//Pressetur med MSC Cruises //
MSC World Europa er det nyeste tilskuddet til MSC Cruises sin flåte, et skip konstruert med fremtiden i tankene. Den imponerende båten lettet anker for første gang tidligere i November, og rettet kursen østover. Ethvert storslagent skip fortjener nemlig en storslagen dåp, og som debutanter i skipsdåp-verdenen fikk vi æren av å delta på denne unike seremonien.

Skipet viser seg å ha utrolig mye å by på, og seremonien leverer over all forventning!

Naming ceremony MSC World Europa
Foto: MSC Cruises

Dåp for MSC World Europa

Seremonien fant sted 13. november i Doha, over 5000 nautiske mil fra verftet der den ble bygget. På bryggekanten var det vakkert rigget til med scene og storskjermer, og med flere tusen sitteplasser var det duket for en storslagen kveld. En vakker belyst portal med blå løper defilerer oss fra skipet og inn på seremoniområdet. Den blå løperen sprer seg ut som et gigantisk teppe og er med på å skape en luksuriøs atmosfære.

Under seremonien var det flotte taler og fengende lokal underholdning. I tillegg var det underholdning av internasjonal klasse. Den kjente klassiske sangeren Matteo Bocelli fremførte blant annet 3 av sine nyeste sanger, og sang helt nydelig.

Matteo Bocelli. Foto: MSC cruises

Det var videre et spektakulært lysshow med 600 droner på himmelen. Figurene viste mye av MSC cruises bærekraftige og miljøvennlige fokus.

Foto: Trude Jacobsen og Rundt Ekvator

Alle 19 av MSC Cruises skip har blitt døpt av den italienske skuespilleren Sofia Loren, men denne gang var det Hennes Eksellense Sheikha Hind bint Hamad Al Than som var gudmor.

Foto: MSC cruises

Etter seremonien gikk vi tilbake til skipet, og det var tid for en herlig 4 retters gallamiddag i skipets elegante restauranter!

Et skip bygget for fremtiden – MSC World Europa

MSC World Europa er det mest innovative og miljømessig avanserte cruiseskipet i MSC Cruises flåte, og er designet med fremtiden i tankene. MSC Cruises ønsker å sette en ny standard for cruiseindustrien.

Skipet er utstyrt med alle de nyeste teknologiene, og er det første cruiseskipet som har brenselcelleteknologi drevet av flytende naturgass (LNG). Dette representerer en viktig milepæl når det gjelder å minimere utslipp, og MSC World Europa sies å være skipet med minst utslipp i hele cruiseindustrien.

På toppen av banebrytende fremskritt når det gjelder reduksjon av utslipp og energieffektivitet, baner skipet også vei mot opptak av karbonnøytrale syntetiske og alternative drivstoff, så snart de er tilgjengelige i stor skala.

MSC World Europa

I tillegg gjør MSC følgende for å fremtidssikre cruisebransjen fremover:

  • MSC World Europa er designet med en skrogform for å minimere motstanden gjennom vannet
  • Skrog og maskinrom er designet for å minimere akustisk lydpåvirkning under vann, og redusere påvirkningen på sjøpattedyr i farvannene
  • Vann i ballasttankene (og alt annet vann), blir renset før det slippes ut i havet
  • Skipet har propeller designet for å redusere undervannsstøy med hensyn til marine dyreliv
  • Det finnes et avansert avfallshåndteringsanlegg ombord
  • Det er brukt grohindrende maling på skroget
  • Land til skip lademuligheter

Skipet er proppet med bærekraftige løsninger, og vi er simpelthen begeistret over skipet. Dette gjelder bærekraft, men også skipets utforming, interiør og øvrige tilbud!

MSC World Europa
Sustainability
Bruk QR-koden hvis du vil sjekke ut MSC Cruises samlesider om bærekraft for skipet.

Seilerute

MSC World Europa skal seile første sesong i Midtøsten. Ordinær seilerute er 7-netters cruise til Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island, Emiratene, Damman, Saudi-Arabia og Doha. Sesongen starter 20. desember med en spesiell 4-netters seiling fra Doha til De forente arabiske emirater.

Fra begynnelsen av april 2023 vil MSC World Europa forflytte seg til Middelhavet, hvor det tilbys 7-netters cruise med anløp til de italienske havnene Genova, Napoli og Messina, samt Valletta på Malta, Barcelona i Spania og Marseille i Frankrike.

Det var utrolig givende å være med på dåp for MSC World Europa. Følg med fremover for flere artikler om skipets fasiliteter, øvrige tilbud, MSC´s luksuskonsept Yacht-club, og de mange gode spesialrestaurantene.

Andre artikler fra cruiselivet


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.