Shanghai, en pulserende metropol som ligger på østkysten av Kina, er en by som smelter sammen historie, kultur og modernitet på en unik måte. Med sin utrolige skyline, travle gater og en rik kulturell arv, er Shanghai et av verdens mest dynamiske og fascinerende reisemål.

Pearl tower, The Ritz-Carlton Shanghai, 5-stjernes hotell
Pearl tower

Fra Fiskerlandsby til Kinas pulsåre av kultur og økonomi

Shanghai, Kinas kulturelle og økonomiske epicenter, er en by som aldri sover. Dette pulserende urbane landemerket ligger på østkysten av Kina og er kjent for sin unike kombinasjon av historie, kultur og moderne skjønnhet. Med en rik historie som spenner over tusen år, har Shanghai utviklet seg fra en ydmyk fiskerlandsby til en global metropol som speiler Kinas raske vekst og utvikling.

Shanghai

Shanghais Ikoner: En Reise Gjennom Kultur og Skjønnhet

Shanghai er en by som byr på en overveldende mosaikk av opplevelser, fra moderne arkitektur til historiske skatter. Her er noen topp aktiviteter du bør få med deg:

  1. The Bund: En spasertur langs The Bund, Shanghais ikoniske elvepromenade, er som en reise i tid. Her smelter den imponerende utsikten over Pudong-distriktets skyskrapere sammen med historiske bygninger fra kolonitiden.
  2. Pearl Tower: En av Shanghais mest ikoniske landemerker og et betydelig symbol på byens moderne utvikling. En av hovedattraksjonene i tårnet er observasjonsdekkene. Den høyeste av dem ligger i 351 meters høyde og gir besøkende en utrolig panoramautsikt over Shanghai. Du kan se Pudong-distriktet, The Bund, Huangpu-elven og mye mer. Glassgulvet gir også en spennende opplevelse for de som ikke lider av høydeskrekk. Pearl Tower fungerer også som et kringkastingssenter, og det flere TV- og radiostasjoner som holder til der. Inne i tårnet finner du også et museum som gir innsikt i tårnets historie og dets betydning som et ikonisk symbol på Shanghai.
  3. Yu-hagen: Utforsk den vakre Yu-hagen, en oase av ro midt i byens travle rytme. Denne tradisjonelle kinesiske hagen fra Ming-dynastiet tar deg med på en reise tilbake i tid med sin eksepsjonelle arkitektur og naturskjønnhet.
  4. Huangpu-elven: For en uforglemmelig kveldsopplevelse, kan du ta et elvecruise på Huangpu-elven. Nyt en fantastisk utsikt over Shanghais opplyste skyline mens du seiler på denne majestetiske elven.
  5. Shanghai-museet: Dykk ned i Shanghais fascinerende historie og kultur på det imponerende Shanghai-museet. Her kan du utforske utstillinger som tar deg med på en reise gjennom byens utvikling fra fortid til nåtid.
  6. Fransk konsesjon: Besøk den sjarmerende historiske franske konsesjonen, hvor europeisk atmosfære møter kinesisk kultur. Den franske konsesjonen er en unik blanding av kulturer og er kjent for å beholde sin bohemske atmosfære og sjarm. 

Mangfold

Shanghai har noe for enhver smak, fra kultur- og historieentusiaster til de som ønsker å beundre den moderne arkitekturen og nyte unike kulinære opplevelser. Utforsk disse aktivitetene og oppdag mangfoldet som denne byen har å tilby.

Overnatting i Shanghai

Shanghai tilbyr et bredt spekter av overnattingsmuligheter, fra luksushoteller med spektakulær utsikt over byen til rimelige vandrerhjem og gjestehus. Populære områder å bo inkluderer Pudong, Puxi, og i den trendy franske konsesjonen. Den franske konsesjonen er en unik blanding av kulturer og er kjent for å beholde sin bohemske atmosfære og sjarm. Det er et flott sted å utforske historie, kultur, kunst og gastronomi, mens du nyter den avslappede atmosfæren som preger området.

Transport rundt i Shanghai

Shanghais t-bane er et effektivt og rimelig transportmiddel som tar deg rundt i byen. Det er også godt utbygd med busser og drosjer. For lengre avstander kan du bruke høyhastighetstoget som kobler Shanghai til andre kinesiske byer, eller Pudong internasjonale flyplass for internasjonale reiser.

Shopping

Shanghai er en shoppingdestinasjon i verdensklasse. Besøk Nanjing Road for butikker med internasjonale merker, eller utforsk antikvitetsmarkeder som Dongtai Road for unike funn. Kjøpsenteret ifc Mall har også mye flotte butikker! Her er det også kino og mange spisesteder. I tillegg er Tianzifang en labyrint av smale gater som er hjemsted for lokale kunstnere og kreative butikker.

Husk å prute når du handler på lokale markeder, spesielt på gatemarkedene. Det er vanlig å prute for å oppnå en bedre pris på varer.

Hotelltips i Shanghai

Noen populære hoteller inkluderer The Peninsula Shanghai for luksus og utsikt, Les Suites Orient for en boutique-opplevelse og The Middle House for moderne eleganse.

Selv valgte vi 5* The Ritz-Carlton Shanghai. Dette hotellet ligger i Pudong i hjertet av byens finanssenter, og holder til i de 18 øverste etasjene i en 58-etasjers høy bygning. Et virkelig herlig hotell som anbefales.

Velger du dette hotellet er et tips å velge romtype som har tilgang til lounge. The Ritz-Carlton Club skulle viste seg å være eksepsjonell på alle måter.

Besøk hotellets nettside her

Været

Shanghai har fire tydelige årstider. Vintrene er kalde, somrene er varme og fuktige, og våren og høsten er behagelige. Det beste tidspunktet å besøke er vanligvis våren eller høsten når været er mest behagelig.

Været kan variere fra år til år, og det er alltid best å sjekke en pålitelig værtjeneste for den mest oppdaterte værprognosen før du reiser til Shanghai.

Selv besøkte vi Shanghai i juli, og hadde temperaturer på godt over 30 grader. Men det regnet litt.

Shanghai

Flyreiser til Shanghai

Shanghai er betjent av to store flyplasser, Pudong internasjonale flyplass og Hongqiao internasjonale flyplass. Begge flyplassene tilbyr gode forbindelser til internasjonale destinasjoner, og har enkel tilgang til byens sentrum.

Kina visumråd

De fleste reisende til Kina må skaffe et visum før de reiser. Det er flere typer visa tilgjengelige, inkludert turistvisa og forretningsvisa. Søk om visum i god tid før reisen, og sørg for å sjekke de siste visakravene på den kinesiske ambassadens nettside.

Shanghai

Med tog fra Beijing til Shanghai

Skal du reise innenfor Kina anbefales tog. Vi ankom Shanghai Hongqiao jernbanestasjon med maglev-høyhastighetstog fra Beijing. Dette tok bare 3,5 time.

Vi testet også ut verdens raskeste tog (431 km/t) fra Shanghai sentrum, og ut til flyplassen. Dette var verdens eneste kommersielle maglev-høyhastighetstog, som vil si at toget svever i et magnetfelt.

I ettertid er det kommet et tog som kjører i hele 600 km/t!

High-speed maglev train

Shanghai er en by som vil fortrylle deg med sitt pulserende tempo, rike kulturarv og moderne skjønnhet. Uansett om du er interessert i kultur, shopping eller gastronomi, har denne metropolen noe for alle, og den venter på å bli utforsket.

Shanghai

Andre har også lest dette

Categories: Shanghai

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.