Lima ligger i den store ørkenen som går langs Stillehavskysten. Området har et av verdens mest uvanlige klima, da det regner svært sjelden. 

Årsaken til det spesielle klimaet er at Lima ligger både i tropene og i Atacamaørkenen. I deler av den enorme ørkenen er det ikke registrert regn på mer enn 20 år. Det gjør den  til en av de tørreste stedene på jorden. Luftfuktigheten er nær 100%, noe som fører til morgentåke fra juni til november. Dette gir vedvarende lave skyer fra april til desember og solen trenger ikke igjennom.

Innsjekking på Hilton Miraflores

Vi ankom Lima på morgenen, og hadde kun 24 timer til rådighet før vi skulle videre til Cusco. Tiden måtte derfor brukes effektivt. Hotellet vårt lå i bydelen Miraflores som er et velholdt område nær sjøen. Etter å ha sjekket inn på Hilton Miraflores fikk vi booket oss inn på en 4 timers city-tur. Før dette rakk vi en spasertur i området, og en god lunsj.

Foto credit: Hilton Miraflores

Inkakultur i Lima 

Mye av inkakulturen leverer videre, og mange kler seg i tradisjonelle klær. Den typiske drakten er lag på lag med skjørt i fargerike mønstre, lange fletter og hatter. På ryggen bæres et fargerikt “manta”. Tradisjonelt sier hattene noe om sosial status, og om bæreren er gift eller ikke.

Inkakultur, Lima

På de mange markedene og i de typiske suvernirbutikkene finner man blant annet håndarbeid laget i alpaca-ull, men også sekker, skjerf og gensere.

Inkakultur, Lima
Fargerikt!

Lunsj på Mama Olla i Lima

En hyggelig restaurant med deilig lokal mat og god service. Vi ble servert av den koselige servitøren Angel.

Severdigheter i Lima

Etter lunsj var vi klare for en guidet tur i Lima by, for å se de viktigste attraksjonene.

Lima ble grunnlagt i 1535 av Francisco Pizarro, som erobret inkariket. Det finnes fortsatt en del arkitektur fra 1500 og 1600 tallet. Mange av bygningene er fra kolonitiden.

Lima sentrum

Rundt Plaza de Armas ligger mange av Limas historiske bygninger. Her er Lima katedralen og Presidentpalasset. I tillegg finner man Erkebiskopens palass og Rådhuset.

Lima
Lima, Peru

Et høydepunkt på plassen er bronsefontenen fra 1700-tallet.

Bronefontene

Residens Francisco Pizarro ble oppført i 1535. Siden da har bygningen vært sentrum for den politiske makten i Peru. Den inneholder mange enestående kunstverk, men også viktige figurer fra peruansk historie.

Lima

San Francisco kirke og kloster er fra 1700-tallet, og er et arkeologisk området. Her finnes også en plaza og et museum. I atriumet er det en vakker og velstelt hage. Klostergangene er utsmykket med nydelige fliser. Katakombene som var kirkegård under kolonitiden er åpent for besøk.

Lima

Kennedy Park

Kvelden i Lima ble avsluttet i Kennedy Park som ligger i Miraflores-distriktet. Den er kjent som katte-parken. Her er det over 100 villkatter som slapper av og koser seg her. De er overalt. I trærne, på gresset og i blomstebeddene. På krakkene og i buskene. De var godt vant til mennesker, og gikk rolig forbi, eller kikket dovent opp på oss.

For meg som er en katte elsker var det midt i blinken!

Kennedy park_Lima

I tillegg til alle kattene er parken et livlig område med gateselgere og kunstnere. Kattene ble tydeligvis matet og tatt godt vare på. Parken er også fri for søppel, og er velholdt.

Det var muligheter til å kjøpe lokal kunst og smykker til en billig penge. Et koselig bilde ble kjøpt med hjem.

Kunst, Kennedy Park

Våre 24 timer i Lima er kommet til veis ende, men vi synes vi har fått sett og opplevd mye. Neste morgen kjører vi langs Stillehavet tilbake til flyplassen, og fortsetter turen vår til Cusco og Macchu Picchu.

sjøveien ved Lima

Kanskje du vil lese om disse stedene?

Hvis du likte innlegget om Lima, så del det gjerne ved hjelp av knappene nedenfor 🙂


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

2 Comments

OnTrip.dk · 26. February 2021 at 00:36

Det lyder som en dejlig by og sikke meget i nåede på 24 timer. Tak for tips.
/Annette

Rundt Ekvator · 26. February 2021 at 05:51

Takk, Annette. Fin men hektisk by med massse trafikk:-)

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.