Hua Hin ligger kun 3 timers kjøring fra Bangkok, og er det ideelle stedet for noen dager badeferie i nærheten av hovedstaden.

Hua Hin har vært en fasjonabel  badeby siden 1920-tallet, og den Thailandske kongen har sitt eget feriehus her. Kongen fikk laget en jernbanelinje direkte fra Bangkok og infrastrukturen ellers er god. Byen er mindre hektisk enn mange av de Thailandske feriestedene og er således perfekt både for barnefamilier og de som ønsker fred og ro. Strender, vannsport, kiting, golfbaner og shoppingmuligheter er lett tilgjengelig. 

Strandpromenaden Hua Hin

En trafikkert hovedvei deler byen fra stranden. På  den ene siden finnes den 5 kilometer lange Hua Hin Beach med mange store og kjente hotellkjeder. På andre siden finner man butikker, nattmarkeder, kjøpesentre og spisesteder. 

Nattmarkeder 

I Hua Hin finner du tre nattmarkeder – Hua Hin nattmarked, Cicada Market og Tamarind Market.

Hua Hin nattmarked er sammenlignbart med de typiske gatemarkedene i Bangkok.  Du finner et utvalg av klær, suvernirer, leker, lokal kunst og billig god mat. Cicada Market er mer kunstnerisk. Her er det kunstutstillinger og boder som selger lokale håndlagde varer. Kun få minutter unna ligger Tamarind Market, hvor du kan spise og drikke godt. Her får du thailandsk mat men vestlig mat er heller ikke noe problem for de som ønsker det.

Huan Hin har også to kjøpesenter, hvor man kan handle billig klær og elektronikk. Langs hovedgaten finnes mange muligheter for både thaimassasje og manikyr/pedikyr til en billig penge.

Marked, Hua Hin

Nettmarked, Hua Hin

Strendene

Strendene er forholdsvis smale, spesielt ved høyvann. De fleste hotellene har et mindre antall solsenger tilgjengelig på stranden og det finnes også områder som er offentlig, hvor det leies ut solsenger og parasoller. I enden av stranda ligger Monkey Mountain. Her får du en flott utsikt over Hua Hin stranden. Du kan også besøke det kinesiske tempelet.

 Langs stranden finner du mulighet for ponyridning, kiting, vannsport og massasje.

Strandpromenaden Hua Hin

Strendene var rene og frie for søppel

Strandpromenaden i Hua Hin

Frivillige vakter patruljerer Hua Hins strender til hest

Mat

Byen har mange restauranter – spesielt sjømatrestaúranter,  som får varer levert direkte fra de lokale fiskerne. I området rundt nattmarkedet finnes det også mange spisesteder hvor det serveres spennende lokale retter til lave priser.  

sjømat, Hua Hin

Togstasjonen

Det er ikke så mye å se i selve Hua Hin men togstasjonen er et hederlig unntak. Bygget er fra 1926 og er oppført i viktoriansk pepperkakedesign med  utskårne tresøyler og utskjæringer. Den ble bygget under styret til Kong Rama VI og er en av de eldste jernbanestasjoner i Thailand. Det kongelige venterommet er svært iøyenfallende og arkitekturen er  noe av det vakreste og mest unike i Thailand. 

Historien om Hua Hin som en kongelig strandby ville være ufullstendig uten å nevne stasjonen. Før jernbanen kom var det ingen vei til denne strandbyen, og togreiser var et nytt og herlig alternativ for å komme fra Bangkok til Hua Hin, i stedet for med båt. 

En togreise fra Bangkok til Hua Hin tar 4 timer, sammenlignet med 3 timers tid med bil.

Togstasjonen, Hua Hin

Hua Hin s1e
Hua Hin s1d
Hva kan man gjøre i Hua Hin?
 • Besøk togstasjonen
 • Gå på nattmarked eller i basarene
 • Dagstur til Damnoen Saduk (flytende marked ca 10 mil unna Hua Hin)
 • Besøke Hua Hin hills vinyeard
 • SPA
 • Golf
 • Kiting
 • Dykking
Hvordan forflytte seg rundt i Hua Hin?

Byen er ikke større enn at det går an å bevege seg til fots men med høye temperaturer er det lurt å velge en Rickshaw-tur i stedet. Dette kostet kun 100 bath (Kr.26,-).

Taxi til rundt samme prisen er også en mulighet.

Transport, Hua Hin

  Hua Hin har overnatting i alle prisklasser. Vi bodde her: Cape Nidhra (affiliate-lenke)
  Kart over Hua Hin
   

  Oppsummert

  +
  Hvis du vil kombinere noen dager i Bangkok med en badeferie er Hua Hin absolutt et bra alternativ. Byen fremstår mer ordentlig en mange av de andre badebyene i Thailand og infrastrukturene er veldig bra. Nærheten til Bangkok er heller ikke å forakte. 

  _
  At hovedveien deler byen fra stranden. Traffikken er voldsom og det var til tider vanskelig å krysse veien. Jeg så kun to gangbroer og de var langt fra hverandre.

  Sjekk ut våre andre opplevelser fra Hua Hin og Bangkok 

  annonse


  Rundt Ekvator

  Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

  7 Comments

  OnTrip.dk · 29. December 2018 at 12:01

  Tak fordi du tog mig med tilbage til Hua Hin. Det er efterhånden mange år siden jeg har været der og havde da helt glemt hvor dejligt der er. Dejlige billeder, Laila 🙂

  Godt Nytår.

  /Annette

   Rundt Ekvator · 29. December 2018 at 13:10

   Takk skal du ha, Annette 🙂 Det er fint i Hua Hin 🙂 Takk for besøk og riktig godt nyttår til deg 🙂

  Renates Reiser · 30. December 2018 at 21:29

  Visste ikke at Hua Hin lå så nært Bangkok! Da er det jo et supert sted å dra dersom man bare ønsker et par dager på stranden kombinert med storbyen. 🙂

   Rundt Ekvator · 31. December 2018 at 07:03

   Ja, det er nærme. Faktisk står det at det skal ta 2,5 time men det var ganske mye trafikk så det ble over 3. Men uansett er det jo nærme Bangkok. Fin mulighet hvis man vil legge inn litt strand 🙂

  Innsjekking: Cape Nidhra, Hua Hin - Rundtekvator · 16. March 2019 at 11:46

  […] Hua Hin – Thailands eldste badeferieby […]

  Bangkok - høydepunkter på rekke og rad - Rundtekvator · 16. March 2019 at 12:10

  […] Hua Hin – Thailands eldste badeferieby […]

  Anmeldelse av Siam Kempinski, Bangkok - Rundtekvator · 16. March 2019 at 12:21

  […] Hua Hin – Thailands eldste badeferieby […]

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.