Trykk hendene sammen og si Namaste. Det er den normale måten å hilse på blant Nepals innbyggere. 

Namaste, vanligste hilsemåte for nepals befolkning

Nepals befolkning er noe av det vennligste du kan støte på. Den enkleste måten å bli kjent med  nepaleserne, er under trekking, dagsturer som tilbys av lokale operatører eller rett og slett spaserturer i gatene eller områdene du utforsker. 

READ IN ENGLISH

 Asketer i Nepal, Den vanligste måten å hilse på for nepals befolkning

På disse asketene er pannemerket kun en av de religiøse dekorasjonene. En asket er en person som velger å leve alene eller hjemløs. Asketer tenker ofte religiøse og filosofiske spørsmål og driver gjerne med avanserte, fysiske øvelser. De blir ofte ansett som hellige.

Pannemerke

Pannemerke er noe av det tydeligste tegnet på religion og blir brukt av mange hinduer. Mest kjent er den røde prikken som mange av nepals gifte kvinner bærer. Den heter bindi på hindu. Ugifte kvinner bærer ofte et svart merke. I gamledager ble det brukt et pulver laget av naturmateriale. Nå til dags brukes det gjerne en ferdigblandet maling eller ferdig lagde bindi med klister bak. Vi opplevde også at det ble brukt stempler.

Ved besøk i templer og ved enkle seremonier fikk vi ofte et rødt merke i panna, som tegn på velsignelse.

nepal3b
nepal2a
nepal2b

Namaste

Namaste er kanskje litt klisjeaktig men det er den vanlige formen for å hilse på hverandre for Nepals befolkning. Det betyr i sanskrit  (hinduismenes hellige språk) “det guddommelige i meg bøyer til det guddommelige i deg”.

nepal 102
nepal108
nepal7u
nepal 105

Mangfold blant nepals befolkning

Landet Nepal er et mangfoldig land. Her finner du flere religioner, raser, stammer og kulturer. Nepal har over 100 etniske grupper, med mer en 90 språk. Størstedelen av landets befolkning er av tibetansk-mongolsk og nord-indisk herkomst.

innbyggerne er alltid vennlige

Det er utrolig spennende å se hvordan disse ulike gruppene av nepals befolkning  tilpasser seg miljøet på sin egen måte. Enkelte steder, som for eksempel i Annapurna kan det se ut som tiden har stått stille, og det er som å besøke et friluftshistorisk museum. Okser pløyer åkrene, det er ingen biler i området og all transport og bæring er manuelt.

nepal9t
nepal9g

I de store byene er det moderne liv blandet med gamle tradisjoner som håndverk, krydder og klær. Dette gir liv til en egenartet byopplevelse. Det er lett og bli kjent med byens befolkning.

Vi blir kjent med mange av nepals befolkning.

Trening i Nepal

Gjengen som guidet oss under trekkingen. To herlige bærere og en flink guide.

Les mer om trekkingen i Annapurna

Vi blir kjent med nepals befolkning.

Som vestlig er man utrolig populær blant nepalsk befolkning og et yndet objekt for fotografering

Her finner du andre artikler fra Nepal

Nepals befolkning. Unge tibetanske munker.

To unge tibetanske munker.

Er du god på å bli kjent med de lokale på stedene og i byene du oppsøker?

Categories: Nepal

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

10 Comments

ontrip.dk · 21. October 2018 at 13:27

Menneskerne er det allerbedste ved at rejse, Laila. Jeg elsker at møde mennesker men andre traditioner, levemåder og trosretninger. Det er så dejligt at få indsigt i at livet kan leves anderledes end vi gør det i Skandinavien 😉

/Annette

annebe · 21. October 2018 at 16:42

En hyggelig måte å hilse på ser det ut til ! Fine og kule bilder fra deres spennende opplevelser 🙂 Jeg tar ikke mye kontakt med folk når vi er på steder..liker best å betrakte folk litt på avstand jeg ! Men i en annen kultur lærer man jo mye mer om stedet og folka om en tar litt kontakt som det ser ut til at dere gjør 🙂 Ønsker deg ei fin kommende uke <3

Desirée travels · 21. October 2018 at 19:21

Jeg elsker å komme i kontakt med lokalbefolkningen når jeg er på reisefot. Er så spennende å høre om hvordan det er å bo og leve i andre land og kulturer enn en gjør selv, synes jeg. Nepal virker som et utrolig spennende reisemål! 🙂

Rundt Ekvator · 22. October 2018 at 06:58

Ja, det er mye å lære ved å møte andre mennesker 🙂

Rundt Ekvator · 22. October 2018 at 06:59

Ja, den er en artig måte å hilse på. Takk for besøk og en god uke til deg 🙂

Rundt Ekvator · 22. October 2018 at 07:00

Ja, det er lærerikt å snakke med lokalbefolkningen 🙂 Nepal er absolutt et spennende land som anbefales 🙂

Nann Karin · 23. October 2018 at 09:04

Det er så stas å lese innleggene dine. Jeg mener den beste utdannelsen jeg har hatt er på mine reiser rundt i verden, fordi du kommer i kontakt med mennesker som lever annerledes enn oss, du blir i praksis litt kjent med kulturen og ikke minst fordi du lærer at det er mange i verden som er gladere enn oss i Norge. Og så får man i praksis kjent med sine egne styrker og begrensninger.
Helt utrolig når man ser hvor mange etninske grupper og hvor mange språk det er i bare Nepal.

Rundt Ekvator · 24. October 2018 at 07:03

Takk skal du ha 🙂 Ja, man kan lære mye ved å ta kontakt. Vi opplevde også at det er nyttig å f.eks. ha trekking guide i steden for å gå på egen hånd. Mye nyttig info om både kultur, levesett og steder vi passerte 🙂 Ja, det er mange etniske gruppr i Nepal. Stor forskjell fra Norge 🙂

Anne Bente Hauge · 24. October 2018 at 19:59

Så flinke dere er til å få kontakt med folk på turene. Jeg sliter litt med å få kontakt med folk jeg ikke kjenner og ender som regel med å nyte naturen, kulturlansskap, arkiteturen og alt som jeg kan betrakte uten å måtte involvere meg. Ikke fordi jeg ikke bryr meg, men fordi jeg ikke klarer å starte samtalen. Men, jeg blir inspirert til å tråkke litt utenfor komfortsonen av å lese bloggen din 🙂

Rundt Ekvator · 24. October 2018 at 22:41

Det er fint å nyte naturen og alt det andre rundt et nytt sted også 🙂 Koselig at du blir inspirert men det er egentlig bare at jeg snakker med guider og folk jeg møter på 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.