Med en fantastisk utsikt over de snødekte Alpene i horisonten tilbyr den sveitsiske byen Zürich en god blanding av attraksjoner. Fritidsaktivitetene spenner fra et besøk ved elvebredden og innsjøens badeplasser i selve hjertet av byen, til en spektakulær tur på Uetlibergfjellet.

Hvis man kun har 4 timer til rådighet er det lurt å spørre seg for på turistinformasjonen på flyplassen. Rådet vi fikk var å ta en taxi til Hauptbahnhof, for deretter å spasere Bahnhofstrasse ned til innsjøen ved Burkliplatz.

Denne gangen var det ikke tid til å handle men Bahnhofstrasse lokker meg absolutt tilbake til en liten jentetur, med shopping innbakt.

Under veis nedover Bahnhofstrasse så vi vakre kirker og flotte bygninger. Etter passering over  Quaibrüke, kom vi frem til den vakre plassen Sechseläutenplatz. Vinterstid arrangeres det julemarked her, som vist nok legger mer vekt på mat en på salg.

Vi rakk en rask og enkel lunsj i vakre omgivelser. Riktignok kostbar til å være “gatekjøkken-konsept”.

img_2630-1869216-10-1491133751807
img_2651-1869216-10-1491133768445
img_2683-1869216-10-1491133873501-n700

Våre tilmålte 4 timer er passert, og det er på tide å dra tilbake til flyplassen.

Oppsumert – Zürich

Zürich er den største byen i Sveits, med over 3 millioner innbyggere.  Byen har blant annet over 50 museer og 100 kunstgallerier. Prisnivået er over det norske, spesielt på mat, men absolutt en flott by vi hadde det trivelig i. For overnatting på hotell i sentrum må du ut med fra kr. 1300,- og oppover. Airbnb er selvfølgelig en mulighet til billigere penge.
Vi hadde en mellomlanding her, men både SAS og Swiss flyr direkte.

Vi drar gjerne tilbake til Zürich med litt bedre tid.

Andre tips


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

8 Comments

Marianne - Glimt av verden · 28. April 2018 at 20:46

Zürich er en flott by som jeg fikk sett en god del av da jeg var der en langhelg for noen år siden. Kan anbefales!

Rundt Ekvator · 29. April 2018 at 07:43

Ja, tror ganske sikkert at jeg vil reise tilbake. Byen har mye å by på. Takk for tilbakemelding 🙂

ligaya · 29. April 2018 at 09:22

Det er en kjempeflott by. Takk for at du deler slik at jeg får en gratis tur dit.)
Ha en fin dag!

ligaya · 29. April 2018 at 09:23

Det er en kjempeflott by og takk for at du deler:)

Renates Reiser · 29. April 2018 at 11:09

Zurich er nydelig, og dere rakk ganske mye på fire timer må jeg si! Har dere utforsket mer av Sveits? Jeg besøkte landet på bilferie for mange herrens år siden, og jeg kjenner at det frister fryktelig å dra tilbake i voksen alder for å se mer av dette vakre landet.

Rundt Ekvator · 29. April 2018 at 13:21

Det ble litt mer en bare flyplassen i vertfall 🙂 Sønnen min har sett litt mer da han har en kamerat som bor der. Selv var det min første tur til Sveits. Ellers enig med deg, jeg kunne gjerne sett mer av både Zürich og resten av landet 🙂

OnTrip.dk · 29. April 2018 at 16:32

Zürich er bestemt en både smuk og hyggelig by. Vi besøgte den for nogle år side og var meget begejstret. Jeg vil bestemt godt en dag opleve mere af Schweiz 😉

/Annette

Rundt Ekvator · 1. May 2018 at 07:57

Enig med deg, jeg vil også se mer av både Zürich og Sveits 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.