En aura av storhet og mystikk møter deg. Machu Picchu har en fantastisk beliggenhet blant fjell og skog. Det er også det mest kjente arkeologiske området i Sør-Amerika.

Du kommer deg til Machu Picchu ved å ta tog fra Poroy, stasjonen nærmest Cusco by, eller å gå inka trail. Vær obs på at denne ruten er stengt i februar på grunn av vedlikehold. Velger du tog er Aguas Calientes ankomststedet, nå kjent som Machu Picchu By.  Du kan velge å ta buss de 6 kilometerne opp til byen eller du kan gå. Det tar ca. 1,5 time.

Machu Picchu

Machu Picchu

På 2340 meter over havet, ble byen bygget i et ekspansivt fjellområdet på midten av det 15. århundre, og forlatt ca 100 år senere. Fortsatt står vegger og bygninger som er konstruert av stein igjen. Byen huset rundt 1200 beboere de fleste prester, kvinner og barn og ble sannsynligvis forlatt  på grunn av kopper. I 1911 ble byen gjenoppdaget av amerikaneren Hiram Bingham.

Machu Picchu

Lama og Alpaca ble brukt til mat samtidig som ullen ble brukt til produksjon av klær. I Machu Picchu går de fritt omkring.

lama

En lama kan veie opp mot 150 kg mens alpacaene ofte ikke veier mer enn 40-50 kg. Sistnevnte har også mer krøllete pels.

lama

Koka-planten hører hjemme i Sør-Amerika og brukes vanligvis mot høydesyke. Den mest vanlige formen er te men i Cusco fikk vi også servert blad-utgaven. I Machu Picchu fikk vi stifte bekjentskap med planten.

Machu Picchu - koka-plante

Terassene i Machu Picchu er en god utnyttelse av det bratte terrenget og ble brukt blant annet til å plante. I dag er det lamaene som gresser der.

Machu Picchu - terasser

Arkitektonisk og ingeniørmessig arbeide

Flott tilpasset murverk, rekkehusfelt og avanserte vannforsyningssystemer vitner om at Inkaene mestret teknikken med arkitektonisk og ingeniørmessig arbeide. Inkaastronomene kunne også forutsi solverv ved hjelp av et selvlaget ur.

hver stein er tilpasset

Hver stein er nøye tilpasset. Hvordan fikk de fraktet det opp hit og utformet steinblokkene?

hver stein er nøye tilpasset
Machu Picchu - steinblokker

De seneste årene har byen hatt stor pågang av turister og den største faren for byen er at den blir nedslitt på grunn av stor pågang av turister.

Machu Picchu -pågang av turister
Machu Picchu - mystikk

Et besøk i Machu Picchu er absolutt noe man bør få med seg. For å komme inn i Machu Picchu må man vise pass. Som seg hør og bør får man også et stempel i passet når man “sjekker” ut av byen. Billetter bør forhåndskjøpes da det kun er et begrenset antall som slipper inn i byen pr. dag.

Her kan du lese mer om våre andre opplevelser i Peru.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.