høyde over havet: 93 moh
Avstand fra havet: 1500 kilometer
Vil du på cruise? For å spare penger kan det lønne seg å kontakte en lokal agent i Manaus. Vi brukte Aguia Amazonas Turismo som vi var godt fornøyde med. Vi betalte i underkant av kr. 3200,- pr. pers for 3 dager inkludert alle måltider. Da ble vi hentet på flyplassen samt kjørt til og fra hotellet i forbindelse med cruiset. 
Båtene tilbyr gjerne enten lugarer eller hengekøyer. For lugarer er prisen noe høyere. Vi hadde båten alene men det er mulig å dele med andre hvis man bare er en eller to personer.  

Hvordan komme seg til Manus: 

Man kan blant annet fly fra Rio,  Sao Paulo eller Panama. Ca. 5 timer flytid. Det er også mulig å ta båt på Amazonas fra Peru til Manaus.
Hotel: Manaus har mange gode hoteller til rimelige priser. Vi var på cruise og etter cruiset overnattet vi på Intercity Manaus. Bagasjen fikk vi oppbevare på hotellet mens vi var på cruiset.
TuristinformasjonKlikk her
Vilkårlig turoperatør: Viator

Les også:


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

6 Comments

Marianne - Glimt av verden · 24. March 2018 at 14:50

Det er fascinerende at det finnes en så stor, ganske avsidesliggende by midt i Amazonas. Jeg har begynt å drømme om å reise fra Fransk Guyana via Surinam og Guyana inn i Brasil og sørover til Manaus. Jeg har vært i den ecuadorianske delen av Amazonas, men tar mer enn gjerne en tur i Brasil også.

Rundt Ekvator · 24. March 2018 at 21:30

Ja, det er snodig med denne byen som ligger midt inne i Amazonas. Det er absolutt et sted jeg kan reise til igjen. Spennede innfallsvinkel du har der. Land jeg ikke har besøkt sålangt men som virker veldig spennende.
Jeg har akkurat begynt på en bok om Den tapte byen Z, av David Grann. Dette er en reiseskildring/dokumentar om byen Z, som vistnok skal finnes inne i Amazonas. Mange ekspedisjoner har lett etter den og en del av de har aldri blitt sett igjen, for å si det sånn. Spennende lesing og flott skildring. Anbefales 🙂

ligaya · 26. March 2018 at 05:52

Jeg skulle ønske å besøke slike steder. takk for at jeg fikk innblikk av stedet:)

Rundt Ekvator · 26. March 2018 at 08:53

Takk for tilbakemelding. Ja, det er et flott og litt rart sted langt inne i regnskogen 🙂

OnTrip.dk · 8. April 2018 at 02:44

Meget fascinerende by og imponerende at den ligger midt i Amazonas. Vi har været i Brasilien men ikke i det område. Jeg drømmer om at opleve det en dag så tak for dejlig inspiration, Laila.

/Annette

Rundt Ekvator · 8. April 2018 at 20:13

Takk for hyggelig tilbakemelding, Annette 🙂 Ja, det var en utrolig opplevelse å være i Amazonas 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.