Sofia er ikke bare hovedstaden i Bulgaria, men også den største byen i landet. Med over 1 million innbyggere er det lett å se for seg en støyete og travel by. Inntrykket vi fikk av Sofia var på den andre siden helt annerledes. Byen preges av parker, trær og benker på alle gatehjørner, vakre kirker og nydelig gammeldags arkitektur. Her er en liste over 5 ting du bør få med deg om du besøker byen!

Sofia, Bulgaria

1 – St. Alexander Nevski Katedralen – Sofia

St. Alexander Nevski Katedralen er selve symbolet på Sofia og vårt første stopp i byen. Allerede her får vi et inntrykk av hva byen har å by på. Kirken ble bygget mellom 1882 og 1912 til minne om de 200 000 russiske soldatene som døde i kampen for Bulgarias frihet i den Russisk-Tyrkiske krigen. Besøkende er hjertelig velkomne i kriken, vanligvis også i gudstjenestene som holdes daglig.

2 – St. Sofia Kirken

St. Sofia Kirken er lokalisert i hjertet av Sofia. Dette er en av de eldste kirkene i byen, og dens historie er tett knyttet til byens historie. I løpet av de siste århundrene har kirken blitt ødelagt og gjenoppbygd en rekke ganger. Den har blant annet blitt bygget om til moske og opplevd flere jordskjelv. Det er muligheter for å gå inn i kirken. Her er det også et museum som anbefales sterkt dersom du interesserer deg for historie!

3 – Den Russiske kirke i Sofia

Ved Tsar Osvoboditel Boulevard i sentrum av Sofia finner vi Den Russiske kirke. Dette er en stilfull russisk-otrodoks kirke bygget i neorussisk stil mellom 1912 og 1914. Bjellen i kirken var en gave fra den Russiske Kong Nikolay II, og eksteriøret og freskomaleriene som pryder kriken er det ingen ting å utsette på! Selv om interiøret ikke er ekstraordinært kan det være verdt et besøk i kirken da tidligere Erkebiskop Seraphin av Bulgaria er gravlagt under kriken. Han ses på som en helgen, og folk tror han får ønsker og bønner til å gå i oppfyllelse. Som en resultat av dette er kirken offisielt kjent som St. Nicholas the Miracle-Maker.

Sofia

4 – St. George Rotunda

St. George Rotunda er nok et historisk monument du bør svinge innom om du er i Sofia. Dette er et vakkert eksempel på Romersk arkitektur som ble bygget allerede på starten av det 4. århundre. Dette er trolig den eldste bygningen i Sofia og ble i sin tid brukt som en offentlig bygning. Da kristendommen tok over som religion i landet ble det omgjort til kloster og senere en krike. Det er merkelig hvordan man finner slike gamle bygninger midt i dagens moderne Sofia, noe som gjør byen helt unik. I senere tid har bygningen blitt omgjort til moske, for så å bli et mausoleum. I dag fungerer det som operativt tempel med daglig betjening.  

5 – The central mineral baths

“The central mineral baths” i Sofia ble bygget på starten av 1900-tallet og tar utgangspunkt i de varme kildene som renner under byen. Den vakre nasjonalromantisk bygningen ble brukt som offentlig bad fra 1908, men huser i dag historisk museum. Beliggenheten er flott med en fontene midt på plassen, og en moske på motsatt side. 

Vi overnattet på Hyatt Regency Hotel Sofia. Følg med fremover for anmeldelse av hotellet.

Norwegian har 2 ukentlig direktefly til Sofia, men mange flyselskaper inkludert LOT, Lufthansa/SAS og KLM har daglige flygninger med en mellomlanding. Priser fra kr. 1300,-


Til info var dette var en sponset pressetur i samarbeid med Bulgarias turistdepartement og direct media kres. Reise og opphold er dekket, men det er ikke lagt føringer på hva jeg skal skrive.

Andre reisemål som kan inspirere

Likte du artikkelen? Du kan lagre den på Pinterest. Klikk på Pinnen så har du den til senere.

Sofia, Bulgaria

Hvis du har hatt glede av artikkelen, del gjerne ved hjelp av koblingene nedenfor.


Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.