Alpakkavandring har blitt svært populært de siste årene, og endelig har også vi fått tid til å komme på nært hold med de krøllete skapningene. Høstferien nærmer seg, og ser du etter noe å fylle dagene med er Alpakkavandring en morsom aktivitet for store og små. 

Alpakkavandring

Vi fikk Alpakkavandring i gave, og booket en passende dato gjennom alpakkavandring.no. De tilbyr både dagstur, eller muligheten for å overnatte i skogen med alpakkaene, og har alpakkagårder i Sørum og Hurdal.  

Sørum Alpakkagård

Det første som møter oss da vi ankommer Sørum alpakkagård er en innhegning med nyfødte alpakkaunger og deres mødre. Først blir vi tatt med et lite stykke bort fra gården, der hoppene går ute på beite. Hoppene går drektige store deler av året, og slapper derfor av på beitet, mens det er hingstene som brukes til Alpakkavandring. Her fikk vi også mye annen spennende info om de søramerikanske kameldyrene. 

alpakkavandring
Alpakkahoppene koser seg på beitet.

Ut på tur!

Tilbake på gården får vi velge hver vår alpakka, og tildeles Ingmar og Martin. Noe vi erfarer fort er at alpakkaer kan være ganske stae, og at dette er dyr med mye personlighet! Martin er sjefen over flokken og vil neppe la noen av de andre alpakkaene gå forbi han. Ingmar derimot, var mer opptatt av å smake på blomster og gress langs stien, og var som mange av de andre lite interresert i å gå på tur. Med noen små triks fikk vi like vel lurt de med oss, og turen går over jordet og inn i skogen. 

Halvveis på turen møter vi på gruppen som har tilbragt natten i skogen, og gjensynsgleden mellom alpakkaene er stor. Dette virker som en artig og avslappende måte å komme seg ut i skogen på, og er noe vi gjerne tester ut neste gang!

Vi syns Alpakkavandring var en super måte å komme seg ut på, og dette er en aktivitet som passer for alle. Dette er også den perfekte gave til de som er glad i dyr og liker å være på tur. Gaven falt i hvert fall i smak for oss!

Adkomst til Sørum Alpakkagård

Sørum Alpakkagård ligger ca. 35 minutter med bil fra Oslo.

  • Følg E6 og ta avkjøring 47-Grankrysset mot Fv171.
  • Fortsett på Haldenveien i ca. 10km.
  • Ta av til høyre og inn på Bingenveien og ta av til høyre på nytt like etter Sørum kirke.
  • Fortsett ca. 600 meter til du ankommer Sørum alpakkagård på høyre side.

Besøk Sørum Alpakkagård her

Det er også enkelt å komme seg til Sørum Alpakkagård ved hjelp av kollektivtransport. Man kan ta tog fra Oslo til Frogner stasjon, og buss videre til Sørum skole. Herfra er det 15 minutter å gå, og turen tar totalt 1 time.

Flere artikler om aktiviteter og reiser


Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.