Djerbahood er ikke bare et gatekunstprosjekt på den vakre øya Djerba i Tunisia; det er en hjertevarm historie om samarbeid, kreativitet og kulturell fornyelse.

Initiativet ble startet av den inspirerende Mehdi Ben Cheikh, gallerigrunnleggeren, som ga Erriadhs innbyggere en unik sjanse til å forvandle sin egen landsby til et utendørs gatekunstmuseum i 2014.

Djerbahood

Forestill deg landsbygater som blir levende lerret for kunstnere fra hele verden, som sammen skaper et kollektivt kunstverk. Det er som om hvert penselstrøk forteller en historie, flettet sammen av ulike kulturer og kunstneriske uttrykk. Det er denne mangfoldige paletten av talent som gjør Djerbahood så spesiell.

Nytt prosjekt i 2022

Etter den bemerkelsesverdige suksessen i 2014 kom Djerbahood tilbake i 2022, støttet av EU og tunisiske departementer. Gjennom Tounes Wijhetouna-programmet blir Djerbahood ikke bare et midlertidig prosjekt, men en varig hyllest til øyas arv.

Rundt 200 kunstnere fra 30 nasjonaliteter, inkludert den anerkjente Shepard Fairey, har til sammen lagt sin sjel i monumentale verk som pryder fasadene på de tradisjonelle terrassehusene i Djerba.

Fasader på disse husene, som er hjertet av lokalsamfunnet, gjennomgår en restaureringsprosess før kunstnerne tar over scenen. Tenk deg et omfattende ritual av behandlinger, rengjøring og restaurering, alt utført med respekt for lokal kunnskap og tradisjoner.

Ikke bare gir dette husene ny glans, men det gir også liv til den rike kulturelle arven som har utviklet seg gjennom både jødiske og muslimske påvirkninger over mer enn 2000 år.

Djerbahood

Djerbahood er ikke bare et kunstprosjekt; det er en levende plattform for å gjenopplive historien, fremme bærekraft og fremheve den kulturelle skatten som Djerba bærer med seg.

Selv om lokalbefolkningen kanskje ikke var så begeistrert til å begynne med har prosjektet virkelig satt landsbyen på kartet, og tusenvis besøker Djerbahood hvert år.

Du kan besøke den offisielle websiden til Djerbahood her. De er også på Instagram.

Hvor ligger Djerbahood

Djerbahood ligger i byen Erriadh, midt på øya Djerba i Tunisia. Byen har mange koselige gjestehus, såkalte “dar”s du kan overnatte i.

Foretrekker du ett  av de større hotellene nås Erriadh enkelt med taxi fra hotellene, eller øyas hovedstad Houms Souk. Buss, eller å melde seg på en organisert tur er også en mulighet.

Hvordan reise til Djerba

Djerba ligger ca. 50 mil fra Tunis. Det enkleste er å fly til hovedstaden Tunis, for deretter ta innenriksfly til Djerba. 

Flere europeiske byer har flygninger direkte til Djerba, men det er vanskelig å få til en sammenhengende flygning,  eller uten å bytte flyplass i Paris.

Om Djerba

Djerba har mye å by på, så det anbefales å legge inn noen dager på øya. Du kan lese mer om det her: Guide til et øyparadis i Tunisia

Til info

Jeg var invitert på denne presseturen av det tunisiske turistdepartementetReise og opphold ble dekket, men det er ikke lagt føringer på hva jeg skal skrive, eller hva jeg skal skrive om. Alle betraktninger er således mine egne.

Andre artikler du kanskje vil lese:


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.