Halvannen kilometer med kranser av lys og en liten skog med dekorerte juletrær gjør Kiel til en trivelig juleby.

Det 47. julemarkedet i Kiel er åpent fra 25. november – 23. desember 2019. Holstenplatz, Asmus-Bremer-Platz og Holstenstraße – mellom disse rutene finner du flere julemarked med flott belysning og koselige hytter.

READ IN ENGLISH

Kiel
Holstenplatz – Originalen siden 1973

Det tradisjonelle julemarkedet på Holstenplatz er det mest vanlige og lokker besøkende med mange boder og spisesteder. Området er fint dekorert og er et godt valg for shoppingekspedisjoner.

Kiel, Tyskland

Her er det også delvis overbygget spiseområdet slik at du kan nyte mat og drikke, selv i dårlig vær.

Kiel

Åpningstider:
Mandag til søndag: 10:30 – 22
23.12.: 10.30 – 21

Rådhusplassen – romantisk, nordisk, ekte

Under dette mottoet ønsker den nye Kiel Christmas Village alle besøkende hjertelig velkommen! Her er det koselige hytter og boder som har hentet inspirasjon fra et fargerikt landsbytorg.

Selfiplace_Kiel

Åpningstider:
Søndag til torsdag: 11 – 21
Fredag og lørdag: 11 – 22

Asmus-Bremer-Platz-central

I det geografiske sentrum mellom markedene skinner Asmus-Bremer-Platz i en ny prakt og presenterer seg med flere boder enn noen gang. Her kan du få mat av god kvalitet. Det er også her den fire etasjers og 12.5 meter høye julepyramiden står.

Kiel
Julepyramiden

Kiels vennskapsbyer Gdynia (Polen) og Sovjetsk (Russland) har boder her og tilbyr typiske lokale retter fra hjemstedene.

Åpningstider:
Mandag til søndag: 10:30 -22
23.12.: 10.30 – 21

Det historiske kvateret

Julemarkedet ved St. Nicholaskirken har en fin stemning med mange koselige boder. Dette området er alpininspirert.

Markedet ligger i forkant av Löwenbrau, en populær pub hvor mange skandinaviske cruise-turister legger turen.

Kiel, Tyskland

Åpningstider:
Mandag til lørdag: 10 – 20
Søndag: 11 – 20
Hvis det er veldig mye folk hender det at markedet er oppe til 22.

For barna
  • På adventssøndager kommer julenissen alltid på markedet fra 15 til 17 og deler ut søtsaker – 1., 8., 15. og 22. desember.
  • For første gang vil et julebakeri for barn åpne sine dører på Kiel julemarked. I Holstenstraße kan barn mellom 3 og 14 år bake kjeks for 3 euro.
  • Holstenstraße har også et morsomt Selfiepoint hvor du kan ta bilder. Du finner også andre Selfiepoint mellom markedene.
Selfiepoint_Kiel
Ett av flere selfiepoint.
Hva kan du shoppe?

Bodene selger håndtverk, håndarbeide, julepynt, leker og treverk. I tillegg finner man tremodellsett, lærvarer, alpakkaull-varer eller indiske skjerf. Maripan, kaker og godteri er også ting å kjøpe med hjem.

Kupongbok

Ved 33 boder på alle julemarkedene i Kiel kan du spare med kampanjer “2 for 1” eller “50% avslag”. Kupongboken 2019 koster 8 euro og inneholder gave- og varekuponger, mat- og drikkekuponger til en verdi av 250 euro.

Heftet er tilgjengelig i turistinformasjonen Kiel eller på internett.

Mat og drikke

Utvalget spenner fra Dresden stollen (tysk hvetekake) til klassisk bratwurst eller potetpannekaker. Du kan også nyte laks eller varm ost og pitabrød.

Julemarked, Kiel
En av de mange salgsbodene for mat og drikke.

Av drikke er selvfølgelig Glüwein med forskjellige tilsettinger, en klassiker. Men du får også varm kakao, kaffe eller te. Krusene de serveres i har forskjellige motiver hvert år, og kan tas med hjem. Alternativt leveres de i en av bodene, så får man panten tilbake.

Kiel
Miljø og sikkerhet

Ved hjelp av LED-lys og gjenbrukbart eller resirkulerbart servise er markedet ressursbesparende. En sentral spylestasjonen for kopper hjelper også til med å spare vann og energi.

Politiet er godt synlig og har en egen stasjon med nærhet til markedsområdene.

Hvordan reise til Kiel?

Du reiser enklest til Kiel med Color Lines minicruise fra Oslo. Alternativt kan man ta buss fra Oslo til Kiel via København.

Color_Line
Det er blitt en årlig tradisjon å besøke julemarkedene i Kiel. Byen har et kompakt sentrum og det er enkelt å bevege seg til fots.
Kompakt sentrum. med mye bra shopping.
Her kan du lese mer om andre byer og opplevelser. Tyskland er et trivelig land som jeg stadig reiser tilbake til.

Følg oss gjerne på facebook og instagram


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

2 Comments

Desiree travels · 4. December 2019 at 14:03

Åh, å reise på julemarked i Tyskland (samt Oktoberfest) er noe jeg gjerne vil – og det ser innmari fint ut. Koselig innlegg! Fint at det er lett å komme seg rundt til fots.

    Rundt Ekvator · 4. December 2019 at 22:54

    Hei 🙂 Ja, det er en kompakt by så det er lett å få med seg alt på kort tid 🙂 Oktoberfest i München anbefales også 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.