Boston ligger i staten Massachusetts og har hatt bystatus siden 1630. Byen er kjent både for sin sterke økonomi og for sin sosiale histore. Her finner du gode sykehus, universitet- og høyskoler samt et rikt kulturellt tilbud. 

Boston regnes uoffisielt som hovedstaden i regionen New England, med sine 617 000 innbyggere. Byen er rett og slett en utrolig hyggelig by til å være såpass stor. Min tur til Boston var et kombinert business-besøk med innbakt sightseeing og shopping. Da jeg landet på Logan Airport ble jeg derfor møtt i avgangshallen av en sjåfør med et skilt med mitt navn på. Jeg ble så vist ut til en Limousin og kjørt til hotellet mitt. Der møtte jeg kollegene mine og etter en raskt tur i baren var det godt med nattesøvn. 

Boston Public Garden

1. Harvard University

Etter en hard jobbdag var vi klare for sightseeing, museumsbesøk og shopping. Først på programmet sto Harvard University. Universitetet ble etablert i 1636 og har over 2400 vitenskaplige ansatte og mer en 10400 akademiske avtaler i tilknyttede undervisningssykehus. Totalt er det 21 000 studenter her til en hvert tid. Kostnaden pr. år er USD 43 938,- for undervisningen og USD 58 607,- for skolepenger, kost, losji og avgifter. Kostnaden du betaler er basert på inntekt. Dvs. de med foreldre som tjener mest betaler mest.  En student med familie som tjener under USD 60 000,- pr år betaler ingen ting.

Harvard University, Boston

Mer en halvparten av studentene som er tilknyttet universitet mottar stipend. Disse betaler gjenomsnittelig USD 11000,- pr. år.

Harvard, Boston


Universitetet ligger i Cambridge rett utenfor bykjernen

Universitetet er som et eget lite samfunn med leiligheter, butikker, puber, kafeer, bibliotek og hospital.

Navnet Harvard kommer fra universitetes første velgjører, ministeren John Harvard av Charlestown. Etter sin død i 1638 etterlot han biblioteket sitt og halve boet til universitetet. Det sies at reiselederne anbefaler alle besøkende og potensielle studenter å gni på John harvards sko, for fremtidig lykke.  Det hører med til historien at den ene av tre ting en student bør gjøre før han uteksamineres, er å tisse på skoen… Jeg anbefaler derfor ingen å gni på skoen.

Les mer om Harvard her

2. Boston Tea Party Museum

Boston Tea Party er kallenavnet på opprøret som fant sted i Boston 16. desember 1773 som en reaksjon på teskatten kongen av Storbritania innførte. Demonstrantene ødela en hel forsendelse med te sendt av East India Company. De gikk ombord på skipene og kastet eskene med te overbord i Boston Harbour. Den britiske regjerningen reagerte strengt og episoden eskalerte til den amerikanske revolusjonen.

Det anbefales å melde seg på en guidet tur. Turen tar omtrent en time og karakterene er kledd i tradisjonelle drakter. Publikum for også være med å spille noen av rollene. Du går ombord i en kopi av båten, store nok til at du kan oppleve hvordan livet var ombord. Du kommer også til å kaste te på sjøen. En virkelig godt presentert historisk tur som man absolutt bør få med seg.  

Nathaniel Currier, Public domain, via Wikimedia Commons

Du kan lese mer om hendelsen her: http://www.bostonteapartyship.com/#_=_

3. Boston Public Garden

En spasertur gjennom Boston Public garden bør legges inn i programmet. Public garden er en herlig park midt i hjertet av byen med mange attraksjoner. Du finner mange statuer og flott beplantning. Parken ble anlagt i 1837. I tillegg finnes mange matvogner så man kan få seg en billig lunsj. Det også fri Wi-fi her.

 

The Duckling statues er populært for småbarn som gjerne fotograferes på den største. Du finner også en statue av George Washington her.

Her kan du lese mer om Public Garden

4. Bacon Hill

Bacon Hill er en historisk bydel i Boston. Den er kjent for sine smale gater og brosteinsfortau. I dag regnes det som et eksklusivt område å bo i.

Beacon Hill ett en av de få stedene som fortsatt har gass-belysning. Lyset står på døgnet rundt da det ville vært alt for tidkrevende å tenne og slukke en og en lampe morgen og kveld.

   

5. Cheers – den berømte puben i Boston

For de som husker tv-serien Cheers er en tur innom puben hvor Norm og de andre vanket et morsomt innslag. Vi kom ikke utenom å ta en øl her.

6. Freedom Trail

Vi kom ikke utenom Freedom Trail heller. Det er en vandrerute gjennom byen som fører deg til 16 historisk viktige steder. 

Her kan du lese mer om Freedom Trail


 Det er bare å følge de røde mursteinene gjennom ruten og byen.

7. Museum of Science – gøy for både store og små

Besøk gjerne Museum of Science. Mye morsomt for ungene. Rett rundt hjørnet kan du kjøre Duck-boat som går både på sjø og vann.

8. Shopping i og rundt Boston

Det finnes flere gode shoppingområder, for alle lommebøker. På tampen av turen ble det også tur til en Outlet ca. 30 minutters kjøring fra byen. Dette var et skikkelig høydepunkt med godt utvalg og billige priser.

Boston


Overnatting i Boston

Boston har hoteller i alle prisklasser og hvis du kan bo litt utenfor bykjernen får man overnatting til under kr. 700,- pr. natt.

Byen har også flere 5* hoteller hvor Four Seasons er i den øvere klasse, og virkelig kan anbefales. Sjekk hva det koster og overnatte på Four Seasons reklamelenke

Siste kvelden, da vi spiste middag på Four Seasons kjente restaurant, satt selveste Bill Gate ved nabobordet.

Reise til Boston

Det går ingen direkteflygninger fra Norge til Boston men du kan fly med Iceland Air og mellomlande på Island eller fly til New York, og tog videre til Boston (ca. 2 timer). SAS har nå også fått ruter fra København direkte til Boston, som nok er enklest.

Her er noen andre tips å sjekke ut!

Boston er en forholdsvis liten by og man kan ta seg over store deler av byen til fots. Aktivitetene kan man gjøre på egen hånd eller du kan melde deg på en tur med organisert turgruppe. Du kan ordne og betale for dette på forhånd med Viator her:

Likte du guiden vår om Boston? Pin den gjerne, så har du den til senere.

Hvis du har hatt glede av artikkelen om Boston, del gjerne ved hjelp av koblingene nedenfor.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

2 Comments

Iselin Renée · 13. October 2017 at 19:24

Et fint og lærerikt innlegg 🙂

Rundt Ekvator · 13. October 2017 at 19:39

Takk skal du ha, Iselin 🙂 Absolutt en koselig by 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.