Drømmer du om å kaste deg utfor dype juv og sveve over ville kløfter, kanskje i selskap med en fiskeørn?  Omgitt av vakre fjell og spektakulær natur kan et  kurs i zipline med Cape Canopy Tour, være akkurat det du er på jakt etter.

zipline, cape canopy tour

Zipline – Cape Canopy tour

Etter ankomsten blir vi loset igjennom en sikkerhetskurs, og kledd opp med seler, hjelm og “vei-arbeider” jakker. Det er kaldt i fjellet på denne årstiden, så jakken viser seg å kommer godt med. I tillegg til oss to var det et svensk par i vår gruppe.

To instruktører skulle få oss igjennom ziplineløypa, hvor vi vet det venter oss 13 plattformer og 11 strekk. Det lengste er hele  320 meter. I tillegg skal vi forsere en spektakulær hengebro.

Cape Canopy Tour

Start – Zipline Cape Canopy Tour

Vi kjører i åpen firehjulstrekker på humpete fjellveier, gjennom slående natur. Etter ca. 30 minutters kjøring med “african massage” og en kort gåtur senere, er vi fremme ved første plattform. Spenningen bygger seg opp og jeg er ennå ikke sikker på om jeg tør. Zipline har vært litt utenfor komfortsonen.

Spennende opplevelser

Jeg er valgt ut til å være først ut i gruppen, sannsynligvis fordi reisefølge mitt har planer om å gi meg en dytt, hvis jeg feiger ut.

Profesjonelle instuktører

De to instruktørene gjør en god jobb med å sikre oss. Etter at hovedinstruktøren har zippet seg over til ankomststedet, er det klart for meg. Selene mine festes forsvarlig med karabinkroker, og før jeg vet ordet av det glir jeg ut fra den første plattformen. Farten blir høy, og når instruktøren gir tegn til at jeg skal bremse følger jeg instruksjonen, og sklir trygt inn på plattformen.

Jeg blir knipset av vaieren og festet i en plattform-kabel inntil de andre er over. Deretter fortsetter vi videre 5 plattformer til, med stadig større vanskelighetsgrad. Det høyeste punktet vi svever over, er 110 meter. Vi kommer så til en spektakulær hengebro som går over et dobbelt elveløp, langt der nede. Broen forseres med skjelvende ben før vi tar fatt på de siste strekkene. På dette punktet har vi alle blitt modige, og vi kaster oss ut for å få ekstra fart. Når siste bro er nådd er vi alle skuffet over at zipline turen alt er over.

Fly som en fugl - Sør-Afrika

Tilbake til hentepunktet

Vi er ferig med vår zipline tur og det er tid for å ta fatt på den ca. 1 kilometers stigningen opp til hente-punktet. Vi blir fraktet tilbake på den samme humpete veien. Der venter en inkludert lett lunsj. Under turen har vi blitt filmet og en video ventet på mail når vi kom hjem.

Spennende opplevelser i Sør-Afrika

  

Konklusjon – Zipline Cape Canopy Tour

Zipline gir et spennende adrenalin-kick hvor du svever over kløfter og juv med et fugleperspektiv. Instruktørene var hjelpsomme, hyggelige og profesjonelle. Selv om spenningen i høyeste grad var der, var jeg ikke på noen måte redd. Anbefales absolutt hvis man vil prøve noe aktivt litt utenom de vanlige turistattraksjonene.

Terningkast 6

Fakta om Zipline ved Cape Canopy

  • Hva -> 4,5 timers tur med Zipline inkludert 13 plattformer og hengebro
  • Hvor -> Hottentotts Holland Natur Reserve
  • Avstand fra Cape Town sentrum -> 6 mil
  • Pris -> Real 895,- (ca. NOK 650,- pr. oktober 2017)
  • Inkludert -> Lett lunch, video, eventuelt regntøy, sertifikat for gjennomføring
  • Kontaktinfo -> www.capecanopytour.co.za

Andre opplevelser i Sør-Afrika

Ziplineruten

kurs i zip-line med Cape Canopy Tour
Spektakulær hengebro over juvet.

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

12 Comments

Renates Reiser · 1. November 2017 at 12:29

Så tøft! Zip-line er kjempegøy! Det bruker jeg derimot glemme når det er lenge siden jeg har gjort det, og nervøsiteten stiger frem. Men så kaster man seg ut og kjenner på adrenalinet og hvor gøy det faktisk er. Og så vil man bare ikke at det skal ta slutt, haha. Så ut som en herlig opplevelse dette!

Rundt Ekvator · 1. November 2017 at 15:56

hehe 🙂 Ja, det var utrolig gøy og presset nok noen grenser.

annebe.blogg.no · 1. November 2017 at 18:28

Både ser og høres spennende ut.. men vet ikke om det er noe for meg..hehe..men herlig for de som liker slike utfordringer :)) Flotte bilder….:)) Annebe

Rundt Ekvator · 1. November 2017 at 20:33

haha 😉 Vet ikke om jeg heller liker slike utfordringer. men greit når det var gjennomført, da 🙂

OnTrip.dk · 2. November 2017 at 17:40

WOW hvor ser det spænende ud og sikke en natur. Modige dig at tage den tur i Zip-line, har aldrig prøvet det men efter jeg har læst dette indlæg er jeg da blevet fristet 🙂 Tak fordi du delte denne spændende oplevelse.

/Annette

Rundt Ekvator · 2. November 2017 at 22:04

Det var ikke så ille som jeg hadde trodd. Bare å prøve Annette;-)

Hedda | Tenk Koffert · 11. February 2019 at 20:18

Åh, wow! For en skummel og fantastisk reise! ?/?

Rundt Ekvator · 11. February 2019 at 21:02

Ja, det var utrolig kult og pushet et par grenser for meg 🙂

Reiselykke · 24. March 2019 at 19:22

Å, det så gøy ut! Har prøvd zip line et par ganger selv, veldig moro!

Hilsen Mette 🙂

Rundt Ekvator · 25. March 2019 at 08:01

Ja, det var artig og gav mersmak 🙂

Ligaya Vidal Bugten · 14. October 2019 at 18:29

Det var tøff gjort: Jeg tror jeg skal bare drømme om det:)
Er for redd:)

Rundt Ekvator · 14. October 2019 at 23:14

Det var utrolig spennende i vertfall 🙂 Anbefales 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.