Vestfjella er et naturreservat i Viken fylke på ca. 13 kvadratkilometer. Området består av mye variert terreng, og med sine 96 fiskevann er det en ypperlig turdestinasjon for både ferskvanns-fiskere og andre turglade! Vi reiste hit for å teste ut ferskvannsfiske for første gang!

Ankomst til Vestfjella

Naturreservatet ligger på grensa mellom Aremark og Halden kommune, vest for Aremarksjøen. Med veibeskrivelse fra en hyggelig XXL-ansatt, fant vi fram kartet og la i vei!

Vestfjella Naturreservat, Langvannet

Veibeskrivelse fra Halden:
– Følg fylkesvei 21 til Skodsberg. Her tar man av mot Ana/Skolleborg.
– Følg videre fylkesvei nr. 861 ca. 11 kilometer, til skiltet “Vestfjella”.

Veibeskrivelse fra Rakkestad:
– Følg fylkesvei 105 mot Aremark til Strømsfoss (evt. fylkesvei 21 mot Aremark til Strømsfoss fra Ørje)
– Følg videre fylkesvei nr. 861 mot Skodsberg på vestsiden av Aremarksjøen ca. 2 kilometer, til skiltet “Vestfjella”.

Skiltet tar deg videre til en bom der man finner nyttig informasjon og et kart over området. Her finner du instrukser for betaling av veiavgift og fiskekort om ønskelig. Veiavgiften ligger (per Juni 2020) på 50 kr for enkelttur med personbil, og kan betales kontant eller via Vipps.

Les mer om regler for fiskekort her

Vestfjella fiskeområde, kart

Rute til Langvannet

Etter en prat med en lokal fisker fikk vi noen gode tips til hvor vi skulle sette kursen, og holdt til venstre da vi fulgte bilveien innover. Den største utfordringen på turen skulle vise seg å bli valg av endelig destinasjon. Det er heldigvis godt oppmerket innover, med små parkeringsplasser og egne skilt for mange av vannene. Her står det også litt nyttig info om hvert enkelt vann, slik at man har alle forutsetninger for å finne den perfekte plassen!

Langvannet, Vestfjella

For oss var målet med turen å teste ut ferskvannsfiske for første gang. Med mye utstyr, og et ønske om å ikke gå så langt, endte vi på Langvannet. Dette var både godt tilrettelagt for fiske med barn (eller nybegynnere i vårt tilfelle), og det lå nærme parkeringsplassen. Litt tråkking ble det likevel da vi hadde et ønske om å finne den beste plassen!


Langvannet

Vannet er delt opp i to større deler med et lite mellomløp mellom, og her fant vi en fin plass. Da leirplass var rigget til og teltet satt opp, lå alt til rette for å dra frem fiskeutstyret og nyte det fine været.

Langvannet, Vestfjella

Fiskelykken

Allerede ved første kastet nappet det i snøret! Det var ikke store abboren, så han fikk svømme videre. Den påfølgende tiden var preget av smånapp her og der, både fra fisk og diverse “kvist og kvast”. Bortsett fra den lille abboren og en litt større en som snek seg av kroken i vannskorpen, ble det ikke noe særlig fangst å snakke om. Om det er lite fisk i vannet, eller om ferdighetene våre ikke strakk helt til, er vanskelig å si. At det finnes noe fisk her er i hvert fall helt sikkert, og det var uansett en artig opplevelse som frister til gjentagelse!

Langvannet, Vestfjella
Vi fant en beveredemning et lite stykke fra leirplassen vår. Den virket fraflyttet, men det var en artig konstruksjon å se på nært hold!

Resten av turen gikk med til å nyte det fine været, lage mat og slappe av i hengekøya. Avreisen hjem neste dag ble forholdsvis tidlig. Alt i alt syns vi dette var et ypperlig turområdet, og vi gleder oss til å utforske et nytt vann neste gang.

FAKTA Vestfjella

Ankomst

  • Bil til Aremarka

Rute

  • Holde bilveien til venstre innover til skilt med Langvannet
  • Ca. 10 minutters gange

Fisk

  • Arter: Abbor og ørret
  • Pris fiskekort: 150kr for døgnkort (pr. 13.06.2020)
  • Antall fiskevann: 96 stk (45 stk med ørret)

Vanskelighetsgrad

  • Lett

Pris

KJØRETØY:PRIS:
Bil50 kr
Bobil100 kr
bobil, overnatting200 kr pr døgn
Motorsykkel/Moped30 kr

Andre turforslag

Likte du turforslaget? Du kan lagre turen på Pinterest. Klikk på pinnen så har du den til senere.

Telt- og fisketur til Vestmarka naturreservat

Hvis du har hatt glede av turforslaget, del gjerne ved hjelp av koblingene nedenfor.


Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

1 Comment

Lasse Sæther · 6. September 2021 at 09:43

Hei Hvilken hjemmel har Vestfjella til og ta betalt for overnatting med bobil, ettersom vi i Norge har Friluftsloven og Allemannsretten ?

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.