Reiseåret 2019 må oppsummeres. Aktiviteten har vært noe mindre, men det har likevel blitt noen fine opplevelser.
På den kinesiske mur - reiseåret 2019
Et av høydepunktene i Reiseåret 2019

Januar

Reiseåret 2019 starter ved at vi fikk en annerledes invitasjon med fokus på matsvinn. Selve invitasjonen var en resirkulert glassflaske, og ingen av invitasjonene var derfor like. 

Sirkel Gjennvinning, Reiseåret 2019

Det var Restaurant Rest og Sirkel som i samarbeide inviterte til et restemåltid i restaurantens lokaler i Oslo. Maten var laget av råvarer som vanligvis ville blitt kastet, og servert på servise laget av resirkulert glass.

Sirkel glass AS mottar glass- og metallemballasje fra hele landet. Alt blir sendt til materialgjenvinning, og gjenoppstår som verdifullt råmateriale for helt nye produkter. Glass og metall er verdifulle ressurser som kan gjenvinnes i det uendelige. Sirkel jobber for å ta vare på disse verdiene på en måte som skaper nye.

På Rest får du ingen a’la carte. Her handler det det om at fagkunnskap, kreativitet og miljøbevisthet kan forvandle matsvinn til “fine dining”.

Her kan du lese mer om arrangementet og opplegget.

Et av mine viktigste nyttårsforsetter i 2020 ble å unngå for mye matsvinn.

Februar

I februar brukte jeg noen helger på å ta et sikkerhetskurs i pistolskyting. Det er morsomt å utvikle seg på nye og ukjente områder. Skyting er en presisjonsidrett som jeg synes er utrolig gøy.

Mars

Jeg blir veldig inspirert av mat når jeg er ute å reiser. Mars ble måneden for å teste ut noen av disse, mens vi planla sommerens store tur med transsibirske.

Her er det ovnsbakte kyllinglår i honning- og soyasaus servert med pak choi som testes ut. En av helgene ble det også crispy duck.

April

Våren er virkelig kommet, og helgene benyttes til noen fine turer i Østmarka. Det er deilig når man har turmuligheter rett utenfor “stuedøra”.

Påsken tilbringes i Risør. Når været viser seg fra sin beste siden er det bare å nyte høytiden og fridagene.

Stangholmen fyr, Reiseåret 2019
Stangholmen fyr

Mai og juni

Et brudd i benet og gips i 7 uker, satte stopper for Kievturen, som var planlagt i slutten av mai. Det ble heller ikke mye annen aktivitet disse to månedene.

Juli

I juli hadde vi en fantastisk tur med Tsarens gold. Tsarens gold er et privat chartret tog som går fra Moskva til Beijing.

Tsars gold, Reiseåret 2019
På besøk hos lokomotivføreren

Vi gjorde stopp i mange spennende russiske byer, badet i Baikalsjøen, hilste på kameler i Gobi ørkenen, bodde i Ger i Mongolia og utforsket alle de store turistattraksjonene i Beijing.

Vi tok deretter hurtigtog ned til Shanghai og fløy hjem derifra.

Vil du lese mer om stedene vi stoppet?

Jeg er ennå ikke ferdig med å skrive om alle stedene vi besøkte, men her er et utvalg så langt.

Reiseåret 2019
Selv om Baikalsjøen ikke har høyere temperatur en 14 grader fristet det med et bad.

August

Lite aktiviteter denne måneden bortsett fra å rydde i bilder og reflektere over sommerens spennende reise. 

September

Høsten nærmer seg og det er tid for turer ut i marka. Akkurat denne turen går fra Ellingsrud og til Nord-Elvåga.

Du kan lese mer om turen her – Turtips i Østmarka

Oktober

I oktober gikk turen til Detroit og Canada. Detroit har vært gjennom vekst, fall og fornyelse. Etter flere tiår med nedgangstider, fraflytting og stor arbeidsledighet, er byen oppe å går igjen. Canada ligger på grensen til Detroit og det er kun en kort biltur i tunnelen, for å komme over til Windsor.

Vi var her i kun 24 timer, men følte vi fikk med oss mye. Selv om vi gjerne skulle hatt mer tid på The Henry Ford.

Du kan lese mer om turen her -> 24 timer i Detroit

November og Desember

Flere julemarked ble besøkt. Både lokale her i Norge men også julemarkedet i Kiel.

Det har blitt en tradisjon å besøke Steinerskolens julemarked på Lørenskog. I år kunne man blant annet få steke lefser og få opplæring i å hugge ved. Man kunne også lære å smi. I tillegg er det masse dyr man kan hilse på. Skikkelig barnevennlig med andre ord:-) Man får kjøpt hjemmelaget mat, som honning, og mye annet håndverk.

Helgen etter gikk turen til julemarkedet i Kiel. Det har også blitt en tradisjon. Kiel har flere julemarkeder i gangavstand til hverandre, og lokker besøkende med mange boder og spisesteder. Området er fint dekorert, og er et godt valg for shoppingekspedisjoner.

Les mer om Julemarkedet i Kiel

Oppsummering av reiseåret 2019

Det har vært noe mindre flyaktiviteter og reiser i 2019. 7 land er besøkt hvorav 3 var nye. Kina, Mongolia og Canada.

Reiseåret 2019
Turer med fly
Reiseåret 2019
Turen med tog

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

2 Comments

Annette Seier Johansen · 29. February 2020 at 11:56

Sikke dog et dejligt rejseår, fyldt med masser af minder 🙂 Det har været en fornøjelse af følge med især jeres tur gennem Rusland. Ærgerligt at du brækkede benet men jeg håber at du er ok, nu. Jeg glæder mig til at følge jeres eventyr i 2020.

/Annette

Rundt Ekvator · 29. February 2020 at 19:42

Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Reiseåret har vært flott og benet er i god stand igjen 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.