Jeg tror man trygt kan si at å oppleve en safari i Sør-Afrika, er på alle sin ønskeliste. Det har lenge vært en drøm å se disse fantastiske dyrene i naturlige omgivelser og endelig skal det gå i oppfyllelse. Tett program gjør at dette bare blir en dags safari, men likevel med en mulighet til å se alle de fem store.

Safari i Sør-Afrika, Aquila Private Game reserve

Valget vårt har falt på Aquila Private Game reserve, et naturreservat som ligger kun 2 timers kjøring fra Cape Town. Vi skal ankomme Aquila til frokost kl. 09.00 og blir derfor hentet grytidlig.

Aquila Private Game reserve

Kjøreturen går igjennom vakkert landskap og når vi ankommer Aquila, får vi servert en velkomstdrink. Temperaturen er forholdsvis lav i oktober, som er vår-sesong i Sør-Afrika. Vi skjønner fort at det kan bli kaldt i de åpne jeepene. I god tid før den solide frokosten som er inkludert, rekker vi å kjøpe fleece-vester og luer, som vi kan varme oss på under safarien.

Aquila Private Game Reserve

Beliggende i den historiske byen Touws River, en dal mellom Langeberg og Outeniqua-fjellene i Karoo, har et 10.000 hektar område utviklet seg fra å være bosatt av antilope-arter til å bli hjemmet til de fem store. Her finnes også en del andre arter som går fritt rundt på reservatet. Aquilas formål  er å beskytte og bevare Afrikas stadig truede dyreliv og de er forpliktet til å drive med sysselsetting, kompetanseutvikling og ulike bærekraftig programmer. Å skape den ideelle, bærekraftige balansen mellom naturvern og lokalsamfunnet i Touws River, er kjernen i hvordan Aquila opererer.

Aquila tilbyr både rom og hytter, for de som ønsker å overnatte. Det finnes også flere svømmebasseng i tillegg til  spa og det er flotte lekeområder og tilbud for barna.  Man kan skreddersy turer for både hesteryggen, 4-hjuling eller i jeeper, som vi valgte.  Safari kan oppleves på halv dag, hel dag eller med overnatting.

Sjekk hva det koster her

Safari i Sør-Afrika, Aquila Private Game reserve

Presis kl. 10.00 er jeepen vår klar til avgang. Vi er heldige og er de første ombord, noe som gjør at vi kan velge de beste plassene.  Et fleece-pledd til hver er lagt ut, slik at ingen skal måtte fryse. Alle kameraer er full-ladet og når guiden ønsker velkommen og bilen setter av gårde, er vi alle klare til vår livs foto-shoot.  

Safari i Sør-Afrika

Allerede når vi passerer porten til nasjonalparken, får vi se vannbøffel. Underveis ser vi struts, elefant, springbukk, sjiraff, nesehorn, løve og  zebra.

Aquila Private Game reserve
Vannbøffel – på safari i Sør-Afrika
Safari i Sør-Afrika, Aquila Private Game reserve
Struts – På Safari i Sør-Afrika
Elefant

Jeepen gjør stopp underveis og vi får god tid til å fotografere. Guiden fortalte mye om både dyrene og selve område og det var en opplevelse å komme så tett på dyrene.

Nesehorn
Giraffer, Sør-Afrika

Midtveis i det vakre landskapet ble det gjort en stopp hvor vi ble tilbudt kalde forfriskninger. Det var unektelig litt spennende å gå ut av bilen, med tanke på alle de ville dyrene som finnes her.

Løver

Avslutning med lunsj

Etter Safarien ble det en mektig lunsj før vi satte ferden tilbake til Cape Town. Dog ikke uten tilbud om å nyte fasilitene på Aquila Private Game reserve.

Selv om dette ikke er noen Safari som går over mange dager kan man konkludere med at det er verdt prisen. Mulighet til å se alle fem + en del andre dyr. Frokost og lunsj er inkludert. I tillegg har man mulighet til å nyte fasilitetene  på Aquila. Vi fikk riktignok ikke sett alle de fem store denne gangen, men er uansett fornøyd med utvalget av dyr.

Zebra

Her kan du lese mer om våre andre opplevelser i Sør-Afrika

Safari i Sør-Afrika

Fakta Aquila Private Game reserve

Hva: Naturreservat. Safari i Sør-Afrika med mulighet til å se alle de 5 store
Hvor: Ca. 2 timers kjøring fra Cape Town
Aquila Reservations, Cape Town, South Africa
Telephone: +27 (0) 21 430 7260
Email: res@aquilasafari.com
Pris: Forskjellige pakker tilbys. Vi valgte dags-safari inkludert frokost og lunsj til ca. kr. 1000,- per pers.
Lonely planet guide to South-Africa


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

10 Comments

Nann Karin · 19. November 2017 at 19:45

Åh, du er så heldig som er på farten rundt. Jeg har vært så priviliggert i yngre år, og jeg har så lyst ut igjen. Men, nå jobber vi alle på skole og er låst til skoleåret . Så det er flott å følge med andre som r på tur 😀

Rundt Ekvator · 19. November 2017 at 20:03

Ja, det er gøy å farte litt rundt. Takk for at du følger 🙂 Om noen år er det helt sikkert din tur igjen 🙂

Marianne - Glimt av verden · 19. November 2017 at 20:25

Safari er en helt spesiell opplevelse! Jeg har aldri vært på safari i et privat reservat som dette, men har vært i forskjellige nasjonalparker. Har enda ikke fått nok, så jeg gleder meg til nye safariopplevelser i Benin utpå nyåret 😀

Kjersti · 19. November 2017 at 20:38

Ingenting kan måle seg med å se dyr i sine naturlig omgivelser sånn som dette. Jeg får aldri nok av safari! 😀

Rundt Ekvator · 19. November 2017 at 20:45

Åh.. så spennende med Benin 🙂 Skulle gjerne hatt en lenger opplevelse men får være fornøyd med dette i denne omgang 🙂

Rundt Ekvator · 19. November 2017 at 20:47

Det var kjemepbra og endelig komme seg på safari. Neste gang håper jeg på en litt villere opplevelse, men er uansett fornøyd 🙂

OnTrip.dk · 20. November 2017 at 06:51

WOW Laila, sikke en oplevelse. Det ser da så dejligt ud og sikke mange dejlige billeder du har taget. Jeg har aldrig været på safari og vil det rigtig gerne. Nu er lysten da blevet endnu større. Tak fordi du delte dine oplevelser 🙂

/Annette

Rundt Ekvator · 20. November 2017 at 07:08

Takk, Annette 🙂 Det har lenge vært en drøm og morsomt å endelig komme tett på dyrene. Anbefales absolutt 🙂

annebe · 16. February 2018 at 15:40

Ser helt fantastisk ut og så mange flotte bilder :)) Må være spennende å reise på så mange forskjellige turer og oppleve stadig nye ting :)) God helg til deg og dine <3 Annebe

Rundt Ekvator · 18. February 2018 at 10:27

Takk skal du ha, Anne. Fint å reise litt. God helg til deg også 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.