Planlegger du et besøk til Inkabyen Machu Picchu kan det være lurt å sette seg inn i de nye reglene som trådte i kraft 1. januar 2019.

 Nye og strengere regler krever at du velger en tidsbestemt tillgang mellom 06:00 -14:00 for når du starter besøket i Machu Picchu. Billetten gjelder kun innenfor en time. Det vil si at hvis du har inngang kl. 06:00 må du være innenfor før kl. 07:00.  Utsikt over Machu Picchu

Andre regler å merke seg før et besøk i Inkabyen

  • Besøk i Machu Picchu vil nå være strengere tidsbestemt (fire timer i maksimal varighet)
  • Planlegger du å besøke inkabyen over flere dager vil du trenge en ekstra tillatelse
  • Besøkende må gå inn med en guide på sitt første besøk
  • 10 forskjellige startalternativer skal spre besøkende utover dagen  

Dette er bare det siste i en rekke endringer som den peruanske regjeringen har innført for å dempe turismen i inkabyen. Siden juli 2017 har besøkende for eksempel blitt pålagt å gå inn i Machu Picchu med en offisiell guide.  Billettprisene som er $ 60 vil bli uforandret for nå men ifølge Peru Telegraph vil billettprisene for tilgang tidlig på morgenen øke med 20% fra 2020. 

Stor pågang av besøkende i Machu Picchu

Det er stor pågang av besøkende og regjeringen håper å redusere ventetider og overbefolkning ved disse tiltakene. Ønsker du å besøke Machu Picchu er tidspunktet derfor det rette nå!

Besøk i Machu Picchu

Med guide

Vi besøkte Peru og og inkabyen Machu Picchu i 2016. Her kan du lese mer om våre opplevelser både i inkahovedstaden Cusco, hvordan det var å besøke Machu Picchu og togturen fra Poroy til Aguas Calientes.

Andre artikler som kan inspirere

Har du allerede vært i Machu Picchu eller planlegger du å reise dit? Her finner du  Link til Machu Picchu billettbestilling

Nedenfor finner du noen flere bilder fra Inkabyen. Lamaene går fritt rundt, og gir gode muligheter for foto-shoots.Lama - Machu Picchu Utsikt over Machu Picchu


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

12 Comments

Anne Bente · 12. January 2019 at 10:53

Takk for tips. Dette står høyt på listen min for de store lange reisene. En dag blir det vår tur 🙂 Godt å vita at de jobber med å bevare dette stedet så det ikke blir ødelagt av overturisme.

Rundt Ekvator · 12. January 2019 at 14:17

Fint sted å besøke. Anbefales absolutt 🙂

Linda · 12. January 2019 at 14:18

Jeg var der i 2007, hvor det lige var blevet kåret som et af verdens nye 7 vidundere.
Men der var det mere selve Inkatrekket som der var ½ års vente tid på.
Vi valgte en anden rute mere behagelig med overnatning på guesthouses.
Men det kunne vi gøre med kun nogle dages varsel.
Allerede den gang var der mange besøgende og hvis turist mængden har vokset lige så eksplosivt der som i resten af verden så kan jeg godt forstå at de har været nødt til at tage forbehold.
Men jeg skal ærligt sige at jeg er glad for at jeg så det før dette cirkus.
Men tak for din update!!! Det er godt at vide fordi jeg får nogle gange spørgsmål om Machu pichu.

OnTrip.dk · 12. January 2019 at 17:31

Tak for tips Linda og godt de gør noget for at beskytte stedet.

/Annette

Rundt Ekvator · 13. January 2019 at 08:49

Ja, det er bra at myndighetene setter inn tiltak. Overnatting på guesthouse høres veldig behagelig ut. Det ble en lang dag for oss som dro fra Cusco 🙂

Rundt Ekvator · 13. January 2019 at 08:50

Ja, det er bra at det settes inn tiltak, Annette 🙂

Desirée travels · 16. January 2019 at 14:48

Ååå! Jeg skal til Sør-Amerika om en knapp måned, og Machu Picchu var et av stedene jeg hadde høyest på lista. Men, jeg har bare drøye to uker, og skal besøke en venninne som bor i Chile, så Machu Picchu får vente til en annen gang. Men det SKAL definitivt skje en gang, altså. 🙂 Godt å høre de har tiltak som skal bevare dette ikoniske stedet, da, det ville være for ille om turisme skulle ødelegge det.

Rundt Ekvator · 18. January 2019 at 22:44

Chile høres helt magisk ut. Machu Picchu kan du ta en annen gang. Nyt turen og jeg gleder meg til å lese om alt du opplever 🙂

Renates Reiser · 20. January 2019 at 11:33

Se der ja, nå tar de store grep for å få kontroll på turismen på stedet. Bra! Flere populære steder skulle tatt i bruk dette systemet, slik at antall besøkende blir effektivt spredd utover hele dagen.

Bente Hoffmann * Bentes rejser · 20. January 2019 at 21:37

Tak for tips, Laila. Skal ikke til Machu Picchu lige med det samme, men det står høj på min bucket list 😉 Og så er det godt at være forberedt på reglerne.

Rundt Ekvator · 26. January 2019 at 08:28

Takk for tilbakemelding. Ja, det er et herlig sted og greit å være forberedt 🙂

Rundt Ekvator · 26. January 2019 at 08:28

Absolutt enig. Viktig at det tas litt tak på disse populære stedene 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.