Tunisia er et fenglsende reisemål ulik alle andre, og som overrasker på mange måter. Her finner du hotelltilbud fra all-inclusive-resorter til luksus- og boutiquehoteller. For ikke å snakke om de sjarmerende gjestehusene. 

Jeg ble invitert med på denne presseturer av det tunisiske turistdepartementet, og jeg må si at landet aboslutt lever opp til forventningene. Enten du er golfentusiast, soltilbeder eller opptatt av kultur og historie vil du finne noe for deg.

Resortene er ypperlige for par, venner og barnefamilier. Tunisia er også ett flott sted å reise for at storfamilien kan tilbringe tid sammen, så ta gjerne med besteforeldre også.

Vannsport, trekking og eventyr i Tunisia

Tunisia har over 140 mil med kystlinje hvor man kan utøve vannsport og badeaktiviteter. Er du eventyrlysten er du kanskje mer interessert i ørkenopplevelser, trekking i Atlas-fjellene eller å kjøre firehjuling i ørkenen? Eller hva med en ridetur i havkanten ved solnedgang?  

Historie

Tunisia har også mye for de historieinteresserte. Uansett hvor du bor, er du aldri langt fra Tunisias rike fortid. Her finnes noen av verdens fineste romerske ruiner, samt åtte UNESCOs verdensarvsteder.

Reiser du til hovedstaden er Kartagos arkeologiske steder noe du må få med deg. Det som nå er en velstående forstad til Tunis full av private villaer, var en gang en mektig by. Kartago ble først grunnlagt av fønikerne på 900-tallet f.Kr., før den falt til romerne i 146 f.Kr. De fortsatte å gjenoppbygge et nytt Kartago på stedet. Gamle romerske bad, teatre og villaer finnes her i dag. Kartago ble innskrevet som et UNESCO verdensarvsted i 1979.

Maktar, Monastir og Utica er også historiske steder verdt å utforske, bare for å nevne noen.

Soukene og Medinaene

De travle soukene og medinaene er perfekte for å utforske fiskemarkeder, kjøpe håndlagede varer, eller handle inn krydder for å fylle opp krydderskuffen hjemme. De vakreste stoffer kan også kjøpes med hjem. Gullbutikker og skobutikker finner du på rekke og rad.

Medina, Tunis

Thalassoterapi (SPA) i Tunisia

Vi har besøkt to forskjellige sentre. Thalassoterapi bruker ingredienser fra det maritime miljøet (sjøvann, sand, tang og marin gjørme) til helbredende formål, samt å gi en følelse av intens avslapning. Dette var helt herlig og anbefales!

Tunisia, Thalassoterapi

Mat og drikke i Tunisia

Etter en vandring på de historiske stedene eller en tur i souken, er det deilig å sette seg ned. Kaféene og restaurantene tilbyr deilig mat, kald vin, limonade, eller mynte-te. Maten i Tunisia er minneverdig, og jeg har allerede fått noen favoritter som skal prøves ut hjemme.

Når natten faller på kan det kanskje friste med en tur ut i Tunisias bar- og nattklubbverden.

Været i Tunisia

Tunisia har solfylt vær det meste av året. Juli og august er de mest populære månedene for soling på hotellene ved stranden, men sesongene vår og høst er også gode valg. Du vil få lange solfylte dager, og gode tilbud på strandferiestedene i Tunisia. Det vil også være færre folk ved turistattraksjonene.

Denne perlen ved Middelhavet er en god konkurrent til Spania og Tyrkia. Kostnadsnivået er også mer fordelaktig i Tunisia.

Radisson Blu, Djerba,Tunis
Foto credit: Sanna Rosell

Favoritter i Tunisia

Vi besøkte hovedstaden Tunis og øya Djerba, som ligger sør i Tunisia.

Her er mine favoritter:

 • Landsbyen Erriadh med sin utendørs kunst på veggene
 • Gjestehusene i samme by
 • Fondouk, eller caravansary, historiske hotell som ble etablert langs de gamle caravanrutene for reisende kjøpmenn og deres fraktdyr
 • Sidi Bou Said – The Blue village
 • Thalassoterapi og resortene vi bodde på
 • Golfbanene

Mer om dette senere.

Hvordan reise til Tunisia?

Per nå har jeg ikke funnet charterreiser til Tunisia. Men det er fullt mulig å fly fra Norge via Paris, Frankfurt eller Istanbul. Priser fra NOK 3480,-

Ved hjelp av google flights er det enkelt å finne flyavganger.

Sikkerhet

Det meste av Tunisia er trygt å besøke, inkludert hovedstaden Tunis, og store deler av den nordlige delen av landet. Grensene mot Libya og Algeri ansees fortsatt som utrygge, og bør unngås.

Før du drar ut på en reise bør du alltid sjekke opp myndighetenes reiseråd i landet du reiser til, og også hva norske myndigheter anbefaler.

Når det er sagt, vi følte oss på ingen måte utrygge i Tunisia.

Fakta om Tunisia

 • Hovedstad: Tunis
 • Kystlinje: 1 298 km
 • Innbyggere: 11,7 mill. (2020)
 • Språk: Arabisk. Fransk snakkes også stort sett av alle. I tillegg italiensk i kystbyene og engelsk i turistområdene.
 • Større byer: Sfax, Sousse, Béja, Bizerte, Jendouba, Gabès, El Kef, Nabeul, Médenine, Kairouan
 • Religion: Islam (98% ), Jødedom og Kristendom.
 • Valuta: Tunisian Dinar (TND)
 • 1 Euro = cirka 3,31 TND (April 2021)
 • Kredittkort: Visa, MasterCard, Amex, Diner’s Club
 • Internasjonale flyplasser: Tunis, Monastir, Djerba, Sfax, Tabarka, Tozeur, Gafsa, Gabès, Enfidha-Hammamet

Til info

Jeg var invitert til denne presseturen av det tunisiske turistdepartementet. Reise og opphold ble dekket, men det er ikke lagt føringer på hva jeg skal skrive, eller hva jeg skal skrive om. Alle betraktninger er således mine egne.

Følg med fremover for hotelltips, aktiviteter og grundigere poster om noen av mine favoritter! Ved å scrolle ned finner du påmelding til Rundt Ekvators nyhetsbrev.

Hvis du likte reiseforslaget kan du pinne det på Pinterest, så har du det til senere.

Kanskje vil du lese mer om disse stedene?

Del gjerne innlegget via knappene nedenfor 🙂


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.