Hotel Bristol i Warszawa er et av Polens mest berømte og prestisjefylte hoteller med en rik historie som strekker seg tilbake til tidlig på 1900-tallet.

Hotellet ligger i hjertet av Warszawa, ved Krakowskie Przedmieście, en av byens mest kjente gater. Rett ved siden av Presidentpalasset, og kun en kort spasertur fra gamlebyen.

Hotel bristol, Warsaw

Historie og arkitektur

Siden åpningene i 1901 har Hotel Bristol vært et landemerke med mye historie. Det har overlevd begge verdenskrigene, og ble blant annet brukt av tyskerne som sykehus under andre verdenskrig. Gjennom årene har hotellet vært et sentrum for kulturelle og politiske aktiviteter, og det har bodd mange kjente personer her, fra statsledere til berømte kunstnere.

Hotellet kombinerer nyrenessanse og art nouveau. Det har vært gjennom flere renoveringer for å bevare den historiske sjarmen, samtidig som det tilbyr moderne fasiliteter. Interiøret er elegant innredet med en blanding av klassisk møblement og moderne bekvemmeligheter.

Elegante rom og suiter på Hotel Bristol

Alle rom og suiter er utstyrt med nødvendigheter som Wi-Fi, TV, minibar og luksuriøse baderomsprodukter. Hvert rom har senger med kvalitetsmadrasser og behagelig sengetøy for optimal komfort.

Hotellets rom er inndelt i seks forskjellige hovedkategorier. Vi fikk tildelt et Deluxe Room, og dette kunne vi ikke annet enn å være storfornøyde med! Vi fikk også omvisning på flere av de ulike rommene og suitene hotellet har å by på.

Søte fristelser

Classic Rooms: Disse rommene tilbyr avslappende eleganse med moderne innslag. De er innredet med luksuriøse møbler, og har gjerne fin utsikt mot byen eller gårdsplassen.

Hotel Bristol, Warsaw

Deluxe Rooms: Disse rommene er litt mer romslige og inkluderer ekstra fasiliteter for å sikre et komfortabelt opphold. De er perfekte for forretningsreisende og turister som ønsker litt ekstra plass.

Junior Suites: Disse suitene tilbyr en separat sittegruppe og gir rom for både arbeid og avslapning. Junior Suites kombinerer moderne design med klassiske elementer.

Bristol Suite: Bristol Suite tilbyr svært romslig oppholdsareal, inkludert et stort stueområde, et elegant soverom og et luksuriøst bad. Dekoren reflekterer hotellets historie, kombinert med den moderne stilen.

Hotel Bristol, Warsaw

Executive Suites: Disse suitene gir et høyt nivå av komfort og romslighet, med separate oppholdsrom og soverom. De er ideelle for lengre opphold eller for de som ønsker ekstra luksus.

Paderewski Suite: Oppkalt etter en av hotellets grunnleggere, den berømte pianisten og statslederen Ignacy Jan Paderewski. Suiten kombinerer historisk sjarm med samtidskomfort, og er spesielt designet for å gi et innblikk i hotellets historiske betydning og eleganse. Her snakker vi luksussuite på et helt annet nivå!

Hotel Bristol, Warsaw

Luksusbad på Hotel Bristol

Badene på Hotel Bristol er elegant designet med førsteklasses materialer som marmor og kvalitetskeramikk. De tilbyr luksuriøse toalettartikler, myke badekåper, regndusj og dype badekar i mange av rommene. Flere bad har oppvarmede gulv og store speil med innebygd lys.

Renholdet er prioritert, og det finnes også tilrettelagte bad for personer med bevegelseshemminger. Badene er utformet for å gi en spa-lignende, avslappende opplevelse, noe vi mener de har oppnådd med glans!

Frokost

På Hotel Bristol får man en variert frokostbuffet med ferske og lokale råvarer, sunne alternativer og et bredt utvalg drikkevarer. Personalet gir god service og en avslappet atmosfære i hotellets elegante spisesal eller restaurant. Her kan man starte dagen med en smakfull og tilfredsstillende frokostopplevelse.

Hotel Bristol, Warsaw

Fasiliteter på Hotel Bristol

Hotel Bristol tilbyr en rekke luksuriøse bekvemmeligheter, inkludert den høyt ansette Marconi Restaurant som serverer elegant polsk og internasjonal mat.

Baren Lane’s

Lane’s Bar er et elegant og sofistikert sted kjent for stilsikkert interiør og rike drikkeutvalg. Baren tilbyr klassiske og moderne cocktails, eksklusive viner og fin brennevin. Er man heldig kan man oppleve live-musikk og spesielle arrangementer mens man slapper av i en rolig atmosfære.

Kokkene på Lane’s Bar serverer også et utvalg av appetittvekkere og lette måltider som komplementerer drikkene. Dette inkluderer alt fra delikate snacks til små gourmetretter.

Cafe Bristol

Mange av verdens store personligheter har besøkt cafeen, inkludert Ignacy Jan Paderewski, Nina Andrycz og Pablo Picasso, som signerte en tallerken i kafeen mens han nøt hotellets mat.

Hotel Bristol, Warsaw

Oppskriftene på dessertene som serveres på Café Bristol har forblitt uendret i årevis. Dette inkluderer bringebærkrem, florentiner servert med kaffe, smultringer og luftige ostekaker. Innredningen på kafeen reflekterer wienerstil, kombinert med det beste av jugendstil. Her er også en Wall of fame.

Hotel Bristol, Warsaw

Hotel Bristol, Warsaw
Cafeen har også et koselig uteområdet.

Spa, basseng og treningsrom

Hotel Bristol tilbyr et luksuriøst spa med avslappende behandlinger, innendørsbasseng, og et moderne treningsrom med kardio- og styrkeutstyr. Her kan man kan nyte avslapningsområdene etter trening eller spa-behandlinger for en helhetlig velværeopplevelse under oppholdet.

Konferanse- og møtelokaler samt private selskap

Hotel Bristol har moderne konferanse- og møtelokaler som passer til arrangementer av alle størrelser. Velutstyrte fasiliteter og profesjonelt personale sikrer vellykkede forretningsmøter og arrangementer.

Det tilbys også flotte fasiliteter for private selskaper og spesielle anledninger, med muligheten for skreddersydde matmenyer og tilpasning etter gjestenes preferanser. Som hotellet skriver selv, vektlegger de fleksibilitet og detaljer for å sikre at både forretningsmessige og sosiale arrangementer utføres smidig og minneverdig.

Bærekraft

Hotel Bristol prioriterer bærekraft gjennom energieffektive systemer, vannbesparende tiltak, effektiv avfallshåndtering, bruk av lokale og økologiske ingredienser, miljøvennlige materialer og produkter, samt ved å involvere og informere gjestene om bærekraftige praksiser. Dette bidrar til en grønnere drift og en positiv miljøpåvirkning.

Oppsummert Hotel Bristol

Vi er svært fornøyde med oppholdet på Hotel Bristol. Rommene var herlige, personalet var vennlig og hjelpsomt, og renholdet var veldig bra.

Hotel Bristol, Warsaw

Bristol Hotel i Warszawa er en del av The Luxury Collection fra Marriott International. Dette betyr at hotellet er en del av Marriott-konsernets eksklusive portefølje med luksuriøse hoteller og feriesteder over hele verden.

The Luxury Collection er kjent for å tilby unike og autentiske opplevelser på eksklusive destinasjoner, og Bristol Hotel har blitt en del av dette prestisjefylte merket på grunn av sin historiske betydning, luksuriøse fasiliteter og førsteklasses gjesteservice.

Til info

Jeg var invitert på pressetur med Warsawas turistkontor @go2warsaw, hvor oppholdet på Hotel Bristol var dekket. Du kan likevel være trygg på at alle uttalelser i denne artikkelen er mine egne betraktninger og meninger.

Hvis du vil sjekke priser og tilgjengelighet kan du gjøre det på hotellets nettside.

Sjekk ut andre hoteller vi har bodd på:


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.