Lima ligger i den store ørkenen som går langs Stillehavskysten. Området har et av verdens mest uvanlige klima, da det regner svært sjelden. 

Klimaet er spesielt siden Lima ligger både i tropene og i Atacamaørkenen. I deler av den enorme ørkenen er det ikke registrert regn på mer enn 20 år. Det gjør den  til en av de tørreste stedene på jorden. Luftfuktigheten er nær 100%, noe som fører til morgentåke fra juni til november. Dette gir vedvarende lave skyer fra april til desember og solen trenger ikke igjennom.

Innsjekking på Hilton Miraflores

Vi ankom Lima på morgenen og hadde kun 24 timer til rådighet. Tiden måtte derfor brukes effektivt. Hotellet vårt lå i bydelen Miraflores som er et velholdt område nær sjøen. Etter å ha sjekket inn på Hilton Miraflores reklamelink  fikk vi booket oss inn på en 4 timers city-tur. Før dette rakk vi en spasertur i området og en god lunsj.

Foto credit: Hilton Miraflores

Inkakultur i Lima 

Mye inkakultur leverer videre og mange kler seg i tradisjonelle klær. Den typiske drakten er lag på lag med skjørt i fargerike mønstre, lange fletter og hatter. På ryggen bæres et fargerikt “manta”. Tradisjonelt sier hattene noe om sosial status, og om bæreren er gift eller ikke.

Inkakultur, Lima

På de mange markedene og i de typiske suvernirbutikkene finner man blant annet håndarbeid laget i alpacha-ull men også sekker, skjerf og gensere.

Inkakultur, Lima

Lunsj på Mama Olla i Lima

En hyggelig restaurant med deilig mat og god service. Vi ble servert av den koselige servitøren Angel.

Severdigheter i Lima

Etter lunsj var vi med på en guidet tur for å se de viktigste attraksjonene i Lima.

Lima ble grunnlagt i 1535 av Francisco Pizarro, som erobret inkariket. Det finnes fortsatt en del arkitektur fra 1500 -og 1600 tallet. Mange av bygningene er fra kolonitiden.

Lima sentrum

Rundt plassen ligger Lima katedralen og Presidentpalasset. Her ligger også Erkebiskopens palass og Rådhuset. Alle er historiske bygninger.

Lima
Lima, Peru

Et høydepunkt på plassen er bronsefontenen fra 1700-tallet.

Bronefontene

Residens Francisco Pizarro ble oppført i 1535. Siden da har bygningen vært sentrum for den politiske makten i Peru. Den inneholder mange enestående kunstverk og viktige figurer fra peruansk historie.

Lima

San Francisco kirke og kloster er fra 1700-tallet, og er et arkeologisk området. Det inkluderer kirken og klosteret. I tillegg finnes det også en plaza og et museum. I atriumet er det en vakker og velstelt hage. Klostergangene er utsmykket med nydelige fliser. Katakombene som var kirkegård under kolonitiden er også åpent for besøk.

Lima

Kennedy Park

Kvelden i Lima ble avsluttet i Kennedy Park som ligger i Miraflores-distriktet. Den er kjent som katte-parken og det er over 100 villkatter som slapper av og koser seg her. De er overalt. I trærne og blomstebeddene. På krakkene og i buskene. De var godt vant til mennesker og gikk rolig forbi oss eller kikket dovent opp. For meg som katte-elsker var det midt i blinken.

Kennedy park_Lima

I tillegg til kattene var parken et livlig område med gateselgere og kunstnere. Kattene ble tydeligvis matet og tatt godt vare på. Parken var fri for søppel og godt velholdt.

Det var muligheter til å kjøpe lokal kunst til en billig penge og et koselig bilde ble kjøpt med hjem.

Kunst, Kennedy Park

Våre 24 timer i Lima er kommet til veis ende. Neste morgen kjørte vi tilbake til flyplassen. langs Stillehavet.

sjøveien ved Lima

Kanskje du også vil lese om disse stedene?

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Vi sender jevnlig ut reise- og turinspirasjon i vårt nyhetsbrev. Du vil alltid kunne melde deg av denne e-postlisten når som helst.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

2 Comments

OnTrip.dk · 26. February 2021 at 00:36

Det lyder som en dejlig by og sikke meget i nåede på 24 timer. Tak for tips.
/Annette

Rundt Ekvator · 26. February 2021 at 05:51

Takk, Annette. Fin men hektisk by med massse trafikk:-)

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.