Etter et besøk på Boulders Beach fortsetter vi turen mot Cape Point og Kapp det gode håp. Stedet er lokalisert sør-øst på Kapphalvøya og skal være ett av de beste utkikkspunktene i verden. Robuste fjell og skarpe klipper skjærer 200 meter ned i havet.

Cape Point

Det fremgår fra tidligere tider at dette skal være Afrikas sørligste punkt, der hvor Atlanterhavet og Indiahavet møtes. I dag vet man at det er Kapp Agulhus som ligger 15 mil sørøst, som er Afrikas sørligste punkt. Det er uansett et spektakulært sted å få med seg.

Cape point – det gamle og det nye fyret

Fra parkeringsplassen kan man velge å ta kabelbane, eller å gå Lighthouse Keepers-stien opp til det gamle fyret.

Fyret ble bygget i 1859 og ligger på 238 moh. Høyden gjorde fyret inneffektivt da det ofte var inntyllet i tåke. Imidlertid er det en storslått utsikt fra toppen.

Cape Point light house
Luften ved Cape Point er blant de reneste i verden, og en av Global Research Watch (GAW) atmosfæriske forskningsstasjoner holder til her. GAW er et globalt nettverk etablert av Verdens meteorologiske organisasjon for å overvåke trender og endringer i jordens atmosfære.
Cape Point Light house

View Cape Point

Nytt fyr ble bygget i 1919 og elektrifisert i 1936. Det kan skilte med det kraftigste fyrlyset i Afrika. En lysstyrke på hele 19 millioner Candela.

Det er 1,5 times gange til det nye fyret via Lighthouse Keepers-stien.

Cape Point Light house_new
Det nye fyret

Herfra får man en flott utsikt over den 200 meter lange klippen som tårner seg opp av havet, med det gamle fyret på toppen.

Cape Point

Cape Point

View Cape Point

Nede ved parkering finnes det kafeteria og souvernirbutikk.

Flying Dutchman Funicular

Flying Dutchman Funicular er kabelbanen som ligger ved Cape Point. Det er den eneste kommersielle taubanen av sin type i Afrika.

Foto Credit: @ https://www.capetowndaytours.co.za/inventory/cape-point-funicular

Linjen går fra en nedre stasjon ved Cape Point parkeringsplass, og opp en stigning over tett fynbos til det øvre fyret. Kabelbanen går fra den nedre stasjonen hvert tredje minutt, og har plass til 40 passasjerer per vogn. Den kan transportere 450 personer til det øvre fyret i timen.

Vi sto i kø får å ta den, men endte opp med å gå stien i stedenfor, da det var litt ventetid.

Kapp det gode håp

Kapp det gode håp er en odde på havnivå som ligger i gangavstand fra Cape Point. Det går en sti fra parkeringsplassen ved Cape Point og ned til Kapp det gode håp. Man kan også kjøre ned hit.

Fra tidligere tider er det dette stedet som har vært betraktet som vendepunktet mellom Atlanterhavet og Indiahavet.

Kapp det gode håp

Kapp det gode håp

Kapp det gode håp

Cape Point nasjonal park

Selv om utsikt, fyr og strender er hovedattraksjonen på Kapphalvøya, er Cape Point nasjonalpark et flott dagsturmål. Vegetasjonen består hovedsakelig av fynbos, en lynglignende busk.

Struts

For turgåere, historieinteresserte og fugletittere er det mye å se. Det er et stort utvalg struts, sebra og eland, som er verdens største antilopeart. I tillegg er det mye sjøfugl, reptilarter og små pattedyr. Chacma-bavianer er vanlige her, spesielt på selve Cape Point-punktet hvor de kan være ganske nærgående.

Mer spektakulær utsikt og historie langs hjemturen

For turen tilbake til Camps Bay, velger vi kystveien. Vi kjører langs det spektakulære passet Chapman´s Peak Drive, som er et stykke ingeniørkunst. Strekningen ble påbegynt i 1915 og bygget ved hjelp av straffanger, og sto ferdig i 1919. Den er delvis hugget ut i klippesiden og henger mange steder utover havet.

Chapman´s Peak

Ved Chapman´s Peak er det et flott utkikkspunkt med utsikt over Hout Bay, hvor vi også finner en av de større fiskehavnene i Sør-Afrika.

View Chapman´s Peak

Vi kjører videre langs De tolv apostlene, en fjellkjede som strekker seg fra Hout Bay til Camps Bay, og er en del av Table Mountain-fjellkjeden. De består av 18 topper, og gjennomsnittlig høyde over havet er 750 m.

Hout_bay_12apostles mountain

Nyttig å vite – Cape Point

Cape Point ligger 70 kilometer fra Cape Town, og er en del av Table Mountain-fjellkjeden.

Valutakurs april 2021.
R 100,- = NOK 57,-

  • Transport
    Det er ingen offentlig transport til Cape Point. Du må derfor ta taxi, Uber eller turistbuss.  Ratene for Taxi/Uber – R450. City sightseeing har også turer ut til Cape Point. Priser R 395,-
  • Priser
    Inngangsbillett til nasjonalparken – R 340,-
    Taubanen – T/R R80,-  – En vei R65,-
    Åpningstider taubane – 07.00 – 17.00

Vi hadde leid en sjåfør som kjørte oss på alle våre ekskusjoner. Vi kombinerte denne turen med et besøk på Boulders Beach.

Andre opplevelser du kanskje vil lese om:


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.