/ Reklame / Omgitt av en stor bakhage med appelsin- og sitrontrær finner man det hvitkalkede hotellet med blåmalte rekkverk og bugnende blomsterprakt. Med kun 39 rom er 3 stjernes Gorgona hotel perfekt dersom man ønsker et rimelig opphold i en koselig atmosfære.

READ IN ENGLISH

Pool, Gorgona hotel

Hotel Gorgona

Noen få kilometer vest for byen Herlakion i området Amoudara ligger dette sjarmerende familiedrevne overnattingsstedet. Vi ankommmer midt på natten, men er likevel ventet av den hyggelige resepsjonisten.

Hotellet ligger midtveis i hovedgaten med gode muligheter for shopping. Både undetegnede og en i reisefølget hadde glemt badetøy, så det passet bra. Vi finner en butikk rett over gaten.

Det viser seg også å være et godt utvalg av restauranter og barer langs hovedgaten.

Hotellet har fri WiFi på rommene og i fellesarealene. Det finnes også et eget sitteområde og en bar hvor man kan se på tv eller sosialisere.

Gorgona hotel
Fremsiden av hotellet.

Måltider

Gorgona tilbyr frokostbuffet som serveres hver morgen mellom 06.45 og 10.15. Her får du alt du trenger for å starte dagen. Blant annet ferske brødvarer, egg, tomater og agurk, diverse kjøttpålegg og ost. 

Gorgona hotel

Rommene på Gorgona hotel

Rommene er enkle og sjarmerende. Hvite kalkvegger, turkise sengetepper, og koselige malerier på veggene. Mange av rommene har flotte nyoppussede bad, husk å be om dette! Det er også air condition og daglig rengjøring. I tillegg har rommene kjøleskap, skrivebord og radio med 2 kanaler. Alle rom har egen balkong med utsikt mot den frodige hagen eller mot gaten.

Foto credit: Hotellets nettside.
Hotel Gorgona, nyoppusset bad

Bougenvilla

Basseng

Hotel Gorgona har et stort basseng, omkranset av frodig og skjermet vegetasjon, solstoler og sitteområder. Minimumsdybden på bassenget er 150 cm, og på det dypeste kan man stupe. Det er også en bassengbar som selger drikker og et utvalg av snacks og enklere retter.

Amoudarastranden

Vil du på stranden? Denne ligger kun 300 meter fra hotellet! Her er det flere friområder hvor du kan legge håndkle ditt rett ned på stranden. Du kan også velge å kjøpe deg en stol med parasoll på for eksempel Teatro eller Havana. Vi brukte mye førstenevnte. Her betalte vi 5 euro per dag for to stoler med parasoll. Det er mulig å bestille mat og drikke ned til solstolene. Det er også en egen restaurant hvor man kan spise lunsj eller middag.

Ammoudara beach

ammoudara beach
Amoudarastranden. Deilig temperatur men store bølger!
Teatro
Lunsj på Teatro.

Konklusjon

Gorgona hotel innfrir absolutt. Her får du personlig service, god oppfølging, og overnatting med frokost til en rimelig penge. Hotellet passer like godt for par, som for barnefamiler eller single på tur. Kort gangavstand til stranden samt mange restauranter i nærområde teller positivt.

Det går buss hvert 15 minutt inn til Heraklion by. I tillegg er det Hop on – Hop off buss som passerer jevnlig. Hotellet er behjelpelig med å booke aktivtiteter eller taxi. Selv booket vi taxi en halv dag, og reiste til Knossos palasset.

Sjekk ut mer på Gorgona hotel sin nettside. Rom kan bookes både via hotellets nettside og via booking.com

Hotellet holder åpent fra april til slutten av oktober.

Knossos pallace
Halvdagstur til Knossos Pallace.

Om oppholdet på Gorgona hotel

/ Reklame / Rundt Ekvator fikk dekket en del av oppholdet, men uten føringer for hva vi skulle skrive om. Alt som er skrevet er basert på egne opplevelser og oppfatninger.

Gorgona hotel
Gorgona Hotel er familiedrevet og det er Maria Stratigi som er ansvarlig. Her med Antonio, en av de ansatte.
Gorgona hotel

Les om andre opplevelser i og rundt Middelhavet her

Hvordan reise til Heraklion?

Kreta har to internasjonale flyplasser. Norwegian og flere andre flyselskaper har flygninger til Herlakion. Flytid ca. 4 timer.

Sjekk google flights for å finne passende avganger!

Gorgona hotel, citrus
Herlige sitrontrær i hotellets hage.

Hvis du likte tipset, del det gjerne ved hjelp av knappene under 🙂


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.