Tradisjonen tro ble det en tur til Sletthei på langfredag. Midt mellom Søndeled og Portør finner man dette naturskjønne området.

Sletthei, Risør

Sletthei er vanligvis et populært utfartsted å ta turen langfredag, dersom du holder til i område Sønderled og Øysang i Risør. Normalt pleier det å være mange på turstien i påsken, men den store snømengden hadde nok skremt de fleste.

Vakker utsikt - Risør

Rutebeskrivelse

  1. Du kommer deg lettest til Sletthei ved å ta SSS-veien (R351) fra Søndeled mot Portør, for så å ta av mot Røysland.
  2. Rett etter tettestedet Slettvold, går veien til Sletthei inn til høyre. Følg veien til enden (ca. 3 km).
  3. Deretter er det bare å følge blåmerket sti, opp til Sletthei. Turen fra parkeringen og opp til toppen er ikke altfor lang.

Det skal nevnes at stien opp til Sletthei er veldig godt merket. De blå merkene starter allerede ved parkeringen, og all ære til de som har gjort denne jobben. Med så mye snø som det var i år, ville det vært vanskelig å finne veien uten merkene.

Vel oppe på Sletthei finner du flott utsikt over Risørs natur og skjærgård. Det er ellers et veldig koselig og naturskjønt området. I år var det ytterst få som hadde tatt turen opp, så vi hadde området for oss selv.

Når man kan gå på skaraen er det ikke noe problem med litt snømengde.

Utsikt fra Sletthei, RisørOppe på toppen finnes en gjestebok man kan skrive seg inn i. Loggen viste at vi var nr. 2 som hadde tatt turen opp sålangt i år.

Sletthei

Kart, Sletthei

KArt, Sletthei

Her kan du lese mer om andre naturskjønne områder i Risør: 

Hvis du vil finne andre turtips kan du sjekke på DNT sine sider. Her finner du turer både langs kysten og innover i landet.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.