Aktiviteter på dagen gjorde at vi først fikk lagt i vei ved 18-tiden, og at denne turen inn til Elvåga således ble en kveldstur.

Likt som i går var været klart og fint. Mørket kommer tidlig nå, så vi bestemte oss for å parkere på Ellingsrud å gå inn til demningen ved Elvåga. Lysløypa går helt inn til Mariholtet men vi gikk av etter drøye 2 kilometer.  
Elvåga i kveldsmørket
 
Sekkene var pakket med pølser og kakao. Vel fremme ble det sanket ved og fikk tent opp bålet. Her er det en fin krakk å sitte på og det er koselig med utsikt over Fri-Elvåga. Pølsene ble fortært og når bålet ebbet ut, hadde mørket senket seg. Turen tilbake til bilen gikk greit ved hjelp av lysmastene.

Turtips hvis du vil gå lenger! 
Fra denne plassen går det en bratt fjelltrapp opp til skogsstien, som følger østsiden av Nord-Elvåga inn til turisthytta Mariholtet. Distansen herifra og inn til Mariholtet er ca. 5 kilometer. På vei innover passeres Toresplassen, en fin bade- og teltplass etter ca. en halv kilometer langs stien. Ved vannet ligger ruinene etter ei hytte.

Det ble en fin tur i koselig selskap. Ekstra fint å tenne bål når det er mørkt. I og med at veien har belysning er det heller ikke noe problem å gå i mørket.

elvåga8
elvåga2
elvåga6
elvåga9
elvåga5
elvåga7

Her finner du andre turtips i Østmarka


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

6 Comments

Desirée travels · 24. September 2018 at 12:02

Lite som er så koselig som en deilig tur ut i marka i godt selskap. 🙂 Kakao og pølser hørtes jo helt supert ut! God stemning.

Rundt Ekvator · 24. September 2018 at 22:20

Allid koselige å gå en tur. Mørket er ingen hindring 🙂

onTrip.dk · 25. September 2018 at 14:34

Sikke dig en hyggelig aften 🙂 Er vild med det første billede 🙂

/Annette

Rundt Ekvator · 25. September 2018 at 17:32

Takk, det var en hyggelig tur 🙂

Renates Reiser · 26. September 2018 at 17:41

For en trivelig tur dette så ut som! Alltid herlig når man kan utnytte nærmiljøet. 🙂

Rundt Ekvator · 29. September 2018 at 07:12

Det er alltid hyggelig med en tur i nærmiljøet. Mørket ingen hindring 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.